Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mz 777

niedoczynność tarczycy w ciąży a tycie

Polecane posty

Gość mała mz 777

hey jestem w ciąży przybieram strasznie na wadze mimo prawidłowej diety ok 1 kg na tydzień lekarz robił mi badania w ciąży wyszło mi, że mam niedoczynność tarczycy spada mi ciagle ft4 mimo brania hormonów lekarze mówią, że to widocznie wina tarczycy czy któraś miała podobny problem? pozdrawiam

Moja siostra miała niedoczynność tarczycy tylko w jej wypadku stało się odwrotnie niż w twoim bo szczupła, a miesiąc ciązy to który ?

Gość mała mz 777
to już końcówka na plusie mam prawie 30kg robiono mi badania ponieważ bylo podejrzenie zatrucia ciążowego ale zostalo wykluczone

najmocniej przepraszam pomyliłam się moja siostra miała nadczynność tarczycy, nie niedoczynność . A lekarz przepisał Ci jakieś lekarstwa

Gość mała mz 777
przy nadczynności właśnie sie chudnie:) tak jestem pod kontrolą biore hormony od początku ciąży bo bardzo szybko zaragowałam ale od moje hormony szaleją i najważniejsze ft4 ciągle spada i spada...

Gość Moja narzeczona ma
niedoczynność tarczycy, ale jeszcze w ciązy nie jesteśmy. Nie jest fajnie z tą tarczycą.

Gość Moja narzeczona ma
do tego te skoki nastrojów, to też cięzka sprawa. Generalnie często może to być powiązane z innymi chorobami (np. z korami nadnercza)

niestety bardzo bym chciała pomóc,ale nie wiem jak :( no cóż życzę szybkiego powrotu do zdrowia i szczęśliwego macierzyństwa :)

Gość mała mz 777
dziękuje kingusia zmiany nastrojów to mam straszne ciąża i ta tarczyca jak nie płacze za chwile się ciesze najgorsze jest to, że tyle lat chorowałam a nawet nie wiedziałam a tarczyca może doprowadzić do bezpłodności ...

Gość Małoszka
Najwidoczniej lekarz przepisał Ci za słabą dawkę hormonów. Co łykasz? Euthyrox? Ile? Ja mam niedoczynność, teraz łykam euthyrox 50mg, ale tyję chyba normalnie, bo 19tydz ja mam ok 5-6kg na plusie. Zgłoś się do innego endokrynologa. Zmierz tsh i ft4,chociaz jak to końcówka ciąży to i tak już pozamiatane.

Gość mała mz 777
biorę Euthyrox 125 tsh w dolnej granicy ale ft4 poniżej normy i spada co miesiac jest gorzej chodze do bardzo dobrego lakarza podobno najleprzy w mieście na poczatku nie tyłam pożniej zaczełam jak szalona ale w 20 tyg miałam 10kg na plusie a byłam cały czas w ruchu :)

Gość mała mz 777
Małoszka a jakie jest twoje ft4? i jaką masz norme?

Gość Małoszka
Aktualnie to nie wiem, bo zamiast ft4 zmierzyłam ft3. Ale czułam się dobrze i tak jest cały czas. Jeśli tsh masz w dolnej granicy to to bardziej juz wskazuje na nadczynnosc niz niedoczynnosc... Bo moje tsh jest 3.18 przy granicy do 5.0.

Gość mała mz 777
niby wskazuje na nadczynność ale moja pani doktor mówi, że dla kobiet w ciąży najważniejsze jest ft4 i nie sugerować sie wogole tsh dla tego ciagle daje mi więkrze dawki hormonów by ft4 szło w góre a przy tym spada tsh

Gość Małoszka
Wiesz co, ja polecam Ci jednak pójsc nawet po prostu na konsultacje do innego endokrynologa. Napisz tez na forum commed. Tam sa w stanie ci duzo wyjasnic i pomoc, sama korzystam nieraz.

Gość mała mz 777
mam pare dni do porodu więc napewno tego na dzień dzisiejszy nie załatwie a ty masz chora tarczyce przez ciąże czy wcześniej już byłaś chora? bo u mnie to poszło genetycznie ale dopiero w ciązy przy robieniu badań wyszło przed ciazo zle sie czułam ciagle spałąm wlosy mi wygadaly jak szalone a w ciazy sie nasililo

Gość gość
hm masakra ja mam to samo jestem dopiero co w ciąży bo zaczęłam 7 tydzień a tyje jak szalona już wcześniej podejrzewałam u siebie niedoczynność teraz wyniki to potwierdziły t4 wyszło masakrycznie mało boje sie ze jak tak dalej pójdzie będę gruba jak balon