Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

Fotelik samochodowy POMOCY

Polecane posty

Gość kleosia samosia

Witam, moja córka konczy teraz 8msc i trzba kupic jej fotelik samochodowy bo z nosidła juz wyrosła. I teraz moje pytanie czy jak kupie taki http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-0-18-cocoon-coneco-wys0zl-24h-i1644504988.html to bedzie odpowiedni? Wogole czy jak taki kupie to moge go od razu w aucie zamontowac czy musze cos jeszcze dokupic? Konkretnie chodzi mi o baze do fotelika? Co to wogole jest?

ładny kolor, ale firmy nie znam, wiec nie doradzę jeśli chodzi o ten fotelik

Gość zacznij od tego!
przede wszystkim zacznij od testów np. na fotelik.info po co ci fotelik, ktory nie spelnia zasad bezpieczenstwa. nie patrz na wyglad ale na bezpieczenstwo dziecka. ja mam recaro young profi plus - najlepszy w wersji wagowej 0-13kg.

Gość ja mam 9-36 kg
Cybex Pallas. Patrzyłam na testy nie na wygląd, jak ww koleżanka. Miał obok recaro jeden z najlepszych wyników więc myślę, że ważniejsze od koloru i wyglądu jest bezpieczeństwo. Kosztował około 800 zł, więc zastanów się, czy nie lepiej dołożyć parę groszy i kupić taki który starczy na dłużej, ten za chwilę będziesz wymieniać na większy

Gość kleosia samosia
No w sumie teraz kierowałam sie tylko wygladem fotelika;/ i az mi sie zrobiło goraco ze jestem az tak bezmyslna;/ No ale oczywiscie juz szukam opini. Dzieki. Ale napiszcie jeszcze co to ta baza?

Gość zacznij od tego!
baza jest poterezbna gdy nie masz w aucie mocowania do fotelikow, najlepiej sie zorientuj czy takowe posiadasz, oczywiscie mozna montowac takze bez bazy ale w testach biora pod uwage fotelik+baza

Gość zacznij od tego!
i sie zastanow czy lepiej kupic fotelik 9-36kg za 600zł czy 0-18kg za 400 czy 500zł

Gość Mamkamamka
do tego fotelika nie potrzebujesz już bazy ale są takie foteliki które jednak tej bazy potrzebują np Maxi Cosi Perl. Tam jest jedna baza do dwóch fotelików dla 0 - 13 i tego 9 - 18 aaa i nie kupuj raczej 9 -36 po po 10 latach używania będą już inne normy bezpieczeństwa i będą już nowsze foteliki

Gość a Ty ............
ja kupilam maxi cosi prori xp troche drogi ok 600zl ale mysle ze warto tym bardziej ze my duzo jezdzimy z dzieckiem na dosc dlugie trasy po 300-350 mk w jedna strone