Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lyubitshka

DLACZEGO LUDZIE NIE LUBIĄ ROMÓW?

Polecane posty

mozecie mi to wyjasnic? czy polskie spoleczenstwo jest az tak zasciankowe? akurat jestem pol-Romka i wieeeeele razy spotkalam sie z wyzwiskami i innymi gorszacymi zachowaniami Polakow. hm?

Gość mozilla firefox
moze dlatego ze te brudasy nie pracuja, kradna, sa agresywni, zebrza itd.

Gość hujoweżycie
bo nie lubią i już ja ich nie lubię bo dwa razy pod rząd taka jedna z romów mnie okradła w szkole i nie tylko mnie ale większość osób

Gość nie mialabym nic do nich
gdyby nie to ze nie pracują i kradną. Pracuję w butiku i jak czasami romowie robią najazd to wszyscy są postawieni w stan gotowosci bo wiadomo ze zawsze po ich wyjsciu znajdujemy jakieś braki w asortymencie. W życiu nie widziałam uczciwie pracującego cygana.

Gość mozilla firefox
przeceiz sami sobie zapracowali na taka opinie. to sa zlodzieje i bandyci. i kompletnym idiotyzmem jest twierdzenie ze polacy sa zasciankowi czy sa rasistami, bo jakos nikt nie czepia sie azjatow, chinczykow, wietnamczykow i innych,, bo oni sa mili, uprzejmi, pracowici....są zdecydowanie ok, nie to co cyganie

Gość Maryjetta.
Mnie tam na razie nie okradli. Ale irytuje mnie jak zebrza,a za krzakami stoja ich bosy co pewnie wille wybudowane i zyja lepiej ode mnie. Ja jestem taka ze sie dziele mimo ze sama jestem biedna,ale nie z cyganami. Jesli chodzi o kwestie towarzyskie to moge z nimi pogadac,posmiac sie...ale jestem czujna,bo wiem ze sa cwani i dusze diablu by sprzedali. Jestem w stosunku do nich ostrozna.

Gość Maryjetta.
A to ze kradna to mnie nie dziwi. Bo w sumie nikt cygana do pracy nie zatrudni a za cos zyc musza.

Gość mnie np interesuje ich
kultura, uwielbiam muzyke cyganska itd, cala te specyfike ale faktycznie nie rozumiem, czemu romowie w moim miescie zyja jak zyja, jak zlodzieje, mam kolezanke pol romke, pol polke... moze sytuacja jest taka jak u Ciebie ??? bo ona akurat skonczyla studia i pracuje, ale taki wzorzec wyniosla z domu a tu na tych osiedlach jakie wzorce dzieci maja ?? dzieci romskie ?? ze tata dostaje zasilek, mama dostaje zasilek, dziadek itd... wiec co oni maja robic ?? niestety widze w tym wine rowniez po stronie romow co nie zmienia rowniez faktu iz znam rodzine romska, ktora funkcjonuje jak kazda inna rodzina w moim miescie no ale tego trzeba chciec i ich nikt o nic nie posadza

Gość cyganeczka zosiaa
Ja jestem Romką z urodzenia i jestem z tego dumna, a brudasy to predzej polacy rodowici, śmierdziuchy w skarpetach i sandalach :o

Gość hujoweżycie
oni mają lepiej niż my Kochana Polska daje im hotele do zamieszkania i po 70 zł tygodniowo na każdego członka rodziny,ubezpiecza ich i daje darmowe żarcie i co muszą kraść?

Gość cyganeczka zosiaa
spójrzcie na siebie, jacy alkoholicy i zlodzieje

Gość ookkmmnn
cyganeczka zosiaa jak tak obrzydzaja cie Polacy to co tu jeszcze robisz?

Gość cyganeczka zosiaa
jestem obywatelką Polski tak samo jak ty. I co tu robie, to moja sprawa i tobie nic do tego.

Gość ookkmmnn
to siedź cicho i szanuj bliźniego swego jak siebie samego kapisko?

