Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8989690659063936-03-063

z kontraceptu na.....? yaz yasminelle?pomozcie:(

Polecane posty

po kontracepcie mam straszne humory nie ejstem soba, stalam sie uparta i placzliwa i obecnie moje libido wynosi 0:( a to do mnie zupelnie nie podobne. jestem zalamana , nie moghe wytrzymac sama ze soba ale tez boje sie ciazy i tylko tabsy wchodza w gre. ktoras z was robiła zamiane z konbtraceptu? poradzcie mi co robic myslalam tez o zastrzykach cokolwiek zebym mogla sie zachowywac normalnie;/

powinnaś iść do ginekologa który zleci ci badania hormonalne i wtedy dobierze odpowiednie tabletki, bo tak metodą prób i błędów to się tylko zamęczysz

nigdy nie trafilam na takiego lekarza. moze sama zrobie te badania bo takto sie nie doprosze. moze wiesz jakie to sa badania?

lekarz musi oznaczyć poziom hormonów - progesteronu i estrogenu, najpierw trzeba zbadać, których hormonów masz więcej żeby wiedzieć jakie ich proporcje powinny być w tabsach ja np. mam więcej estrogenu więc biore tabletki z jego mniejszą ilością żeby nie było tego typow skutków ubocznych

aha ciekawe czemu wczesniej mi tego nie roblili, zwlaszcza ze mialam z prolaktyna problemy pamietam ze koszt to ok 50zł za badanie. a te co mowisz czy orkientujesz sie jaka cena? bo jak mi wyskocza 200zl to przycisne na nfz:)

nie znam sie na cenach, ja mieszkam w Warszawie, tu jest drożej, poza tym ja przed braniem tabsów robiłam cały zestaw badań łącznie z wątrobą, krzepnięciem krwi i cholesterolem wiec konkretnie za jedno badania nie wiem ile sie płaci

a wczesniej Ci tych badan nie robili bo to jest nagminne, że lekarz przepisuje tabsy na chybił trafił, własnie metodą prób i błędów - ponieważ pewne cechy hormonalne da sie określić bez badania np. kobiety z wysokim progesteronem są często wysokie, mają skąpe miesiączki i późno dostają miesiączke pierwszy raz, a kobiety estrogenne są zwykle drobne, mają obfite i bolesne miesiączki, silny zespół napięcia... z tym, że te cechy nie pokrywają sie zawsze z faktycznym poziomem hormonów, tak na oko lekarze przepisują często i często też trafiają z tabletkami, ale nie zawsze przecież

patrze na badania jkakie mialam robione ale tylko prolaktyna watrobowe i cos jeszcze ale tych poziomow napewnoi nie. no ja jestem chudy kurdupel raczej bolesne obfite miesiaczki wczesniej mialam microgynon 21 i to samo bylo chyba nawte gorzej i w sumie zastanawiam sie czy wogole ja sie nadaje do brania tabletek

byc moze tabletki sie dla Ciebie nie nadają, ale zrob te badania i wtedy jak Ci lekarz dobierze to zobaczysz jak bedzie, zawsze mozna spróbować plastry albo np. tabletki wieloskładnikowe