Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagguchna

Jak szybko nauczyć się języka obcego? RADY

Polecane posty

Gość Jagguchna

Witam. Zbliżają się wakacje i chciałabym ten czas poświęcić na naukę j.angielskiego. Niestety poziom nauczania w szkole był żenujący i przez tyle lat "nauki" nauczyłam się w sumie tylko podstaw. :( Boję się, że szkoła językowa jest skuteczna tylko na dłuższą metę a to wiąże się z większymi kosztami. Chciałabym nauczyć się języka samodzielnie w domu, czy są jakieś metody, książki, programy? Doradźcie coś

Gość kto w dzisiejszych czasach nie
co ma nauka języków obcych do zdrowia lub urody :P

sa kursy, książki, internet, ja też tak gadam do 3 lat. Ale jak masz samozaparcie to fajnie, fajnie wiedzieć że sa tacy ludzie :D

Gość elfikswq
Filmy i seriale oglądane na początku z ang. napisami, potem bez.

Gość gochaW
myślę, że samodzielnie będzie Ci trudno. owszem, szkoły językowe wiążą się z wydatkiem, ale w sumie jest to wydatek procentujący :). chodziłam w zeszłym roku na kursy wakacyjne do speak up i bardzo mi pomogły. potem zabrałam się za obcojęzyczne książki i filmy, żeby bardziej szlifować język. polecam Ci tę formę. Pzdr :)

Znajdź anglika na skype i gadaj ;) Powiedz że nie znasz języka za bardzo ale chciałaś się pouczyć. Obok włącz sobie Google Tłumacz i trudniejsze słowa sobie poszukasz. To najlepsza nauka.

Gość 907654
To zalezy na jakim jestes poziomie i co bys chciala podszlifowac czy slownictwo czy gramatyke, wakacje to krotko ale dobre to niz nic, bo nauka jezyka to lata pracy i cwiczen, oczywsiciemowie tutaj o nauce jezyka napoziomie plynnym. Ucze angielskiego i chetnie doradze co zrobic napoczatek, jakies konkretne pytania?

Gość Ja mam pytania. Gdzie znalezc
te filmy po angielsku za darmo do ogladania? Bo nie wiem.W zyciu w ogole nie sciagnelam filmu a ni piosenki z sieci

Gość 907654
Nie musisz. Poza tym to przestepstwo:D Do kina na Harrego Pottera idz, poki dubbingu polskiego nie ma. Chcialabym zauwazyc ze do nauki j ang. dla milosnikow czy przecownikow, wspanialym materialem bedzie Harry Potter, piekny wyrazny akcent brytyjski. Najlepiej z angielskimi napisami.

Gość 907654
Oczywiscie nie musi byc najnowsza wersja, moga byc stare odcinki, mozna odkupic stare plyty, badz sciagnac z internetu, np z chomikuj.pl

Gość lady B...................xxxxx
oglądaj seriale bez napisów :P najlepsza metoda

Gość angellova
z filmów i piosenek też się sporo nauczyłam ;D:D:D potem byłam na kursie w speak up, bo starzy mnie wysłali i powiem, że było całkiem spoko ;D:D fajny lektor i ludzie. tam nauczyłam się gadać ;D bo wcześniej było z tym kiepsko

Gość poziomka22
Z PIOSENKAMI JEST U MNIE TAKI PROBLEM, ŻE SŁYSZĘ JEDNO, A POTEM OKAZUJE SIĘ INACZEJ, BO KTOŚ ŚPIEWA TAK, ŻE ZDANIA MU SIĘ ZLEWAJĄ :). MUSZĘ MIEĆ TEKST PRZED OCZAMI, ŻEBY COKOLWIEK ZAŁAPAĆ. SPORO POMOGŁY MI KSIĄŻKI, ZWŁASZCZA KRYMINALNE, I SERIALE, GDYŻ MOCNO WCIĄGAŁY. PÓŹNIEJ CHODZIŁAM NA KURSY DO SPEAK UP I MÓJ ANGIELESKI PRZESTAL BYĆ MIZERNY. LUDZIE Z GRUPY MOTYWOWALI MNIE DO NAUKI. POLECAM WSZYSTKIM :)

no koniecznie trzeba chodzić na kurs najlepiej taki intensywny zajrzyj sobie na stronkę AXONa tam maja takie rzeczy, może pomyśleć o kursie za granicą po za tym samemu mieć dużo samozaparcia i dużo powtarzać w domu, albo kupić jakis program do nauki

Gość tu nie ma o czym mówić
przede wszystkim SYSTEMATYCZNOŚĆ. Masz już pewne podstawy, na czym się oprzeć - teraz tylko książka do ręki i kuć. Ale przede wszystkim nie odpuszczać. No i jak tu piszą - oglądać filmu, programy w oryginale.

Gość bluesky6666
najlepsze sa ksiazki matura success, w ogole to wydawnictwo jest dobre, nie pamietam nazwy. ja mam te ksiazki w liceum, choc dopiero zaczelam nauke jezyka. coz, kocham j. angielski i zaluje, ze tak pozno zaczelam sie go uczyc. jesli chcesz i masz cocby mala zdolnosc, to latwo nauczysz sie sama jezyka. ja z ksiazkami, o ktorych wyzej wspomnialam ucze sie sama przez wakacje i jest ok, wiadomo ze to nie to samo co w szkole i czasem jest klopot, ale daje rade

Gość kocurek44
a jets w ogóle taka metoda, dzięki której można nauczyć się angielskiego bez wychodzenia z domu i najlepiej w 15 minut? ktoś, kto by to wymyślił, niewątpliwie zbiłby kupę kasy :P. a tak poważnie, wymaga to sporo czasu i chęci, a ztym różnie bywa. polecam kursy, np. speak up, a dopiero jako uzupełnienie książki, filmy, piosenki. myślę, że będzie to właściwa kolejność.

Gość rabatka
Jagguchna, miałam podobnie. Najszybciej nauczysz się na dobrym kursie językowym. Lepsza zawsze będzie regularna nauka, ale jeżeli chcesz sobie przypomnieć język, a kiedyś miałaś jakiś tam poziom, to fajną opcją są także letnie kursy.

Gość Simorka

Zaczęłam się uczyć języka hiszpańskiego w Pi School - i szczerze mówiąc bardzo się cieszę ze trafiłam do tej szkoły bo wiele sie nauczyłam i na prawdę bardzo polubiłam ten język.