Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfadsafsadfas

podobno 20% zdrowych osób słyszy nieistniejące głosy w jakimś momencie życia

Polecane posty

Gość sdfadsafsadfas

ktoś coś takiego miał? co to są za głosy? jak brzmią i o czym gadają? nieprzyjemnie by było usłyszeć jakiś szatański głos nawołujący do złych rzeczy

Faktycznie, kiedyś miałam taki głosik czasem mówiący o tych najprzykrzejszych rzeczach, które spychałam na bok. Ale ja z 12 lat miałam, i to był mój głosik, ale taki złośliwy strasznie. Podświadomość chyba tak działała no i było to zainspirowane książką chyba (bohater też głosik słyszał czasem). I ciężko powiedziec bym go słyszała, natrętne myśli bardziej, ale już nie pamiętam. Bo trochę przykrego mnie spotkało:O

Że głos? Jezuu, widać się mieszczę w tych 20%. A nawet jak nie to co?:classic_cool: Harry Potter, tam były fragmenty o złośliwym głosiku w mózgu i ja prawdopodobnie się tym zasugerowałam. No i mnóstwo rzeczy próbowałam zapomnieć, a podświadomość wiedziała, że tak nie można. I pisz o co Ci chodzi

właściwie o nic już :) tylko nie fajnie jest jak słyszy sie głosy które nie istnieją, ale ty ich nie slyszysz ? prawda ? jest git ? prawda ?

Gość ahahahahahhha
Jak można słyszeć coś, czego fizycznie nie ma???

Gość Sanitas
Słyszenie tzw. głosów to jeden z osiowych objawów schizofrenii.

Widzę, że wybitnie zrozumiałeś. Żałuję, że w ogóle cokolwiek pisałam, znawco psychiki 12letnich dzieci:classic_cool: ;) Ja powiedziałam jak było u mnie, to nie był czyjś głos, to było takie napomnienie, pesymistyczne niesamowicie. Zaczęłam być bardziej świadoma wszystkiego i już nigdy takiego czegoś nie miałam:)

Śmieszy mnie to mówienie o schizofrenii, czasami mam wrażenie, że to jedyna choroba psychiczna na świecie, bo wszystko się na niej kończy i na niej zaczyna. Zresztą skoro ją mam to nie mogę doczekać się kolejnych objawów. Będzie jak w kreskówce:classic_cool: ;)

Gość sdfadsafsadfas
nic nie wysycha - policja już do was jedzie mają wasze IP

Gość jagna podglądaczka
Raz jeden słyszałam głos -głos zła. Wyraźnie i głośno ktoś powiedział w mojej głowie coś, czego tu nawet nie napiszę bo nie chcę przypominać. Stało się to o 3 nad ranem, kiedy od 5-ciu godzin kotłasiłam się w pościeli bo nie mogłam zasnąć. Wyjście z przerażenia i spokojne zasypianie bez tych tragicznych myśli zajęło mi kilka miesięcy. Oczywiście włącznie z modlitwami, wodą święconą i chodzeniem do kościoła i modlitwą wspierającą. Dzisiaj już śpię bez obaw ale ... Bóg istnieje.

Kinky, to o znawcy było do Ciebie nie do orendża. Nie traktuj mnie jak dzieciaka (wiesz o czym mówię) Tych tekstów o bogu, szatanie itp nie rozumiem. Chociaż biorąc pod uwagę ogólną wrażliwość i religijność danej osoby, zmęczenie np albo wzięcie jakichś leków (niekoniecznie powodujących urojenia) to może Zresztą wiele osób wierzących twierdzi o słyszeniu głosu boga itp A Ciebie orendż mam w dupie, przeżyj to co ja to pogadamy :classic_cool:

Gość sdfadsafsadfas
policja MUSI przyjechać - mają taki obowiązek mają podane że taki i taki IP pisze, że słyszy głosy to ich obowiązkiem jest zadbać czy taka osoba nie stanowi zagrożenia dla innych i skierować ją na przymusowe leczenie

K. Nie traktuje Cie jako dzieciaka, nigdy. Troszkę sie nabijem z tego, bo z twojej wczesniejszej wypowiedzi wywnioskowąłem że ten problem "głosów" Cie nie dotyczy. Wiec pozwoliłem sobie na jaja, małe ale zawsze :P Wybacz ;) zawsze jestem z Tobą :)

Gość sdfadsafsadfas
spokojnie, pewnie dopiero w poniedziałek dostaną od dostawcy internetu info kto korzystał z tego IP, więc zdążysz posprzątać

Gość jest takich wiecej...
Wiele osob slyszy glosy. Wiekszosc z tych osob, to ludzie, ktorzy nauzywaja alkoholu, sa przemeczeni, przepracowani lub pracuja na nocna zmiane. Organizm ludzki, znajdujacy sie w stanie deficytu, czy to chodzi o sen, jedzenie czy inne, plata figle. I mowie tu o osobach zdrowych psychicznie. A 20%, to akyrat przypada na odsetek osob z roznego typu przypadlosciami zdrowotnymi, w tym psychicznymi, gdzie jednym z objawow sa halucynacje. To co napisalac dziwi tylko osoby, ktore nic nie wiedza na temat czlowieka....

To luz, będzie trzeba ogarnąć ten pokój A tak apropos "Słyszenie głosów uznawane jest za tzw. omam słuchowy / urojenie związane z chorobą psychiczną (schizofrenią, chorobą dwubiegunową) lub za objaw padaczki skroniowej. Tymczasem okazuje się, że 4-10% tzw. zdrowych ludzi, żyje słysząc przemawiające do nich głosy, często nawet uznając je za pozytywny element swojego rozwoju. Tylko 1/3 z nich odbierała głosy jako agresywne, złe czy (badanie 15 000 osób w Baltimore, Y. Tien). 6% osób słyszących głosy doświadcza tego od wczesnego dzieciństwa, kolejne 10-20% od lat nastoletnich, ale większość ( ?74%) po 20 roku życia. 70-90% osób, które słyszą głosy zaczęło słyszeć je nagle, zwykle po jakimś traumatycznym wydarzeniu życiowym. "

oglądałem w 2005 r. program o tego typu przypadkach, normalni ludzie zaczynają słyszeć głosy które namawiaja do robienia złych rzeczy, poszli do psychiatry i dostali tabletki na głowe i sa szczęścliwi, huraaa :D

To nie byli zdrowi ludzie jak widać. ""Wyniki naszych badań każą nam zaakceptować fakt, że istnieją głosy, których nie możemy zniwelować lekami, a zwłaszcza nie wpływając znacząco na jakość życia chorego. A zatem musimy nauczyć się wspierać ludzi, którzy słyszą głosy w radzeniu sobie z tym doświadczeniem życiowym. Pacjent powinien móc zadecydować sam, czy chce podać się leczeniu, czy akceptuje słyszane głosy jako część siebie i swojego życia i nie chce tego zmieniać." " Ale ten artykuł jest bardziej o osobach które stale je słyszą