Gość ja pierdziele myslałam..
powiedzcie mi, gdzie pracujecie?? bo dla mnie to dziwne, ze polowa kobiet siedzi pod kosciolem i prosi sie o kase, a faceci jezdza autami, ze szkoda gadac , obwieszeni zlotem.. .. :O nie powiecie mi, ze z zebrania tyle macie..

Gość że tak się wtrącę
może i jesteś obywatelką, tak jak my - z punktu prawnego. bo my jesteśmy rodowitymi Polakami, łączy nas więź z tym krajem bo jesteśmy Polakami, a nie tylko obywatelami tego terytorium. jak nie pasują Polacy to nikt Was tu nie trzyma :) mi nie pasuje nigdzie indziej, dlatego się stąd nie ruszam. sami zapracowaliście sobie na taką opinię, nie zganiajcie teraz na nas, skarpetki z sandałami nie mają tu nic do rzeczy. zresztą, z czego ja się tłumaczę - jedź sobie do niemiec, łoo tam to dopiero wystrojeni... :o:o

tak samo ogólnie Polacy maja metke ,że złodzieje i kombinuja ,a jak maja wolne to chleja . No sorry taka prawda.

chcialam tylko poznac opinie na ten temat. akurat jesli o mnie chodzi, nie kradne, nie stoje z wyciagnietymi rekami pod kosciolem itp. Studiuje i pracuje jednoczesnie...

Lyubitshka.... ok. Jak widac za bardzo sie co niektórzy nie róznia od faszystów

Gość z romami trzeba ostrożnie
sami sobie zapracowaliscie na taki wizerunek, kretaczy i zlodzieji. Moj chlopak ostatnio pod marketem widzial , jak z super samochodu wysiadło kilka kobiet z dziecmi. Siedzą pół dnia i czekają aż ktoś rzuci grosza. Szkoda mi tych dzieci, ktore od małego są tak ciągane.. cieplo czy zimno, musi iśc. 2 sprawa...czasem łaziły rumunki u nas po osiedlu..Sprzedawały posciel czy cos tam. Sa tak nachalne, ze szkoda gadac... mowisz, ze nie chcesz to PANI NO WEŹ, PANI.... ja pierdolę :O 3 sprawa... kilka lat temu okradły moja sąsiadkę pod pretekstem wlasnie sprzedazy czegos tam... precz z wami!!

Gość Cyganeczkaa zosiaa
no to przyjmij do siebie, ze tak samo mozna miec o Polakach mniemanie, ze kradną i chleją. Ja nigdy nic nie ukradłam, do szkoły chodziłam jak każde inne dziecko w tym kraju. Na szczęscie nie wszyscy polacy sa uprzedzeni/

Gość z romami trzeba ostrożnie
nie wspomne o tym, że jak ktoś wam zajdzie za skórę to juz koniec. jestescie bezwzgledni :O faceci cyganie mysla, ze jak maja kase to mogą wszystko, sa ordynarni i sie prwadzaja jak nie wiadomo kto... :O

A jak polak chodzi i zbiera po blokach to jest ok. i od razu dajesz , taka solidarność z narodowościa . czy w ogóle nie dajesz,znieczulica ogólna?

Gość że tak się wtrącę
no sorry, ale z tymi facetami to prawda. czasem jak patrzą ze swojego lansauta na kobietę... takim wzrokiem, że aż strach :o bo nie wiadomo co takiemu do głowy strzeli!

A Polscy MEN-y sie nie prowadzają .do tego jeszcze łatwiej im sie migac przed ściganiem za gwałty ,bo maja plecy .

Gość Cyganeczkaa zosiaa
ciekawe skad wy to wiecie, chyba same sie prowadzacie z nimi :D:D

Gość dwa razy nie mowic bo
wiadomo powszechnie w świecie ze Polki to kurwy :)

Gość że tak się wtrącę
jak nie daje, to od razu znieczulica? Jankes(k?)a - czy Ty przypadakiem nie popadasz ze skrajności w skrajność? :o ja osobiście prędzej dam żebrzącemu Polakowi niż Cyganowi, sorry :P