Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozkminowy czas

WYBIERASZ KARIERĘ CZY POSIADANIE PŁODA?

Polecane posty

Gość Rozkminowy czas

I dlaczego?

Gość annaa pani
plod bo moj maz duzo zarabia wiec moge sobie pozwlic

Gość dfdfsdfdsfd
wole dzieciatko niz kariere:) pieniadz to nie wszystko, robie to co lubie i mam przy okazji najwspanialszy dar na swiecie

ja przez kilka ostatnich lat wybieralam bardzo intensywna kariere, teraz bardzo mocno sie zastanwaim nad dzieckiem i chyba sie skusze

Gość ccsdcd
wystarczy mi oja normana praca, bez szalenstw nie musze byc nie wiadomo kimn a nie wiadomo jakim stanowisku . pracoholiczka na pewno nie ejstem. a dziecko planuje gdzies za rok tylko dlatego ze chcemy podrozowac

Gość Wpierw zrobić kariere
A potem decydować się na ewentualne dzieci

Gość abc nie ujawnie sie
Ewa nie masz dzieci?

Gość Rozkminowy czas
Ewa ma działke i zrobi grill dla wszystkich użytkowników kafe

Gość krystyna3213213213
oczywiście dziecko, jestem za tradycyjnym podziałem ról w rodzinie - mężczyzna zarabia, kobieta siedzi w domu i wychowuje dzieciątko ;) mi to nie przeszkadza.

Gość Dwugłowa Biedronka
:)

krystyna3213213213 oczywiście dziecko, jestem za tradycyjnym podziałem ról w rodzinie - mężczyzna zarabia, kobieta siedzi w domu i wychowuje dzieciątko mi to nie przeszkadza. nie będzie ci przeszkadzało, że nie będziesz miała swoich pieniędzy, tylko będziesz skazana na męża? A jak się rozwiedziecie, to nie będziesz miała swojej kasy. Chcesz być niewolnicą? A i jeszcze jedno: W takim układzie Tobie będzie bardziej zależało na mężu niż jemu na Tobie, bo on oprócz Ciebie ma jeszcze życie zawodowe, a Ty nie. Kiedyś też byłam za takim podziałem - chciałam się oddać wychowaniu dzieci, żeby nie musiały one przebywać z jakąś nianią, tylko z własną matką, ale zmieniłam zdanie - w życiu trzeba się zabezpieczać.

będę się starała pogodzić jedno z drugim, ale jak się nie uda, to wybieram samą karierę, jeszcze nie wiadomo, czy chłopaka znajdę itd Autorze/autorko, sorry, ale nie można się rozdwoić - pracować zawodowo i zarabiać pieniądze, oraz jednocześnie wychowywać dzieci. Wiesz jak teraz jest na rynku pracy - pracodawca mówi: albo pracujesz, albo rodzisz.

Gość niestety dzis malo ktory facet
zarabia tyle, by zona nie musiala pracowac.....

Gość mam i jedno i drugie
Ale najpierw ugruntowalam sobie pozycje pierwsza, zeby przejsc do drugiej. I tak jest idealnie :D

Kaitana - mozna pogodzic. Ja jestem tego swietny przykladem, ale jesli chcesz tego dokonac to z dziecmi musisz poczekac przynajmniej do 30stki.

Kaitana - mozna pogodzic. Ja jestem tego swietny przykladem, ale jesli chcesz tego dokonac to z dziecmi musisz poczekac przynajmniej do 30stki. no ok, a jak pracodawca ci powie: albo pracujesz, albo rodzisz, to co wtedy?

:D No i wg Ewy ktoś kto ma dzieci nie ma normalnego życia, no czyż nie jest zabawna? :P

Gość anooo
ta karierę, prawdziwą karierę to robi może z 10 proc. ludzi :D

ale jeśli miałabym wybierać między pracą a dzieckiem, to wybrałabym to pierwsze, dlatego, że nie chcę być zależna od nikogo i być czyjąś niewolnicą i żeby całe moje życie to tylko mąż i dzieci - już o tym pisałam w tym temacie do Krystyny

Kaitana - nie powie, bo sie nie odwazy. Po macierzynskim to ja stawialam warunki, a nie on mi, stad nie pracuje na pelen etat (a nawet wiecej jak przed), a 3,5 dnia w tygodniu, z czego 3 dni w firmie i pol dnia w domu. Mam synka dwuletniego i jestem w drugiej ciazy :) Pracuje jako international product manager w duzej korporacji.

To dobrze, że Ci się udało, ale wiedz, że nie wszyscy mają takie szczęście. Dużo jest tutaj na kafeterii tematów typu: "Zwolnili mnie z pracy, bo zaszłam w ciążę".

Gość anooo
Ostatnimi czasy na kafe jest straszna nagonka na matki, że jak się ma dziecko, to juz po prostu zmarnowane życie :D. Bierze to się z tego, że teraz ludzie źle pojmują role rodzica, obserwują tych nawiedzonych rodziców, co karmią 5 latki i noszą je na rękach, to się nie dziwię, że myślą, że dziecko to katorga :D. Ale można inaczej, normalnie i wtedy z dzieckiem kilku letnim już dużo mozna razem robić...

To prawda, ale chcialam tylko pokazac, ze nie zawsze tak jest i sa sytuacje, ze jedno z drugim mozna pogodzic.

anooo - calkowicie sie popieram :D