Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 7 tyg. niemowlaka

czy to napiecie miesniowe?

Polecane posty

co powinien "umiec" 7 tyg. niemowlak? Moje dziecko polozone na brzuch unosi glowe, ale niekoniecznie przekreca na prawo czy lewo, zdarza sie, ale nie jest to regula. Poza tym lubi tylko prawa strone :-/ martwie sie, bo tyle sie slyszy o tym napieciu miesniownym, jak to cholerstwo rozpoznac?

Jak dla mnie twój maluch jest całkowicie normalny, moja w tym wieku też się tak zachowywała a teraz jako 3,5 miesięczna panna próbuje za naszą pomocą siadać i pięknie trzyma na brzuszku glowę i klatkę, przewraca się z plecków na boczek i próbuje na brzuch. Napięcie mięśniowe objawia się chyba tym kiedy dziecko osiąga pewien wiek np: 2,5 miesiąca i nie prostuje dłoni tylko ma ją cały czas zamkniętą i ogólnie widać napięcie całego ciała . U mojej długo nie dało się podczas kąpieli odchylić rączki żeby umyć pod paszką:D i lekarz kazał poczekać aż skończy te 2,5 albo 3 miesiące , dopiero po tym czasie można uznać że coś jest nie tak.

apropos, moja preferowała tylko lewy bok podczas spania i dopiero jakoś od 3 tygodni jej przeszło i pozwala się układać na prawy. Pamiętaj jednak żeby układać go raz na prawy raz na lewy.

Gość anetkaodpowiada
Jest k moja tez spala z glowka zwrocona w prawo tak bylo w brzuchu widcznie. Ukladalam ja raz na lewy raz na prawy bok i przeszlo

dziekuje, chyba niepotrzebnie panikuje. ukladam ja raz na jeden bok, raz na drugi, ewidentnie woli prawa strone, ale nie placze na lewej. piastki zaciska to fakt, ale otwiera je tez. pozostaje obserwacja. dziekuje!