Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralkaa franniaiaiaianiaia

Czy w jeden dzień nauczę się jeździć na rowerze jeśli

Polecane posty

kiedyś już trochę jechałam i łapałam równowagę? Ale nie umiałam hamować...

tego sie nie zapomina wiec jesli keidys Ci szlo to na pewno nie bedziesz miec wiekszych problemow

Heh no niby jechałam, ale zawsze się bałam :classic_cool:

To sobie dokrec, takie dwa male kolka z boku, jak maja rowerki dzieciece i rownowaga sie sama zlapie

Heh. To już wolę wywalać się co metr, ale nauczyć się bez kółek :P

Gość asdgfhjhkljlkj
Nie da się nuczyć jeździć na rowerze nie wywalając się. Musisz po prostu poćwiczyć. To nic trudnego i szybko można załapać.

Ale chodzi o to, że kiedyś dawno dawno utrzymałam równowagę i jechałam, ale nigdy dalej tego nie ćwiczyłam

Gość szybko się nauczysz, tylko
nie bój sie, nie panikuj i załóż kask. ja bym jeszcze założyła ochraniacze jak na rolki. Pamiętam jak moje dziecko sie uczyło - całe kolana były zdrapane. Po co Ci stres dodatkowy przy ewentualnym upadku?

wiecie, co najbardziej blokuje dorosłych ludzi przed nauką nowych umiejętności ? strach przed ośmieszeniem Jeśli nie będziesz zwracać uwagi na to co powiedzą inni i tp, możesz mieć frajdę z tego ze nauczyłaś się nowej fajnej rzeczy:0. Ja np całkiem niedawno nauczyłam sie jeździć na rolkach, a dopiero parę lat temu opanowałam narty. a stara d.. jestem :)

Gość bezrobotnyzzadupia
ja tam do dzis nie umiem :P

Wiecie co, ja mam 32 lata i też nie umiem jeżdzić na rowerze. Uczyłam się w zeszłym roku jesienią, ale tylko kilka dni. No, jak wsiądę, jadę, ale mam problemy z hamowaniem i równowagą i na 2-km spacer bym się nie wypuściła... Ktoś jeszcze uczył się jeździć w podeszłym wieku ;) i ile mu to zabrało?

DOBRA - JA SIĘ PRZYZNAM rower nie, ale rolki - tez utrzymanie równowagi i balans są najważniejsze - zajęły mi prawie tydzień ,ale ćwiczyłam codziennie po troszku narty - żełosne zjeżdżanie pługiem 3 dni, dopiero w sumie na drugi rok nauczyłam się jako tako szusować najdłuzej zajłęo mi opanowanie jazdy samochodem.. zdawałam prawko 4 razy :o ale zdałam też jako stara baba

Na rolkach umiem. Może nie jakoś super, ale jadę bez wywalania :P Kurcze chciałabym nauczyć się jak najszybciej, bo znajomi wyciągają mnie na wycieczki rowerowe, a ja już nie mam wymówek :O

Gość gość
mam 30 lat i tez nie umiem i wiesz co ? mam to w d***e :) na rolkach za dzieciaka to zasuwalem sporo ale na rowerze nie specialnie mi sie chciało uczyc :P