Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kultureczka83

Czy jest tu ktoś kto żyje dobrze, nie mając wykształcenia?

Polecane posty

Gość kultureczka83

to jest, nie mając praktycznie np. nawet matury, lub wykształcenia wyższego, jakim są studia?

Gość bziuuuuuuuuuuum
bez studiów to spokojnie sie da czegoś do robić , be matury też.. Nie wazne jest wykształcenie,wazne,zeby mieć pomysł na siebie i swoje życie.

Gość Lafay
Wykształcenie nie dokonca jest wyznacznikiem poziomu zycia zwlaszcza w polsce. Zauwaz ze tak na prawde wiekszosc przedsiebiorcow nie ma wyksztalcenia wyzszego, a ich firmy calkiem niezle prosperuja. W ramach ciekawostki dodam, ze najbogatszy czlowiek swiat bill gates tez nie posiada wyzszego wyksztalcenia.

Gość kultureczka83
Wiem, ale ciągle tylko mówią o tym wykształceniu.. a tak na prawdę czyż nie ma mało pracy w Polsce dla ludzi wykształconych? Moja mama ma tylko mature, i mimo że jest inteligentą, młodą jeszcze, kreatywną i ciekawą osobą... zawsze miała w życiu pod górkę, zawsze.

Nie ma skonczonych studiow wyzszych. Nie jest mi to potrzebne do szczescia. Wiem ze w Polsce, kiedy jeszcze sie edukowalem stracil bym tylko czas na wiedze, ktora jest przestarzala i do niczego mi sie nie przyda w zyciu, do tego nie mial bym praktycznych doswiadczen, ktore sa przeciez najwazniejsze. Mozesz prowadzic firme, pracowac na zlecenie, byc wynajmowany, jezeli jestes specjalista. Ja po prostu zamiast studiowac robilem to co lubie, praktycznie, a nie teoretycznie. Dzisiaj jestem specjalista w swojej dziedzinie, i tak zarabiam pieniadze. Zadna szkola by mi tego nie dala. Szkola nie jest wiec potrzebna do niczego. W sumie u nas, czesto marnuja ludzie tylko czas na papier, a pozniej... Biedronka, Tesci, Real... :)

Gość po podstawówce
zarabiam 2500 na ręke własne auto za 15 tys nie jest źle 🖐️

Gość ONA2***
oczywiście jestem tego chodzącym przykładem ;-)

Gość kultureczka83
Dobrze, tzn. na jakimś poziomie. Po prostu, dobrze.

Gość Lafay
Hept dobrze napisane. Tak z ciekawości zapytam w jakiej branży działasz? Coś z IT?

Mój tato ma skończoną wieczorówkę bez matury :) a mimo to ma dość dużą własną firmę za granicą i dobrze mu sie powodzi :) A matury nie ma bo nie zdawał a nie dlatego że nie zdał :p

czyli dobrze finansowo? ja nie narzekam-pracuje na wlasna reke i zarabiam srednia krajowa moj facet(niedawno skonczyl srednia)jest jednym z lepszych w tym co robi ale do tego akurat szkola zadna nie jest potrzebna-wystarczy wielkie serce i calkowite poswiecenie poza tym super zna sie na silnikach w lodziach-jest samoukiem zarabia tez niezle bo ma mozliwosc dorobienia:) wychodzi na to,ze trzeba byc w jakiejs dziedzinie dobrym specjalista a tego zadna szkola nie nauczy

Gość tak jest np ja
:)

ja znam (nie osobiście) 3 takie osoby . bracia Koral i Wiśniowski ;]

Gość Może być np
Wałęsa? :D abo Kwaśniewski? :D

Gość ten co wie
Korale i Wisnowski zaczyali w czasach gdzie nie bylo niczego wszystko co wyprodukowali bylo sprzedawane na pniu. Wtedy potrzebae byly znajomosci uklady i troche kasy, dzias sama smykalka nie wystarczy by dosc do takich pieniedzy

Gość a kto to właściwie
ten Koral i Wiśniowski??