Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewwwa

najwcześniej wykryta ciąża testem domowym?

Polecane posty

dziewczyny w których dniach cyklu i przy jakich jego długosciach wykryłyście ciąże zwykłym testem. u mnie 23 dc. przy 28 dniowym cyklu- i narazie nic ,a taką mam nadzieje na 2 kreski

a mnie tydzien po spozniajacym sie okresie, wczesniej caly czas 1 kreska...

Gość Romeda22
Hej Mam pewien problem a mianowicię rozważam czy nie zaszłam w ciążę. Moje cyklę wachają sie między 30-34 dc. W tej chwili spoznia mi sie okres jestem w 40 dniu cyklu. Zdaje sobie sprawe, że zdarzały mi sie problemy z miesiaczka. Sprawa wygląda tak, że zmoim narzeczonym spałam w 13-14-15 dniu cyklu. Stosunek z prezerwatywa ewentualnie przerywany. Jednak raz zdarzyło nam sie niefortunie ze prezerwatywa przetarła sie i mogło wydostać sie z niej pewne ilości spermy. Dzisiaj zrobiłam test ciązowy pre-test jednak był wykonany popołudniu i mój mocz mogłbyć rozcieńczony gdyż rano wypilam kawe i wynik był negatywny tzn wydawało mi sie, że widze tam poswiate rózowej kreski po około 5 minutach ale możliwe że to tylko mi sie wydaje. Oprocz spózniajacego okresu utrzymuje mi sie ciagle temperatura okolo 36,8 mierzona o 8.30 w pochwie zaraz po przebudzeniu. Podczac okresu i dzien przed temperatura spada mi zazwyczaj do 36,6-36,2. Niestety az tak dokladnych co miesiac pomiarów nie robie. Opdcz tych objawów czuje boł brzucha jak na okres i w nocy pobolewa mnie lewy jajnik tak jest juz okolo tygodnia. Piersi pobolewaja mnie ale tak tez mam przed okresem. Jeszcze jedna anomalia jest fakt ze boli mnie głowa co zadko mi sie zdarza tak bez powodów. Prosze o rade. Do ginekologa bede mogla dopiero wybrać sie w nastepnym tygodniu.

mam nadzieje że wkońcu wyjdą 2 kreseczki? a jakimi testami robiłyście?

ewwwa płytkowymi i paskowymi. "firmy" nie pamietam, ale takie z apteki :D

Romeda:)zrób jutro test z porannego moczu. jeśli wydawało Ci sie że widzisz bladą kreseczke to jest szansa ż eto wczesna ciąza.tak myśle,a chcecie dziecka?

Gość Romeda22
Wiadomo ze nikt nie ejst jasnowidzem ale niestety troche sie martwie nie mam jeszcze tak pewnej sytuacji bym mogla byc w ciązy studia a za rok planuje wesele i wszystko mnie to przeraza ze jednak chcialam sie dowiedziec jak to jest z tymi tematy bo jezeli wyszedl negatywnie to czy mohe być spokojna czy jednak wykonałam go o złej porze?

ja zamawiałam takie zwykłe na allegro,bo robiłam też tymi z apteki i myśle że skoro wszystkie działają na tej samej zasadzie to po co dawać 11zł można dac 1 zł za test.,co prawda paskowy nie płytkowy,ale to tylko opakowanie.prawda?

Gość Romeda22
Dziecko chciałabym bardzo jednak wprowadziło by to troche zamieszania dlatego zalezy mi by dowiedziec sie jak najszybciej. Czułabym sie spokojniej po tescie jednak ta temperatyra utrzymuje mi sie juz od 16dc i nie spadla do tej pory

romeda myśle ż epowinnaś powtórzyć rano,i jeśli jest blada kreska to to może byc ciaża(ja miałam blado różowa a 2 dni pózniej ładną grubą kreche,niestety pierwszą ciąze straciłam)

temp.ok 37 stopni hmmmm wiesz ja nie będe Ci obiektywnie odpowiadać bo ja bym bardzo bardzo chciała i pewniw będe Ci wmawiać że jesteś w ciąży:) a może masz jakiegoś stresa i Ci sie@ spóźnia.

Romeda22- jesli masz jeszcze jeden tescik to zrob go jutro z rana - powinien byc bardziej wierygodniejszy. Chodz to juz 40 dc wiec tak czy siak powinno cos wyjsc jesli wyjsc by mialo :) ewwwa - jacha, test to test :) trzymam kciuki za 2 kreski :)

Gość Romeda22
bardzo mi przykro, los bywa złośliwy. Jeżeli chodzi o ta kreske to jezeli mi sie nie wydaje ze ja widze to jest tylko poswiata kreski. A jaki test proponujecie, który jest wiarygodny według was?

na tym etapie to chyba każdy... Ja tez jak nie wychodziło to wmawiałam sobie że widze bladą - bladziuseińką poswiatę a przychodziła @ i nic z tego... aż w koncu zobaczyłam bladą ale juz dobrze widoczną kreche- to poleciałam do apteki po 2 kolejne testy i to samo :D

Gość Romeda22
tez tak myśle ale niestety nie do końca ufam testom kiedys na pink tescie wyszło mi ze jestem a tak nie było. Chyba najlepiej zrobić bete mam nadzieje ze jutro mi sie uda wyrwac do szpitala.

o to to - beta prawdę Ci powie :) Lece malca usypiać po raz setny... :/ do miłego :)

na bete to za wcześnie jesze 5 dni do @ wytrzymam albo przyjdzie albo nie:)

Gość Romeda22
No tak róznie to bywa czasami odrazu sie wykryje a czasami kobiety testuja po pare razy. Nic ja uciekam spać bo padam z nóg. Zycze wszystkim starajacym sie za fasolkowania;)

Gość gryczka
U mnie najprawdopodobniej też 8 dni po stosunku. Stosunek był w 9dc, test wyszedł pozytywny (ale kreska ledwie widoczna) w 17dc, przy cyklach 23-24 dniowych. Tyle że wspomagałam się Bromergonem, bo cykle były wcześniej bezowulacyjne, więc mogło się coś przesunąć (to był pierwszy cykl z Bromkiem). Druga kreska zrobiła się wyraźna i nie pozostawiała wątpliwości ok.22-23 dnia cyklu, czyli z okolicach terminu @. Sprawca bladej kreski w 17dc właśnie skończył 7 miesięcy, ma 6 zębów i zaczyna siadać :-)

Gość gryczka
Aha, robiłam testy za 1,50zł z allegro :-)