Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona-laska!!

Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze miesiac po porodzie?

Polecane posty

Gość zmartwiona-laska!!

Moja znajoma urodzila 2 miesiace temu synka. Karmila piersia bardzo krotko,jakies 2/3 tygodnie. Dostala okres 5 czerwca, cykle ma 21 dniowe. Uprawiala seks w dzien plodny, zabiezpieczala sie ale gumka im pekla. Okres z tego wychodzi powinna miec 26 czerwca a jeszcze sie nie pojawil. Nigdy jej sie nie spoznial. Zrobila dwa testy ktore wykrywaja ciaze juz w 2 tygodniu i wyszly pozytywne ... Czy jest mozliwosc ze zaszla w ciaze tak szybko po porodzie?

Gość a w jakim celu
no nie tak dawno pisała tu dziewczyna która zaszła w ciążę 3 miesiące po porodzie.

Gość to naprawdę prawda???
Jak na koleżankę to nieźle jesteś zorientowana w jej sprawach intymnych :D Ja nie wiedziałam, że miesiąc od porodu ma się w ogóle ochotę na seks!!!

Gość zmartwiona-laska!!
No ok, przepraszam - to chodzilo o mnie. Ale to bez roznicy. Dzisiaj bylam na HCG i zobaczymy ...

Gość a w jakim celu
nie rozumiem takiego odstawiania -koleżanka czy kolega ma jakiś problem. Ludzie na forum was nikt nie zna wiec po co ten cyrk?

jest jeszcze taka opcja, że d porodu mineło bardzo mało czasu i hormony Ci szaleją, dlatego okres może się rozlegulować

Gość zmartwiona-laska!!
No ok, ale w takim razie dlaczego testy pozytywne? Mam jeszcze pytanie w ktorym tygodniu moze ciaze najwczesniej ginekolog rozpoznac? W poprzedniej ciazy w 10 tygodniu bylam u gina i potwierdzila sie ciaza, ale teraz chcialabym wczesniej - w ktorym tygodniu?

Gość zmartwiona-laska!!
Jutro wyniki HCG. Jak wyjdą pozytywnie to zapisuję się do ginekologa.

najlepiej pójść do gina własnie i chyba najlepiej po 6 tygodniu ciąży

Oczywiście że można, dlaczego nie? Skoro pojawił się okres, to znaczy że wróciła płodność- a nawet na okres nie trzeba czekać, bo zawsze jest po owulacji więc płodność była już przed tym pierwszym... Jak gumka pęknie są tabletki "po" więc nie rozumiem czekania na "a nuż się uda", no chyba że chcecie kolejnego, ale wtedy po co zabezpieczenie? Co do testów- ponoć jakiś czas po porodzie mogą wychodzić pozytywne bo w organiźmie jest duże stężenie hormonów, nie wiem jak z betą, chyba dopiero usg Cię upewni tak na 100% ale to najwcześniej po 6 tc chyba ma sens... Ja tam akurat rozumiem że można mieć ochotę na seks miesiąc po porodzie...