Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM 19 LAT......

MAM 19 LAT, JESTEM DZIEWICĄ I BOJĘ SIĘ ANTYKONCEPCJI, ŻE ZAWIEDZIE

Polecane posty

Gość MAM 19 LAT......

MAM 19 LAT, JESTEM DZIEWICĄ I BOJĘ SIĘ ANTYKONCEPCJI, ŻE ZAWIEDZIE. nie jestem roztrzepana więc nie zapomniałabym tabletki ale boję się, że mogą zawieść, plastry w ogóle jak dla mnie są abstrakcją, na wkładki domaciczne itd. nie zdecyduje się....boję się ciąży... czy są tu kobiety, które zawiodła antykoncepcja i zaszły w ciążę?

skoro az tak panicznie boisz sie ciazy to proste... nie uprawiaj seksu !! czlowiek wspolzyjacy z innym zawsze musi miec na uwadze to ze pomimo zabezpieczen moze dojsc do zaplodnienia i tyle !!!

Gość ja u siebie na zaocznych
ja gdy miałam 19 lat zdecydowałam się na pierwszą antykoncepcję w postaci plastrów evra. 2 lata śmigam na nich, sa rewelacyjne i cieszę się seksem ile tylko mogę :)

Gość MAM 19 LAT......
czytaj ze zrozumieniem...nie uprawiałam jeszcze seksu. i nie po to założyłam ten temat, żeby dostawać odpowiedzi "skoro az tak panicznie boisz sie ciazy to proste... nie uprawiaj seksu !! "

Gość Garbata Biedronka
dziewicą to była NMP, a ty głupia babo, niesteś nieprzedziurkowana.

Gość Garbata Biedronka
*****jesteś

Gość MAM 19 LAT......
gdybym myślała, że w 100% pewne, to nie zakładałbym tego tematu.

Gość Garbata Biedronka
widzisz jesteś nieprzedziurkowana i głupota nie ma ujścia.

Gość MAM 19 LAT......
twoja głupota z pewnością.

Gość Daisyy
Taki paniczny strach świadczy o tym, że jeszcze do seksu nie dojrzałaś. Może lepiej rozpoczęcie współżycia odłóż na później. Swoją drogą my używamy jedynie gumek od 4 lat i jeszcze żadna nie pękła.

Gość MAM 19 LAT......
może nie boję się panicznie ale gdyby pojawiło się dziecko to nie poradziłabym sobie. i czy to takie złe że w ten sposób myślę? chyba tak, bo większość tu "linczuje"

Gość Daisyy
Nie martw się tak bardzo. Większość antykoncepcji jest skuteczna jeśli się jej prawidłowo użyje. Ja w Twoim wieku też nie ufałam żadnym środkom, bałam się , że mimo zabezpieczeń wpadnę ale zaufanie przyszło samo z czasem ponieważ dziecka jak dotąd nie mam ;) Najważniejsze jest kupowanie dobrych jakościowo prezerwatyw oraz prawidłowe zakładanie ich. Jesli chodzi o tabletki liczy się regularne stosowanie, unikanie antybiotyków, wymiotów , biegunek (wszystkiego co może je wyplukać z organizmu albo zmniejszyć działanie). Najbezpieczniejsza metodą moim zdaniem są plastry, tylko trzeba uważać żeby zbyt długo ich nie moczyć w wodzie bo mogą rogi się odklejać a wtedy już zabezpieczenie jest niepewne.

Gość MAM 19 LAT......
A co do tabletek to ile średnio one kosztują? chodzi mi o jakieś na recepte. czy cena idzie z jakością?

Gość Daisyy
Różne są ceny , to zależy od generacji...Te nowsze są w granicach 30zł ale są też tańsze jak i droższe. Najważniejsze żeby były prawidłowo dobrane. Ja jak się okazało nie mogę przyjmować żadnych hormonów zarówno plastrów jak i tabletek , miałam przez nie ciągle mdłości , bóle głowy i co najgorsze bolesne skurcze nóg a objawy te pojawiły się dopiero po roku zażywania. Przy doborze tabletek zrób badanie krwi , wtedy uda się je najlepiej dobrać bo większość lekarzy robi to "na oko" albo metodą prób i błędów a na to szkoda zdrowia.

Gość MAM 19 LAT......
up