Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość csdcvx

Bezsens. Dostałam sie do LO chociaz chciałam do technikum gastronomicznego!!!!;(

Polecane posty

Gość csdcvx

nie ma juz wolnych miejsc :( rodzice sie ciesza a ja tak chcialam do tego technikum ;;/ myslicie ze lepsze jest liceum i jednak nie bede zalowac czy tech?

po liceum to musisz isc na studia bo ze srednim samym to tragedia jesli chodzi o robote. a po technikum masz przynajmniej zawod

Gość grhy
a czemu juz tak szybko? ja sie dopiero w lipcu o tym dowiedzialam :O

Gość zaje zaje hehe
Po LO masz gówno. Musisz iśc na studia albo studium. Po technikum masz już wykształcenie. Możesz iść na studia jeśli dobrze napiszesz maturę albo od razu pracować. Dodatkowo po technikum czekając na studia masz 4 miechy wolnego i możesz pracować za spoko 1,5 tyś miesiecznie a taka osoba po liceum pracy nie znajdzie... no chyba ze telefony albo 10h na kasie za 1tyś.

Gość csdcvx
planuje isc do studium kosmetycznego ale odnosnie rynku pracy jeszcze nie wiem nic, doradzcie co sie lepiej oplaca gdzie isc... co zdawac na maturze zebym miala robote pozniej,

Gość csdcvx
dzisiaj jest juz lista przyjetych na podstawie rekrutacji na nabor.progman a w lipcu bedzie ostateczna lista wiec sie raczej nie zmieni chyba ze ktos nie doniesie swiadectwa i przejdzie do innej szkoly... wiem, nie jestem orlem dlatego chcialam do gastronomika isc bo tez lubie gotowac wiec dla mnie bylo idealnie a teraz nie boje sie nauki tylko tego ze bede miala zerowe doswiadczenie ;/

Gość brzydka w związku.
gastronomik to dobra sprawa, przynajmniej nie siedzi się w szkole głodnym :P

Gość csdcvx
brzydka w związku haha dobrze mowisz :D kolejny plus a w liceum co.. harówa i nic po tym nie masz. :( ryczec mi sie chce :(

Gość sabisia
harówa po liceum ? chyba nie masz pojęcia o liceach i technikach... W Technikum dwa razy więcej pracy oprócz tego więcej przedmiotów a na koniec egzamin zawodowy z którego należy otrzymać 75% żeby uzyskać tytuł technika. I Ty twierdzisz, że liceum to harówa ? Powodzenia :)