Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja i rodzinka

spis powszechny, spisany kilka razy ;)

Polecane posty

Gość maja i rodzinka

chodziła babka, ale powiedziałam, że spisujemy się przez internet. chodziła znów pod moją nieobecność i matka ją wpuściła. spisała wszystkich po swojemu. potem ja spisałam po swojemu przez internet. który spis jest ważny ? czy rachmistrz dostanie wynagrodzenie ?

Gość ergrwegrew
no normalnie. ty spisalas siebie, a matka siebie. nie mozna spisać kogoś, chyba, ze swoje nieletnie dziecko :o jak nie to to wyjdzie i bedzie ryfa

Gość mozna spisac kogos
oczywiscie, ze tak ;)

Spis powszechny jest dobrym powodem do usprawiedliwienia wywalenia ciężkich milionów w błoto. To znaczy w konkretne ręce ta kasa idzie, ale mniejsza z tym. Ma niby sprawdzić to co już wie urząd statystyczny metodą tak samo skuteczną jak robi to już GUS. Przez lata działalności GUS najwyraźniej nie wypracował metod zbierania informacji statystycznych, skoro trzeba je weryfikować. Metoda tej weryfikacji oczywiście zawiera taką samą skalę błędu jak weryfikowane, ale kto w Polsce dostrzeże że to marnotrawienie publicznej kasy? To i tak kropla w morzu marnowanych pieniędzy.

Gość czy małżonkowie
każde z osobna musi się spisywać przez neta?

GUS chyba nigdy nie zbierze taki samych info co Spis Powszechny... a pieniadze mogliby zaoszczedzic chociazby na tych rachmistrzach W Wlk Bryt byl census w tym samym czasie, do kazdego domu przychodzil census w kopercie albo mozna bylo zrobic online

Gość wayaaaaaaaaaaaa
mam to samo. jestem spisana 2 razy przez rodzinę i przez siebie. co teraz ? w ogóle ten spis jest niepotrzebną stratą pieniędzy i jest jednym wielkim kłamstwem. Przy logowaniu już mają wszystkie dane moje, firmy, mojego mieszkania więc po co spis ? Nawet wiedzą czy mam ciepłą wodę, ja muszę tylko potwierdzić lub nie. Pamiętajcie, że na wiele pytań nie trzeba odpowiadać np o wyznanie, związki, plany ciążowe ;)