Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urlopowiczka z dzieckiem

ktora z mam podrozowala pociagiem z malym dzieckiem?

Polecane posty

Gość urlopowiczka z dzieckiem

proszę napiszcie jak wasze dzieci przeżyły podroż? jak z miejscami w pociągu? jak inni podróżni byli nastawiani? wybieram sie pierwszy raz w długą podróż z dzieckiem (ponad 10h), mam wykupiona kuszetkę. bardzo boje się tej podróży napiszcie jak było u was

Gość ja bede jechac 16h
czesciowo noca-ile ma Twoje dziecko?

Gość ja bede jechac 16h
jak nocą to trzeba miec nadzieje ze zasnie ludzie to nie ugadniesz - ale jak masz kuszetke to sie zamkniesz i finito chyba lepiej pociagiem niz autem jedziesz sama z córcia? mam troche na mysli bezpieczenstwo w pociagu....

Gość Sluchaj to moze
Ja podrozowalam a moje dziecko bylo wtedy wlasnie w takim mniej wiecej wieku, co twoje. Podroz trwala 4 godziny i bylo o niebo lepiej niz autem, z tego wzgledu, ze mozna sie przejsc z dzieckiem, dziecko nie jest przypiete non stop pasami, a jak jest spiace to rozkladam spacerowke i usypiam dziecko - bo jest oczywiscie miejsce w pociagu na wozek. Same plusy :)

Gość hhiiiuu
Gdzie zamierzasz spacerować, po dachu? ;P A tak serio, ostatnio jechałam pociągiem dalekobieżnym (ale tylko 3 godziny) z półtoraroczną córką i musiałam złożyć wózek aby w pozycji pionowej jakoś go wtaszczyć do przedziału. Jeździć nim nie dałoby się.

Gość xxxxxxyyy
Ja czesto podrozuje pociagami ze swoja mala - ogolnie fajna sprawa - mozna sie przejsc z dzieckiem, nie musi byc przypiete pasami , wiec jak nie chodzi to moze sie pokrecic na siedzeniu itp. Wazne by zabrac ze soba jakies "atrakcje" - wcale to nie musza byc wypasione zabawki, ale np, dobrze sprawdzaja sie wszelkiego typu male przekaski - rodzynki, inne suszone owoce, male herbatniki itp.- im bardziej roznorodne tym lepiej. Plus jakas ksiazeczka lub dwie, dobrze sprawdza sie zabawa komorka - moze nie rozwiazanie idealne , ale jak nie ma wyjscia to wszystkie chwyty dozwolone:). Jesli chodzi o wspolpasazerow to nie spotkalysmy sie z negatywnymi reakcjami -, wrecz przeciwnie ludzie zazwyczaj sa sklonni do pomocy i zabawiaja dziecko:) - ale moja nie marudzila i nie plakala wiec nie wiem , moze jakby dlugo i glosno plakala to reakcje bylyby inne. Nam sie podrozowanie pociagami tak spodobalo, ze w ramach tegorocznych wakacji zamiast samolotu wybieramy sie w podroz wzdluz Europy pociagami - oczywiscie z przystankami na zwiedzanie i noclegami ale ogolna idea jest , ze z miejsca A do B jedziemy tylko i wylacznie pociagami . p.s. corka ma 2 lata 3 mies. wiec czeka nas niezla przygoda:)

wolę jeździć pociągiem niż autem Jak syn miał 2 tyg to mąż z resztą dzieci i bagażami jechali autem, a my pkp ;P Nikt nie pchał się do przedziału, bo oczywiście wszyscy są uprzedzeni,że małe dziecko nie da spokoju i tak we dwójkę sobie jechaliśmy, ja wygodnie leżałam na jednym siedzeniu a dziecko spało bezpiecznie w gondoli między siedzeniami ;P