Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona26

skutki odstawienia tabletek czy ciąża?

Polecane posty

Gość zaskoczona26

Witajcie dziewczyny, rzadko tu pisze ale forum sledze caly czas, otoz mam dziwna sytuacje,bralam tabletki anty rok czasu ponad i w maju postanowilam ze nie bede juz brac wiecej, niestety nie dokonczylam opakowania , nie wzielam jakis 4 ostatnich tabletek , dostalam okres normalnie, potem wspolzylam z mezem bez zadnego zabezpieczenia, okres powinnam byla dostac 5.06 ale wciaz jednak go nie ma, oczywiscie robilam testy i przed i po ,ostatni we wotrek i wciaz negatywne, sluchajcie czy ktoras miala taka sytuacje?ja nie wiem co mam robic, dodam ze jestem w anglii i tutaj lekarze podchodza inaczej do pacjenta,bylam u lekarza rodzinnego i powiedzial mi ze to normalne zebym czekala, niestety tutaj nie ma tak przychodni ginekologicznych jak w polsce a do polskiego ginekologa mam spory kawal drogi, co wy myslicie o tym?nie czuje zadnych objawow, tylko starsznie wydelo mi brzuch i mam wrazliwe sutki(piersi mnie nie bola)

zrob moze test z krwi ? moze byc tez tak ze po odstawieniu jeszcze jajniki nie zaczely tobie pracowac, nie przejmuj sie ja odstawilam 10,04 i tez byly stosunki bez zabezpieczenia i tez @ nadal nie mam a testy negatywne, bylam u lekarza i mi pwoiedziala ze moze tka byc ze z odstawienia nie mam @, no albo ciaza dlatego dostalam skierowanie na usg dopochwowe.

Gość mmm27
może tak być po odstawieniu tabletek ja też tak miałam na @ czekałam ok 3 tyg

Gość zaskoczona26
dzieki za odpowiedzi, novynetka czy mialas juz to usg i co wykazalo?nie mam jak zrobic badania z krwi tutaj bo w anglii nie preferuja tego typu badan, strasznie ciezko sie z nimi tutaj dogadac, ja tez pytalam lekarza czy mnie wysle na usg ale on powiedzial ze nie ma potrzeby ze to normalne, wiec same widzicie jestem w kropce teraz, wiecie najgorsza jest ta niepewnosc, jesli jestem w ciazy to wolalabym juz o tym wiedziec zeby zmienic troche styl zycia i zadbac o to malenstwo w brzuszku a tak to juz sama nie wiem, novynetka daj znac co ci wyszlo na usg, pozdrawiam

Gość sdfghjkl
ja po odstawieniu czekalam na miesiączke 4 miesiace.Także może i Ty sobie poczekasz.

Gość elizka@
Po odstawieniu czekałam pół roku, więc spokojnie - organizm musi się przyzwyczaić. Wtedy się martwiłam, a teraz jak siedzę pod kocem, łykając buscopan, żeby przeżyć i popijając melisą, tęsknię za tamtymi dniami :)

Gość zaskoczona26
dzieki dziewczynki za odpowiedzi, przerazilyscie mnie naprawde teraz!!dziwne to jest dla mnie bo juz nie pierwszy raz odstawilam tabletki i nigdy tak nie mialam wiec ta sytuacja teraz naprawde wzbudza we mnie strach, mam jednak nadzieje ze okaze sie ze brak @ jest wynikiem ciazy ;)pozdrawiam

Gość bardzo mozliwe ze
po odstawieniu tabsow masz zaburzona gospodarke hormonalna i dlatego @ nie przychodzi bo gdyby byla ciaza to testy juz by cos pokazaly. Gin powinien dac Ci jakies tabl. na wywolanie np. Duphason lub luteine choc nie wiem czy w Angli sa dostepne pod taka nazwa... Oby wszystko jak najszybciej sie u Ciebie uregulowalo i udalo Ci sie zajsc w ciaze :) Ja bralam dosc dlugo tabsy bo ok 6 lat (Mercilon) na szczescie po odstawieniu cykle sa u mnie jak w zegarku co 28dni :) Badanka hormonow tez w pozadeczku :) Niestety kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na odstawienie tabletek u jednej kobitki normuje sie wszystko od razu a u innej uregulowanie gospodarki hormonalnej trwa kilka miesiecy i wiecej...