Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghftuh6

ZAZDROSZCZĘ KONDYCJI WŁOSÓW MOJEJ KOLEŻANCE- FARBUJE JE, PROSTUJE...

Polecane posty

Gość fghftuh6

Moja koleżanka w cciągu roku zmieniała radykalnie kolor włowsów 3 razy- z ciemnobrazowych na blond, z blond na brąz, a teraz rude.... Mało tego,często je prostuje.... I nadal ma je w świetnej kondycji... Zazdroszczę jej tego na pozytywnie- to super,że tak ma i niech ma tak cały czas. Bo naprawde struktura jej włsoów jest gładka, błyszcza się. A ja nie prostuję, nie maluję, nawet suszarka nie suszę- i wypadaja mi ostatnio strasznie... W dodatku zrobiły się takie "zmęczone", płowieja. Ponad 2 miesiace brałam witaminy i skrzyp i nic nie dało:(

Gość dobrrraRADA
pewnie w genach to ma.

Gość no właśśśniee
to niesprawiedliwe!!!!!!!!!!

Gość no moja kolezanka ma identyczn
Tyle ze ona teraz ma 19 lat a w wieku 12 zaczela prostowac wlosy, 5 razy dziennie , do tego suszy i rozne inne cuda z nimi robi, potrafi nastawic na temp 220 stopni prostownice i meczyc te wlosy przez godzine a za chwile wlacza lokowke i tez na maxie kreci loki ;| kolor zmienia srednio co miesiac a ma boskie te wlosy bez zadnych odzywek. a ja? prostuje od swieta, susze 2 razy w tygodniu, uzywam roznych odzywek, maseczek do skory glowy , ogolnie staram sie dbac i mam takie siano ze szkoda gadac ;/

Gość no moja kolezanka ma identyczn
zapomnialam dodac, ze codziennie nawet 2-3 razy myje wlosy(to tez wbrew pozorom je niszczy) mimo iz nie musi, ale nakłada tony zelow, brylantyn lakierow etc, w lato na plazy idzie do wody a zaraz na slonce wystawia te wlosy, nigdzie nie nosi niczego co by jej troche te wlosy oslanialo i ma je nadal w swietnej kondycji zastanawiam sie jak to mozliwe..

Gość get tha.......................
ja tez mam taka kolezanke na glowie miala juz chyba wszystkie kolory swiata, w kazdym jej do twarzy i utworzenie na glowie jakiegokolwiek koloru nie spawia jej zadnego problemu, niby ma te wlosy rzadsze ode mnie (albo ciensze, nie wiem ale kucyka mam 2x takiego jak jej) ale i tak ma je zajebiste dosłownie gładkie a takie błyszczace jak lustro!!!! a ja? mialam wlaosy czarne, znudzily mi sie , stawałam na glowie by pozbyc sie czerni wszytskie domowe sposoby wyprobowalam az wkoncu siegnelam po rozjasniacz to mi takie sieno sie zrobilo z wlosow ze tam gdzie wbiłam grzebien , tam stał. suche jak słoma. ogolnie poprostu szok! a ona? rozjasniacz to uzywa kilka razy w roku zmieneijac te kolory i ma takie włosy :( a ja uzywam dobrych szamponow, odzywek, co prawda prostuje, ale nie susze , jadlam jakies tam suplementy i moze nie mam najgorszych wlosow ale zero połysku! nie sa suche ale w ogole nie blyszcza a juz takie cuda wyprawialam i nic....

ja też robie wszystko co najgorsze moim wlosom a calkiem niexle się trzymają, ale nie jest to efekt 2 miesiecznej kuracji skrzypem tylko 5 lat suplementowania się i stosowania zróżnicowanej diety... a i jeszcze przynajmniej 2 dni w tygodniu noje wlosy maja day-off od wszytskiego- nawet od grzebienia :)

Gość mozeeeee
moze to kwestia struktury włosów? diety? Genów? Nawodnienia organizmu?

Gość njknkjnk
to efekt 2 miesiecznej kuracji skrzypem tylko 5 lat suplementowania się i stosowania zróżnicowanej diety... g prawda, jak ktos ma genetycznie do dupy wlosy, to nic mu nie pomoze.

Gość uyiktikui
Przede wszystkim: -pijcie duzo wody -dotleniajci e sie na świeżym powietrzu - raz w tygodniu maska na włosy - po kazdym myciu odżywka - nie czesac mokrych włosów - nie wiazac cienkimi obcisłymi gumkami - odstawic: suszarke, prostownice, lakeri, żele pianki do włosów - jesc duzo ryb -ostatnie płukanie zimna wodą

faktycznie, skoro z takimi sie urodzilas to tak juz zostanie i nic nie zmienisz, więc nawet nie probuj bo masz doktorat z genetyki i wiesz lepiej ;) gratuluje podejścia! :D i zacznij używac szamponu po 2 zł/litr bo po co wydawac kase na coś co i tak nic nie zmieni? w glowe sie puknij

ja farbowałam na czarno w szkole, potem na blond i miałam siano.Musiałam ściąć na krótko. Ale teraz zaczęłam się lepiej odżywiać więcej owoców warzyw itd mniej słodyczy i włosy odrastają lśniące i miękkie aż dziw bierze, że mam takie włosy :D Mało tego, farbuję je teraz na rudo a i tak są przeładne :D

Gość U mnie to geny. Moi rodzice
mają grube, gęste, kręcone włosy i ja takież mam. Jestem po 30-tce, mam dziecko, kolory miałam od czarnego, przez bordowe, rude, po jaśniutki blond. Blond mam do dziś. Grube, kręcone i do połowy pleców. Codziennie je myję, suszę pół h suszarką, lakieruję, a one wciąż lśnią, nie wypadają i mają się wspaniale.

Gość nxnnxxnxxn
ja mysle, ze farbowanie szkodzi moim wlosom, ale wez nie farbuj! moj naturalny kolor jest fatalny, w dodatku mam duzo siwych wlosow uzywam odzywki, nie prostuje, susze doslownie chwile suszarka