Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domieszkajacych w norwegii

nie bylo odzewunamacierzynskim wiec tu pytam

Polecane posty

Mamkilka pytan,wybieramysiezmezemwe wrzesniu,i w zwiazku z tym chcialabym wiedziec, 1.Jakie saceny produktow dla dzieci,pieluchy,kaszki,sloiczki 2Czy sa tak tak zwane lumpeksy,chcemy troche oszczedzic a dziecko szybko rosnie. 3Maz bedzie zarabial ok 180nokna godzine,ja narazienie wybiramsie tam do pracy ze wzgledu na male dziecko, czy przy takich zarobkach da sie cos odlozyc,jedziemy tam na ok2latazeby odlozyc pieniadze na wykonczenie domu. 4.Jakie saszanse na poslanie dzieckodo zlobka i znalezienie prze zemnie pracy-dobrze znamangielski

Gość cccvncvnn
z Twoimi umiejętnościami korzystania z internetu to kiepska szansa na znalezienie pracy wiesz co to google? a poza tym to całe jeżdżenie żeby odłożyć i zarobić jest obrzydliwe tułać dziecko za sobą, żeby się dorobić ehh

Gość dziewczyno czym sie chwalisz
idz na macierzynski, tu sa same wolne singielki

JA nie potrzebuje oceny tylko odpowiedzi na pytanie, tez szkoda mi ciagac dziecko poswiecie ale w Pl bedziemy 10 lat domwykanczac. I wybaczcie bledy ale mam popsuta klawiature

1.ceny sloiczkow i produktow dla dzieci nie sa az tak drogie pieluchy to koszt najtanszych 26 nok za 54 szt 2. u nas z lumpeksemsie nie spotkalam ale czesto sa super ofertz w normalnych firmowych sklepach 3. na rodzine to co maz tylko twojzarobi nie jest za wiele pomysl o oplaceniu mieszkania, rachunkow wyzywienia itp wiec niewiele zostanie by odlozyc 4 zlobek hmm moze ci sie udac z miejscem a moze nie idziesz do komuny w no i wypisujesz wniosek o przyznanie miejscaw przedszkolu czy zlobku komuna sama ci poszuka wolnego miejsca

CZyli pieluchy sa nawet tansze niz w pl.. Dziekuje za jedna sensowna odpowiedz, a jeszcze chcialabym wiedziec jakie sa koszty zycia, wyzywienia3osobowej rodziny,oczywiscie bez szalenstw

nie da sie tego okreslic zalezy co bedziesz kupowala i gdzie my na 3 osobowa rodzinena samo wyzywienie miesiecznie wydajemy okolo 10.000 nok

uwiez mi ze bedziesz tez chciala gdzies jechac cos zwiedzic , kupic sobie cos wiec koszta sa kolejne

No to sporowydajecie. Znajoma mowila ze zyja z 4osobowa rodzina za 5000nok i wcale mocno nie oszczedzaja,onanie pracuje maz zarabia 20000nok,comiesiac odkladaja sporo, ale chcialamzasiegnac tez innych opini.

jak mieszkaja na wynajetym my wybudowalismy tu wlasny dom i oboje pracujemy i nie oszczedzamy bo nie musimy nie mamy zamiaru wracac tutaj juz jestesmy a stale od dlugiego czasu wiec to inna sprawa

gdybym miala oszczedzac tez bym zeszla z kosztow ale nie musze pytalas ile zycie kosztuje wiec odpowiedzialam:)

Gość mieszkamy w oslo z mezem
i 2jkamalutkich dzieci, maz jest mechanikiem, zarabia 26000 nok miesiecznie brutto + socjal na dzieci, jesteśmy tu od roku a na polskim koncie mamy już 80000 odłożone na mieszkanie. Jeszcze 2lata i wracamy więc niech mi tu nikt nie piepszy ze sie dzieci po swiecie ciagnie, bo wPl to bysmy sie garba co najwyzej dorobili a uczciwie pracowalismy oboje,maz jakomechanik ja jestem nauczycielem geografii

tak wiec autorko, jedzcie i sie nie zastanawiajcie. Jesli nie bedziecie szalec na zakupach spokojnie uzbieracie na co tam chcecie, my z tego co maz zarobi odkladamy spokojnie 8tys zl i nie jemy tylko zupek w proszu,mieszkanie wynajmujemy nawet lepsze niz w Polsce

tak socjal pobierasz i mowisz ze od roku mieszkasz w no i masz tyle odlozone szczerze jesli twoj maz tak dobrze zarabia to dlaczego pobierasz socjal?????

Moze zle sie wyrazilam, mazjest 1,5roku,ja zdziecmi od roku dostajemy po 970 nokna dziecko

dziekuje za wszystkie wypowiedzi,moze jeszcze ktos cos doda

Gość bergen tam zyjemy
Jestem w ciazy,nie pracuje,maz zarabia najnizsza.Mielismy wyjechac tylko na rok troche dorobic. Teraz planujemy zostac na stale albo jakies 5 lat,odlozymy na mieszkanie. Zyje nam sie super, polecam

Gość kasnclknsaxksanxka
upupo