Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkes

czy pochwa po porodzie

Polecane posty

Gość kiciorek-ek
to mit jest. Sama rodziłam SN, moje koleżanki również i powiem Ci jedno- sex jest lepszy niż przed ciąża :) Ostatnio nawet czytałam artykuł, że po porodzie naturalnym często kobiety przeżywają swój pierwszy orgazm pochwowy. Ja polecam. Tylko ze znieczuleniem. Ja miałam i było OK.

no wiesz jak juz rodzilas SN to co mozesz innego powiedziec :) niesmaczny zart z mojej strony......:) ale kobiety po co cierpiec?

Gość kiciorek-ek
a.p.- przecież Ty nie rodziłaś naturalnie, więc skąd wiesz jak to jest? Ja nie rodziłam przez cesarkę więc się w jej temacie nie wypowiadam. I wiesz, znieczulenie jest po to, żeby nie cierpieć :P

Gość Zgadzam się.
Poród ze znieczuleniem jest lepszy niż cesarka. :)

Gość Zgadzam się.
Tyle, że w Polsce trzeba się nieźle nawalczyć o to znieczulenie i wyszukać odpowiedni szpital. Teraz nawet za pieniądze w niektórych miejscach nie dają znieczuleń. Moim zdaniem to skandal. :(

Gość kiciorek-ek
no pewnie, że skandal! U nas na południu jest klinika, która ma kontrakt z NFZ i za poród płacisz grosze! A możesz i cesarkę i SN wybrać. No i znieczulenie. Cud, miód i orzeszki :) Też uważam, że SN ze znieczuelniem jest lepszy niż cesraka bez powodu!

Gość Nie ma co dyskutować
Cesarkę muszą mieć kobiety z jakimś uszczerbkiem na zdrowiu, męskimi biodrami, ślepotą, albo jeszcze czymś innym. Na pewno nie zamieniłabym się z nimi. Miałam znieczulenie, poród z ochroną krocza, brzuszek już jest jaki był i nawet nie ma śladu po ciąży z wyjątkiem kilku rozstępów na piersiach i na tyłku.

hi hi fajne jestescie :) jak wyzej , jestem wampirem :)

w posce to co nieosiagalne zawsze musi byc gorsze najwyrazniej :(....

"nie karmilam piersia ale za to teraz mam jedrne, piekne piersi......." a.p. marna z ciebie prowokatorka...

zadna prowokacja i co wiem moja kuzynka w niemczech tez miala ten wybor czy karmic .. ale nie wierzcie,,,zyjcie w swoim "lepszym" swiecie....

Gość nei_nei_z_marchewka (i kijem)
Zasadniczo teraz na zachodzie coraz popularniejsze staja sie porody domowe ;)

nie wiem co z zachodem Europy , ale tutaj moglabym miec bez problemu porod domowy....

Nie chce orazac Polski, gdyz sama w 50 % jestem polka, ale my ( Polacy) jestesmy jeszcze ze 100 lat za murzynami....niestety taka jest prawda...i nie tylko pod katem medycyny.. :(

Cesarki nie robią jeszcze w domach, więc nie mogłabyś mieć. Ale ogólnie jestem za. Myślę, że lepiej rodzić w znanym sobie pokoju. Do tego czytałam, że tak lepiej, bo w szpitalach jest więcej bakterii i zagrożeń dla dziecka niż w domu.

a wasze wypowiedzie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdzaja....

nie lap mnie za slowa, wiadomym jest to przeciez , ze chodzilo mi o porod naturalny :(

a.p. podobno są już przypadki cesarek na życzenie w 6 miesiącu, był o tym artykuł. Po to żeby ciału kobiety jak najmniej zaszkodzić. Co ty na to?

a.p. podobno są już przypadki cesarek na życzenie w 6 miesiącu, był o tym artykuł. Po to żeby ciału kobiety jak najmniej zaszkodzić. Co ty na to?

Gość kiciorek-ek
ale dlaczego za murzynami?? Ja Ciebie nie rozumiem a.p.- ja NIE CHCIAŁAM mieć cesarki! Dajże kobieto wybór- nie możesz uwierzyć, że niektóre babki NIE CHCĄ się kroić???? Ja rodziłam w super warunkach, ze znieczuleniem- taki był mój wybór. Nie wypowiadam się o cesarce bo jej NIE CHCIAŁAM, i nie miałam więc nie będe debatować co lepsze. Ja chwalę poród naturalny. I tyle!

za granica (renoowane kraje) dba sie i o matke i o dziecko, w Polsce tylko o dziecko, a matka moze nawet zdechnac z bolu, takie macie realia.

nie ma co dyskutowac.......no, ale co to sie ma do mnie...nie popadajmy w skrajnosci :/

czy ja tepie kobiety za porod naturalny?! ja uwazam , ze kobieta powinna miec wybor?!!

Gość nei_nei_z_marchewka (i kijem)
Nie watpie. Inna sprawa, ze na owym zachodzie da sie kupic naprawde duzo i wszelkiego rodzaju "uslugi porodowe" musza byc silnie reklamowane wszak takie kliniki musza na kims zarabiac :D CC to jednak niezly interes - o wiele wiecej sie znajdzie chetnych niz na sztuczne cycki... I kasa plynie

Gość kiciorek-ek
dajesz kobiecie wybór??? To dlaczego ironizujesz z babek, które rodziły naturalnie i sobie to chwalą? Dlaczego piszesz, że Polska jest 100lat za murzynami, skoro mamy tutaj wybór? Sama sobie przeczysz i tyle.

ja nie przecze sobie, tylko wiem , ze w zwyklym szpitalu , kobiety nie maja tego wyboru!!!!!!! i wiem, ze jakby byl, wiele kobiet zdecydowaloby sie na cesarkje!!!

a.p. mogę ci wymienić, zaczęło się od tego: "jakbyscie mialy wybor to opinie zapewne bylyby inne..." "ale pipka juz naruszona...." itd.

"i wiem, ze jakby byl, wiele kobiet zdecydowaloby sie na cesarkje!" No i widzisz jaka jesteś... Myślisz, że każda chce tego co ty narcyzie.

a czy to nie jest prawda, bylyby nienaruszona.... ale nie drwie sobie z kobiet ktore rodzily sn!!!! to byly taka mala apostrof do tematu naszej rozmowy!