Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reszkaweszka

praca dyplomowa magisterksa POMOCY ...

Polecane posty

Gość reszkaweszka

Witam! Mam do Was pytanie. Badam pewna firme, jej nazwa jest bardzo dluga powiedzmy: Zakład Mechaniki Pojazdowej Blacharstwo i Lakiernictwo AUTOMKAL ... Chce uzywac nazwy pelnej ze skrocona. Czy moge napisac w ostatnim rozdziale gdzie analizuje prace ze BEDE UZYWALA NAZWY PELNEJ ZE SKROCONA AUTOMKAL zamiennie ? wiem, o takie rzeczy pyta sie promotora, ale niestety nie ma go na uczelni, a ja mam zdac prace jutro ...

Gość asdasdasdasdasdasd
mysle ze to tak jak z autorami. jak wspominasz o kims 1 raz to piszesz pelne np. dr hab Lech Kaczyński. a potem to juz kaczynski (albo kaczka) wystarczy. tak samo z nazwami wlasnymi lol ale se przyklad wymyslilam

Gość madziulkaaa86
wystarczy, że raz napiszesz pełną nazwę w nawiasie pisząc skrót, a pózniej trzymasz się tego skrótu. Wystarczy jak raz napiszesz pełną nazwę i to wytarczy. Przynajmniej ja w swojej pracy mgr tak robiłam i promotor tego nie negował. Powodzenia na obronie :)

Gość reszkaweszka
no walsnie tez tak myslalam, ze jak juz na poczatku wymienie PELNA NAZWE FIRMY to pozniej moge stosowac ja zamiennie. ale w internecie znalazlam informacje ze nalezy to okreslic w pracy. promotor nic o tym nie mowil ... i troche zglupialam.

Gość madziulkaaa86
Ja w swojej pracy pisałam np: Służba Kontrwywiadu Wojskowego (SKW) i pózniej już skrótem leciałam.

Gość reszkaweszka
a to tez tak zrobie :) dzieki!

Gość ja tez pisze :)
ja mam takie pytanie ... czy moge nazwac tabele tak: Ewidencja przychodów za miesiąc marzec 2011 roku w firmie uslugowej XYZ prowadzaca dzialanosc naprawczo-produkcyjna