Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekrutkaaaa

Bardzo proszę o pomoc - CV.

Polecane posty

Gość rekrutkaaaa

Jestem obecnie na 4 roku studiów i chciałabym obecnie poszukać pracy/płatnych praktyk (do tej pory tylko bezpłatne). Moje pytania: 1. czy jeśli ubiegam się o praktyki w kancelarii adwokackiej i ogłoszenie dotyczy studenta prawa "z dobrą znajomością prawa cywilnego" to czy ująć też ukończone studia licencjackie niezwiązane z tym stanowiskiem? (finanse i rachunkowość) 2. mam certyfikat CPE z angielskiego, Zertifikat Deutsch fr den Beruf (B2), szwedzki znam mniej więcej na takim poziomie co niemiecki, z hiszpańskiego mam egzamin Indermedio (B1), a rosyjski znam na poziomie powiedzmy... komunikatywnym (na tyle że swobodnie czytam książki i piszę maile). wszystkie trzy certyfikaty są aktualne i zdane w zeszłym roku. znajomi mówią że nie ma sensu pisać w CV o certyfikatach, ale nie wiem jak to ująć: angielski: zaawansowany? niemiecki/szwedzki: dobry/berdzo dobry hiszpański? rosyjski? pustka... proszę o pomoc

Gość ,kddkkdddld
wszystko opisz , licencjant w wyksztalceniu a certyfikaty w umiejetnosciach

Gość koszatniczka mala
Wszystko umij. Dlaczego masz umniejszac swoje kwalifikacje????? Piszesz np. Jezyki obce angielski - dobry (certyfikat.... 2010) itd

Gość koszatniczka mala
a rosyjski to chyba lepiej niz komunikatywny, jezeli jestes w stanie go uzywac. Dla mnie komunikatywny to najnizszy poziom, taki 'ledwo, ledwo'

Gość komunikatywny
to taki kedy potrafisz sie w tym jezyk komunikowac,czyli jestes w stanie powiedziec mniej wiecej to co chesz izrozumiec jak ktos ci odpwiada. a wiec to nie ejst ledwo ,ledwo.

Gość rekrutkaaaa
ja tylko właśnie nie wiem jak zrobić żeby było spójnie: -angielski - zaawansowany (C2) - niemiecki/szwedzki - wyżej średnio-zaawansowany - hiszpański - średnio-zaawansowany - rosyjski podstawowy czy lepiej bardzo dobry,dobry...

Napisz, że ukończyłaś studia, a w liście motywacyjnym napisz, że znasz prawo cywilne, bo ukończyłaś studia takie i takie. Certyfikaty wymień koniecznie, po to one są, żeby przyszły pracodawca nie zastanawiał się, co oznacza poziom "zaawansowany" lub "bardzo dobry". Znajomi gadają głupoty:)

A i jeżeli masz certyfikat CPE to możesz smiało napisać, że znasz język biegle, bo on właśnie to poświadcza. Napisz, że angielski znasz biegle w mowie i piśmie i posiadasz certyfikat CPE.

Gość ja mysle ze to i tak
nie ma zanczenia jak napiszesz o tyhc jezykach bo w koncu one ci sie w rpacy nie przydadza.

Gość rekrutkaaaa
nie uczę się języków po kilka godzin dziennie dla ładnego CV, lubię to. w pewnym sensie są one moją pasją już od gimnazjum czyli ponad 10 lat. "znam" jeszcze kilka - rumuński, chorwacki, włoski i francuski, ale ich w CV nie ujmuję, bo moje umiejętności ograniczają się do "kali jeść", podstawowych czasów, przypadków i porozumiewania się w podróży, w sklepie, aptece, u lekarza. a chyba nawet jeśli mi się nie przydadzą, a praca tego nie wymaga to będę się pozytywnie wyróżniać jeśli napiszę prawdę w kwestii zainteresowań i języków?