Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skrzypek na dachu

studia zaoczne i dzienne

Polecane posty

Gość Skrzypek na dachu

Od nastepnego roku chcialbym zaczac drugi kierunek studiow. Jak bedzie lepiej: studiowac na dwoch kierunkach dziennie (jeden kierunek w trybie indywidualnym), czy lepiej jeden normalnie dziennie a drugi zaocznie?

Gość kobiecinkaaaaaa
ja studiuje na uw dwa dziennie jednoczesnie. zajecia mam od 8-20, wiec to zalezy tylko od ciebie. i od tego cy jestes wytrzumaly fizycznie i psychicznie.

Gość a czasem nie przeszla ustawa
o odplatnosic za 2 kierunek dzienny??

Gość kobiecinkaaaaaa
jeszcze nie. tzn tak, ale jeszcze nie weszło w życie. przynajmniej na uw jest tak, ze ten rocznik bedzie ostatnim, ktory nie musi placic. takze korzystać ludzie :p

Gość Skrzypek na dachu
W tym roku ehszcze sie nie palci za drugi kierunek. Ustawa wchodzi w zycie 1go pazdziernika, a o tym czy ktos zostal przyjety na studia bedzie wiadomo pod koniec lipca jakos (o ile mnie pamiec nie myli), a ze prawo nie dziala wstecz to jeszcze ten rocznik nie placi. Aczkolwiek mnei to i tak nie dotyczy bo chcialbym isc na uniwersytet prywatny bo tylko tam jest ten kierunek na ktory chce isc. Takze placic bede tak czy siak. Tylko wlasnie pytanie czy na pierwszym kierunku brac tryb indywidualny i ten drugi dziennie, czy na pierwszym kierunku zostac dziennie tak jak jestem teraz i drugi kierunek wziac sobie zaocznie. Nie wiem na ktora opcje sie zdecydowac i ktora bedzie korzystniejsza. Dlatego prosze o Wasze opinie.

Gość Skrzypek na dachu
up

Gość może lepiej oba dzienne
I oba możesz w trybie indywidualnym. Studiując dwa kierunki będziesz potrzebował również takiego czasu, kiedy nie musisz nigdzie iść na daną godzinę i np. iść do biblioteki. Wolne weekendy są pożyteczne, na wypoczynek, na nadrabianie zaległości itp. .

Gość kozajmaślakxy
nikt mi nie wmówi że studiując 2 kierunki naraz nauczy się 2 fachów - gówno się nauczy chyba że studiuje tylko po to żeby mieć papierki i odbębniać wszystko jak leci. I potem mamy lekarzy co leczyć nie potrafią itp.

Gość Skrzypek na dachu
A moglby mi ktos przyblizyc jak wyglada studiowanie w trybie indywidualnym? Bo pewnie etz trezba chodzic na cwiczenia itepe. ale jak z zaliczeniami, egzaminami? Umawiam sie wtedy kiedy mi pasuje termin?

Gość Skrzypek na dachu
up

Gość Skrzypek na dachu
up

Gość Skrzypek na dachu