Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvfffff

czuje sie gorszym czlowiekiem

Polecane posty

Gość bvfffff

nie pracuje jesem po pedagogice moj maz jest kierowca autobusu' mam nadwage czuje sie gorsza niz taka np lekarka ;o

Gość bvfffff
do tego straciłam dziewictwo w gimnazjum

Gość ffgfgfg
wszystko OK, tylko schudnij dla męza :)

wstan do zycia czemu sie niby czujes zgorsza ze nie pracujesz ?to nic nie zncazy jak tak chcesz to mozesz isc do pracy

Gość bvfffff
up

Gość wszyscy sa szczesliwi
to ze czujesz sie gorsza to nie sa uczucia czy myśli twoje tylko szatana Wiedza diabła jest ograniczona. Ma on wyłącznie dostęp do „zewnętrznych obszarw" naszej istoty (zmysłw, wyobraźni itd.). Według św. Augustyna, demony mogą jedynie wyciągać wnioski (dedukować) na temat naszego życia wewnętrznego na podstawie zewnętrznych znakw, nie są więc w stanie poznać bezpośrednio ludzkich myśli. Nieprzyjaciel może nas dosięgnąć, podsuwając nam myśli, wspomnienia, ale my możemy je odrzucić. Może pobudzić nasze zmysły, ale my możemy się powściągnąć. Mamy pełną władzę w granicach naszej najgłębszej istoty. Nasze zadanie polega na tym, by tę władzę umocnić. Moc Nieprzyjaciela zostaje w ten sposb ograniczona. Jeśli zamkniemy przed nim dostęp do naszej wewnętrznej istoty, nie może nic zrobić. Szatan nie może przedostać się do wnętrza naszej duszy. Jest to sanktuarium zarezerwowane dla Bożej obecności, dla Szatana niedostępne (chyba że dobrowolnie oddamy mu duszę, podpisując pakt).

Gość bvfffff
pochodze z bardzo biednej rodziny zawsze przebywalam z biedakami wiec zycie na poziomie mnie przeraza i ewidentnie go unikam:o unikam tez fajnych ludzi bo nie czuje sie godna takich znajomosci