Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onONAono

ile śpią wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Gość onONAono

i czy budzą się w nocy?

Gość śliwowica
Jedno spało całą noc (od ok.20-8)+ dwa razy dziennie po bite 2 godz. Drugie zaś-w nocy od ok.22-5 rano, z przerwą koło północy( nawet do godziny) + raz dziennie, po obiedzie max 45 minut i to nie zawsze!

Gość śliwowica
Ten śpioch ''tak miał'' do ok.3 roku życia. A potem długo jeszcze spał raz dziennie po 3 godziny. Dopiero gdy poszedł do ''zerówki'' przestał sypiać w dzień regularnie,choć zdarzało mu się drzemać na fotelu :) Nie wiedziałam, że mam malutkie dziecko :) Dowiedziałam się przy drugim. Z 60 kg, po roku zostało 49.(przy wzroście 1.70 !!). No,ale tak też bywa...:)

Gość mamusieńka..
córa jutro będzie miała 13 miesięcy i śpi w dzień 2 godziny a w nocy wstaje 2 razy na karmienie wypije butlę i śpi dalej

Gość rerew
ciekawe jak oduczysz dziecko jedzenia jesli sie domaga i placze budzac sasiadów. a jak zje zasypia sliczine! Maja roczna corka tez je o 20-21 potem budzi sie o 24-1 i o 6 na karmienie. Probowalam dawac wode zamiast mleka, smoka...nic nie dawalo rezultatu.

no niestety trzeba się kilka dni przemęczyć...mój wył też i trzeba go było nosić, al po tyg mu przeszło

Gość mamusieńka..
ja tak nie uważam,

mój jak miał rok spał od 19.30/20 do 5/8 zależy od dnia. i w dzień 11-13 i 15-17. jednak prawdziwe rekordy pobijał rok temu w sierpniu, kiedy to jako prawie 20-miesięczne dziecko spał ok 20 do 8/9 i od 11 do 16!!! przesypiał większa część dnia, nawet 18 godzin! ale chyba dlatego że tak strasznie mocno rósł wtedy :) co do jedzenia w nocy to jadł dopóki chciał. nie zamierzałam go tego odzwyczajać, skoro jadł to znaczy że tego potrzebował. i jadł tak długo, aż nie zakończył ssania piersi czyli do 11 miesiąca. potem z dnia na dzień skończyło się nocne jedzenie. ja nie odzwyczajałam, sam powiedział dość. no ale wtedy zaczął pić w nocy :P nawet 3-4 butelki po 160 ml. więc i tak wstawałam, aż nauczył się i w nocy pić z niekapka. pije do teraz! zwykle 250 czasem 300 ml. w czasie upałów dużo więcej.

Mój nie je w nocy od 7 miesiąca życia. Przesypia całą. Ma ponad 10 miesięcy teraz Oduczyć można bardzo prosto i wcale to tak długo nie trwa. Dziecko nie budzi się z głodu tylko z przyzwyczajenia

Gość moja w tym wieku ....
mam córkę 16 m śpi całą noc od 19-20 do ok. 7-9 , w nocy się nie budzi chyba ,że rano ok 6:30 na mleko i śpi dalej , no chyba że idę do pracy to wstajemy o 6 , o 6:30 dostaje butle u babci , a ja idę do pracy . w ciągu dnia ma 1 drzemkę , która trwa różnie od 1 - 3 h .

Gość moja w tym wieku ....
aha moja zaczeła przesypiać całą noc jak miała 5 m