Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niejadek

brak apetytu w 5 miesiącu ciąży

Polecane posty

Gość niejadek

Jestem w 5 miesiącu ciąży. Od kiedy skończyły się mdłości nie miałam najmniejszego problemu z jedzeniem- jadłam wszystko i w normalnych ilościach. Nawet więcej- zaczęłam jeść więcej owoców i warzyw. Tydzień temu wyladowałam w szpitalu z powodu bólu brzucha- na szczęscie nic groźnego, ale okazało się, że mam za mało żelaza. Dostałam zastrzyk z witamin i do tego tardyferon 2 tabletki dziennie. I od tego czasu zaczęły się moje problemy z apetytem. Nie mam na nic ochoty poza owocami i warzywami. Od wszystkiego mnie odrzuca. To co do niedawna lubiłam teraz jest bleeee. Nawet na potrawy, które mnie ratowały w czasie mdłości na początku, teraz nie mam ochoty. Może macie pomysł z czego to się może brać? Może brak jakichś witamin? Może znacie sposoby na poprawę apetytu? Bo na samych owocach i warzywach nie pociągnę za długo :( I przede wszystkim, żeby na maluszku się to nie odbiło.

Gość jedna taka kafeterianka
masz ochotę i apetyt na to na co w danej chwili jest najbardziej potrzebne maluszkowi. po za tym jest dość ciepło i parno dlatego możesz mieć mniejszy apetyt. napisz mi co dziś np zjadłaś. też jestem w ciąży 7 miesiąc: na śniadanie 2 kanapki z pomidorem potem loda dwie nektarynki i banana sandwicha z szynką i serem i pewnie już dziś nie będę nic jadła

Gość niejadek
Co rano jem płatki kukurydziane na mleku Poza tym na obiad mały kawałek gotowanego kurczaka z makaronem i gotowaną marchewką poza tym jabłuszko i banan Ja się martwię bo nawet przy większych upałach jadłam więcej a przede wszyskim chciało mi się jeśc. Poza tym morfologia mi spada i lekarz jak mnie wypisywał kazał mi sie dobrze odżywiać. Nawet powiedział- więcej mięsa, zwłaszcza czerwonego. A ja na mieso to już patrzeć nie mogę ;(

to co napisałam to przez cały dzień do tej pory zjadłam. na początku ciąży potrafiłam zjeść naprawdę bardzo dużżżżżo: np 10 bułek, jakieś jogurty, owoce ,obiad a i tak ciągle głodna byłam. a teraz od ponad miesiąca właściwie to zmuszam się żeby jeść. byłam w środę u położnej i przybrałam 1,5 kg więc nie ma się czym martwić maluszek rośnie

wow sporo zjadłaś :) ja teraz jestem w 20tc, i też mam spore problemy z łaknieniem od jakiegoś czasu;/ Przybrałam 8kg i teraz waga stoi. Zjadłam dzisiaj jogurt musli 2 banany 2 kabanosy 2 batony musli mam wciąż ochotę coś zjeść ale gdy podchodzę do lodówki, mdli mnie:( Więc znam całkowicie problem autorki

skoro masz ochotę na warzywa to jedź może więcej warzyw zawierających żelazo, po za tym pisałaś że bierzesz żelazo w tabletkach.

to co pisałam o tych 10 bułach to było w pierwszym trymestrze. teraz jestem w 28 tc i do tej pory przybrałam 10 kg, więc i tak tragedii nie ma

Gość niejadek
dzieki dziewczyny, że sie odezwałyście. Przynajmniej wiem, że nie tylko ja ma ten problem ;) Będę starała się urozmaicać diete własnie w warzywa z żelazem. Najwyżej za jakieś 2 tygodnie zrobię morfologie i zobaczę jak jest. Tylko boję się, że ja w tej ciąży to w końcu nie przytyję: od początku przybrałam na wadze jedynie 1,5 kg

troszkę mało, ale co mówi położna ?

Gość niejadek
pytałam swojego lekarza to nie widział w tym problemu, powiedział, że dziecko jest jeszcze malutkie i nie wiele waży, a jak ja nie tyje to może znaczyć, że organizm nie zatrzymuje wody. Zresztą ja nigdy nie miałam skłonności do tycia. Wręcz przeciwnie jestem dość drobna, ale apetyt mi zawsze dopisywał i nie zależnie od ilości jedzenia nigdy raczej nie tyłam.