Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubezpieczona w pup i

Ubezpieczona w PUP i w zakładzie pracy u męża

Polecane posty

A więc, od roku jestem zarejestrowana w UP, gdzie i również do dziś jestem ubezpieczona. Od maja mąż poszedł do pracy i mnie tam ubezpieczył. Dziś byliśmy w UP -on się wyrejestrować a ja zrezygnować z UP. I tam się dowiedziałam, że muszę się całkiem wyrejestrować bo nie można TYLKO z ubezpieczenia rezygnować. Dziwne, bo mam koleżanki, które są ubezpieczone przez rodziców czy mężów i są tylko zarejestrowane jako bezrobotne...? Wiecie coś na ten temat, bo w chwili obecnej jest dwukrotnie ubezpieczana :)

Gość KIT WCISKAJA W UP
co mza brednie. normalnie zrzekasz sie ubezpieczenia bo masz przy mezu a zarejestrowana zostajesz nadal jako OSOBA BEZROBOTNA POSZUKUJACA PRACY. nie daj sie wyrejestrowac, nie maja takiego prawa. a jak nie beda sluchac to idz do kierownika i popros niech ci pokarze przepis ze nie mozesz byc zarejestrowana.

No właśnie ja też tak uważam. Wrr w poniedziałek się tam przejade. Dziady jedne, takie problemy robią z zarejestrowaniem w UP i teraz takie gadki

Gość KIT WCISKAJA W UP
mowia tak zeby ludzi wyrejeatrowac, to im BEZROBOCIE spada:(

mowia tak zeby ludzi wyrejeatrowac, to im BEZROBOCIE spada Ale mnie to złości...

szukam jakis przepisow wlasnie z tym ubezpieczeniem

dzieki juz czytam

3. PUP jest obowiązany dokonać zgłoszenia do ubezpieczeń lub wyrejestrowania z ubezpieczeń w terminie siedmiu dni od dnia powstania lub ustania obowiązku ubezpieczenia oraz zgłosić zmianę danych ubezpieczonego lub członka jego rodziny w terminie siedmiu dni od zaistnienia tych zmian. W związku z tym PUP sporządza i przekazuje do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych dokumenty zgłoszeniowe. Bezrobotny powinien sprawdzić dane zawarte w dokumencie zgłoszeniowym, zgłosić niezwłocznie zmianę danych. Okropnie jestem zła i faktycznie jak będzie mieć babka ponowne wąty tojej powiem kilka niemiłych słów

Gość KIT WCISKAJA W UP
dowal im.nieroby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!