Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

Ostrzeżenie dla osób poszukujących pracy! Grasują oszuści!

Polecane posty

http://praca.wp.pl/title,Dlaczego-firmy-ukrywaja-swoje-nazwy,wid,13537650,wiadomosc.html?ticaid=1c8ad Wypowiedź na temat wyłudzeń SMS-owych: "Wszystko, co piszecie o jawnym lekceważeniu przyszłych pracowników jest absolutną prawda, ale chciałam się podzielić innym przypadkiem, aby Wasz Portal się zainteresował nielegalnymi ofertami pracy z nie wiadomych źródeł. 27 maja dostałam od koleżanki adres mailowy kontextpraca@gmail.com, była to praca w domu w internecie, był test z pytaniami sprawdzający, czy się jest elokwentnym. Moim zdaniem test był słaby, ale skoro go wypełniłam chciałam wysłać, warunkiem było podanie numeru telefonu, aby dostać kod, wpisać i wysłać, wysłałam 3 sms, 2 z telefonu stacjonarnego przenośnego sieci Orange, nie dostałam żadnego kodu, 3 sms wysłałam z komórki, wtedy otrzymałam kod potwierdzający. 29 tata sprawdza stan konta na komórce, widzi, że ubyło 30 zł, zorientowałam się wtedy, że za kod potrącili mi 30 zł, było to dla mnie totalne zaskoczenie, ponieważ o kosztach sms, dowiedziałam się, kiedy szczegółowo sprawdzałam ich ofertę, wiadomość ta była bardzo zakamuwlowana. Kiedy dostałam rozliczenie za telefon stacjonarny, byłam zszokowana, ponieważ za sms trzeba zapłacić 60 zł, sprawdziłam dokładnie, okazała się, że firma potrąciła mi, nie 30zl, lecz 90 zł, pisałam do nich kilkakrotnie skargę z obcją, czy czytają pocztę, zero odpowiedzi i inforamacji, że czytają moje maile. Ta firma nawet nie podała siedziby i telefonu, nie mówiąc o nazwie. Zawierzyłam koleżance, która szuka pracy, ale tego maila nie wysłała, chociaż wcześniej wysyłała mi sporo sprawdzonych ofert, które wysyłała. Domyślam się, że to oferta dla Poloni Brytyjskiej z nie legalnych źródeł, kiedy wchodziłam na ten adres kilkakrotnie wyświetlił mi się portal Yahoo. Jedna jest podana informacja, jest nazwiko tej osoby Anna Nowicka. Chcę tą sprawę nagłośnić, gdyż to wysublimowani złodzieje, a nie pracodawcy. Za zainteresowaniem się takimi ofertami pracy i nagłośnieniu bardzo dziękuje."

Gość aaarrrrrrrr
Anna Dąbrowska kontextpraca@gmail.com Dzień dobry! Proponujemy dodatkową pracę w wymiarze od 5 do 20 godzin pracy tygodniowo. Wynagrodzenie minimum 20 zł za godzinę pracy. Wypłaty wynagrodzenia codziennie na konto bankowe. Do pracy można przystąpić w dowolnej chwili. 12 rodzajów pracy. Wolny harmonogram. Umowa zlecenie. http://viewtopic-php.com/vb25 ŚCIEMA!!! ściągają kasę za rejestrację = tylko naiwni się na to złapią

Gość iksia
Dzięki ludziska prawie bym się w to wpakowała.

Gość Worbel
Dziękuję bardzo za ostrzeżenie!!! Właśnie bym się nacięła na drani, oszustów i naciągaczy kontextpraca@gmail.com Przysłali mi zbóje takiego maila: "Dzień dobry! Proponujemy dodatkową pracę w wymiarze od 5 do 20 godzin pracy tygodniowo. Wynagrodzenie - minimum 20 zł za godzinę pracy. Wypłaty wynagrodzenia - codziennie (na konto bankowe, przekazem pocztowym lub w inny dogodny sposób). Do pracy można przystąpić w dowolnej chwili. 12 rodzajów pracy. Wolny harmonogram. Umowa zlecenie bądź umowa o dzieło. Rejestracja - http://czn.view-php.com/pr Z poważaniem, Helena Nowicka, menadżer serwisu" Qrczę jakie mega-oszustwo!!! Jestem w desperacji, bo w domu mały dzieciaczek, pracy znikąd, to się człowiek chwyta czego może a tu takie draństwo i żerowanie na biednych!!! Och jakbym ich tylko dorwała...!!! Trzeba się zarejestrować na tej ich niby stronie, CV podać i wysłać SMS za 9PLN+VAT. Coś mnie tknęło i nie wysłałam, ale ilu jest takich, którzy wysłali nieświadomi ściemy?! Ludzie bądźcie czujni i nie oddawajcie ostatnich pieniędzy tym żerującym na ludzkim nieszczęściu bandytom!!! Oby się im ktoś wreszcie do skóry dobrał!!!