Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem straszny

noworodek i picie - mam problem POMOZCIE prosze was

Polecane posty

Kochani pomozcie mi :( mam problem z moja corka w srode bedzie miala 3 tygodnie byla w szpitalu po porodzie miala trudnosci z piciem , pila bardzo malo wyszla z szpitala z dzienna dawka ok 600 ml wiadomo raz wiecej raz mniej w domu tez ladnie pijala po 90 -nawet zdarzylo sie 110 noce przesypiala po 6 godzin i budzila sie wypijala 100 i tak pila co 3 czasami nawet po 2 h ale od wczoraj pija w nocy co 3 godziny po 40 gora 60 ml pozniej o 7.oo badz 9.oo ( w zaleznosci ) wczoraj jak wypila 90 o 9.oo to dopiero o 15:30 bo non stop spala pozniej wieczorem ..wnocy i dzis to samo ostatni raz zjadla o 7.20 75 i spi do tej pory :( dzienna jej wczorajsza dawka to 440 ml martwie sie strasznie ,bo to moje 1 dziecko i nie mam zewszad pomocy

Gość blekit nieba
na razie to nie masz co sie martwić z dziećmi jak z dorosłymi. jednego dnia byś zjadłą konia z kopytami a drugiego nie możesz patrzeć najedzenie. taka pogoda też. na siłe nie masz co jej karmić. jak nie ma żadnych objawów niepokojących, typu podwyżswzonagorączka,złóe wypróżnianie, braK oddawania moczu, to nic sie nie martw. co najwyżej obserwuj.

mam nadzieje ze to tylko brak apetytu chwilowo :(

Gość ja pierdzielę nie używaj
konstrukcji, których nie umiesz zastosować, pewnie nawet ich nie rozumiesz: "nie mam zewszad pomocy" :o

Gość blekit nieba
na pewno chwilowe. i sie nie denerwuj, bo dziecko to wyvczuje:)

a gowno mnie teraz obchodzi jakas konstrukcja :O nie podoba sie temat ,skladnia ktora w tej chwili mam gleboko gdzies to wypad :O🖐️proste

moja córka po wyjsciu ze szpitala(miała 4 dni) wypijała gdzieś co 2,5 godziny 90-100ml i okropnie ulewała,wymiotowała,ale na wadze przybywało jej w normie,myśle, że z tym jej jedziem tak dużo to dlatego, że ją w szpitalu przegłodzili(szkoda gadać). później po miesiącu gdzieś zjadała gdzieś 120-140ml,jak miała z 3,5 miesiąca to przeważnie jadła 170-210ml i tak bylo jakieś 3 tygodnie,zaczęłam jej dawać nowe rzeczy i nie wiem czy to przez to,ale teraz mniej tego mleka wypja niż kiedyś tak z 5 razy na dobe średnio pije,raz wypije 80 i koniec więcej nie chce, a raz wypije i 200ml prawie ;) byłam u pediatry i powiedziałą, że może po prostu więcej jej nie trzeba odkąd daje jej inne rzeczy, ale kazałą na wszelki wypadek zrobić morfologie czy anemii może nie ma ;)\ jesli się marwtisz to pojedź do przychodni z dzieckiem skontrolować wagę. Chyba, że zachowuje się inaczej niż zwykle,o zapisz się lepiej odrazu do pediatry ;) teraz jest często gorąco i może też nie chciec tak jeść,ale lepiej być nadopiekuńczom niż później żałowac ;)

600 ml jak wychodzila ze szpitala?nie pomyslilas czegos?wg mnie tj za duzo!

600 ml to sporo jak na 2,5 tyg dziecko, może po prostu jest przejedzona, bo w nią wciskałaś więcej. a że śpi, to normalne - jakbyś się objadła, też byś była senna. ale jeśli będzie jadła mało i przesypiała pory posiłków, będzie apatyczna - idź do lekarza, bo to jeden z objawów infekcji dróg moczowych.