Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa09

Co jest lepsze - technik obsługi turystycznej czy t. hotelarstwa ?

Polecane posty

Gość malinowa09

Witam. Mam ogromny dylemat. Mianowicie nie wiem na jaki kierunek sie zdecydować. I chciałabym sie coś od was dowiedzieć na ten temat, co jest lepsze technik obsługi turystycznej czy technik hotelarstwa? Interesuje mnie jakie są różnice pomiędzy nimi, gdzie później można dostać prace ogólnie wszystkoo tym, no i co polecacie. :-) Z góry dziękuje.

Gość po techniku do pracy
Cie nie wezma pozniej studia po oby dwoch..

technik ?? hahahahahHHAHAHHAHAHAHHAHAHHHAHAH :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D chcesz miec tytul technika?? :D:D:D to i to chujowe ;) technik nie zastapi ci wyzszego wyksztalcenia

Gość po techniku do pracy
ja jestem po tyechnikum zywienia i gosp domowego specjalizacja hotrlarstwo. i na studia zlozylam na turystyke i rekreacje bo po techniku zal z praca... moze jeszcze inny kieunek wybiore zawsze mozna miec kilka zawodow

Gość malinowa09
Agatkja nie rozumiem co w tym złego, chyba logiczne ze nie skoncze tylko na wykształceniu technika ... Trzeba przecież od czegoś zacząć, tak. :-) A i jeszcze jedno - pytając o pracę chodziło mi raczej o miejsca w których można zostać zatrudnionym W TYM ZAWODZIE a nie o pisanie takich bzdur bo świetnie sobie z tego zdaję sprawę, ze po srednim wykształceniu to trochę jest ciężko :-) Pozdrawiam.

Gość Natanna
Mam ten sam problem, ale chyba jednak się zdecyduję, na technika obsługi turystycznej. Jakoś bardziej mnie do tego ciągnie, ale to się jeszcze okaże :) jeżeli się okaże, że to nie to, to zawsze można zmienić zdanie, albo najpierw skończyć jedno, a później jeszcze inne zrobić :)

ja jestem na hotelarstwie i nie załuje swojego wyboru. odbyłam dwie praktyki w tym jedna baardzo udana, wiele się nauczyłam. Do tego jest możliwość przy podstawowej znajomości j,angielskiego do wyjechania do Grecji na 3 miesięczne praktyki w czasie wakacji i miesiąc szkoły. Oczywiście odpłatne i zakwaterowanie zapewnione :) u mnie w szkole można się zapisywać na kursy barmańskie oczywiście darmowe. Mnóstwo tego mogłabym wymieniać :)

Gość ankosa
W dzisiejszych czasach liczy sie praktyka,skoncz co chcesz a otworz biuro nieruchomosci. Jezeli masz leb na karku,byc moze dojdziesz do niezlej kasy

Gość Lena

Żeby otworzyć biuro nieruchomości trzeba mieć wiele certyfikatów i znać prawne przepisy. Myślcie co piszecie. Technikum turystyczne to w obecnych czasach dobry pomysł, ale wszystko zależy od poziomu szkoły i od tego ile uczeń naprawdę chcę się nauczyć. A podśmiechiwanie się z tytułu technika... znam osoby z wyższym wykształceniem, które osiągnęły mniej jak technicy.