Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wicia1

nie wiem co robić szczepić czy nie?

Polecane posty

Gość wicia1

witam byłam u lekarza na szczepieniu rocznej córeczki i lekarka mi powiedziała że muszę zrobić szczepienie na pneumokoki i nie wiem teraz co zrobić muszą być to dwie dawki a jedna kosztuje 300 zł może któraś pani mi doradzi czy to jest konieczne i co powinnam zrobić

Gość mozzzeeee
jesli lekarka powiedziala, ze musisz to radze zmienic lekarke... To nie jest konieczne...Niektorzy zalecaja inni nie...

Gość MariannaElena
:O

Gość mama123
to przecież dobrowolne. chcesz- szczepisz, nie chcesz- nie szczepisz

Gość wicia1
ale to chyba by się nic nie stało jak bym nie zaszczepila no bo to dość drogie

Gość mozzzeeee
ja nie szczepilam-zamierzam zaszczepic jedna dawka jak Mala pojdzie do przedszkola. A Ty bylas szczepiona na pneumokoki czy meningokoki? I co zyjesz??? Niby teraz sa gorsze bakterie...ale moim zdaniem moga byc po prostu skuteczniejsze manipulacje firm farmakologicznych :)

Gość Eeerrr...
To nie jest obowiazkowe szczepienie i ja osobiscie nie szczepilabym dziecka. Nie chodzi juz nawet o kase (choc to czyste zdzierstwo!), ale system immunologiczny rocznego dziecko nadal sie wyksztalca i wzmacnia, wiec nie powinno sie w niego ingerowac. Byc moze organizm Twojej corki wcale nie bedzie potrzebowal "wspomagaczy" w postaci szczepionki, bo wytworzy wystarczajaca ilosc przeciwcial. Mowmy "NIE" zbednym, drogim szczepionkom, to tylko niepotrzebna chemia!

Gość gupiegupie
wiesz...ja mam dwójkę i żadnego nie zaszczepiłam,nie czuję się złą matką chociaż napastliwe reklamy usiłują mi wmówić,że jestem.te szczepienia nie są konieczne i na dobrą sprawę niewiele zmieniają.rotawirusy np nieustannie mutują..calkiem niedawno tych szczepień nie było i nie zauważyłam,żeby dzieci masowo umierały.gdyby to było konieczne to z pewnością byłoby refundowane przez nasz kochany nfz:)

Gość wicia1
nie byłam na takie głupoty szczepiona teraz to oni wymyślają takie różne szczepionki chyba tylko żeby wyciągnąć kasę od ludzi chyba dam se spokój a ewentualnie zaszczepię przed przedszkolem dziękuje wszystkim za dobra rade pozdrawiam i miłego dzionka życzę :)

Gość wicia1
a z resztą pierdolę , nie zaszczepie nie będę wydawac kasy na bachora

Gość wicia1
a kto dodał ten ostatni komentaż w moim imieniu?

Gość wicia1
a moje dziecko to nie jest żaden bachor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!