Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O-Lenka

Rodziłyście w koszuli czy nago?

Polecane posty

Gość O-Lenka

Hej! Mam pytanie do mam ktore mają juz za soba porod w szpitalu. W szpitlu w ktorym bedę rodzic powiedzieli mi że njlepiej rodzic nago a koszule załozyc dpiero juz po wszystkim. Niby nic takiego ale trochę sie boje ze oprocz położnej i lekarzy moga byc przy tym inne osoby - jacys studenci czy praktykanci. I troche byloby by mi glupio. Jak bylo u was? Czy rodzenie nago to rzeczywiście powszechna praktyka w szpitalach??

Nago? Ja bym się nie zgodziła, bez przesady. Ja rodziłam w koszuli, miałam ją podciągniętą tak, aby brzuch był widać, ale piersi były zakryte. Dobre chociaż takie minimum.

Gość MatyldaS
Nawet w Anglii dostałam koszulę! :) Nago to co najwyżej w wannie bym rodziła, o.

Gość ja nago
ale to dlatego ze wczesniej obrzygalam 2 koszule:O

Gość onalaloska
w koszuli swojej nago bym sie niezgodziła

Gość no gdzie tam w 13 tc
no co to za szpital?? Rodziłam w koszuli szpitalnej -kusa była ale była. ale o rodzeniu nago to nie słyszałam.

Gość O-Lenka
Mi połozna powiedziała że jak chce rodzic w koszuli to musze miec 3 na zmiane czyli w sumie 4 bo jak poród sie przedłuża to nieraz trzeba zmieniać w trakcie. Nie wiem czy jednak nie zgodzić się bez bo mam tylko 1 (na codzien śpie w piżamie) i musiałabym dokupić a z kasą teraz u mnie krucho :(

Gość co i jak
Dostałam w szpitalu koszulę z flizeliny czy jak to się nazywa i w niej rodziłam

O-lenko - przejdź się po sklepach z używanymi ciuszkami, można za grosze dostać fajne koszule nocne, które do szpitala byłyby akurat :)

Gość wiewiev
Autorko, nie słyszałam o rodzeniu nago, przeważnie w szpitalach kobiety rodzą w koszulach, jedynie jest zalecenie, by koszula była z wycięciem w dekolcie , żeby był łatwy dostęp do piersi, no i żeby nie była za długa, tylko taka zakrywająca tyłek. Jak nie masz kasy, w lumpeksach można znaleźć czasem całkiem fajne koszule.Ja wcale z kasą źle nie miałam przed porodem, a koszule do rodzenia i do szpitala kupiłam wszystkie w lumpeksie, jak nowe, super wyglądające, a dałam za jedną kilka złotych.

Gość ja nago
mozesz rowniez wziac gore od pizamy tylko.

Gość O-Lenka
ja nago - własnie, poozna powiedziala że rodzace czasem wymiotują i potem tylko jest kloppot ze zmiana a po uroadzeniu gdy kladą dziecko na brzuchu i tak trzeba podciągnąć aż pod szyję. Natalia - dzieki za radę. Tylko ja mieszkam w małym miasteczku i u nas nie ma takiego sklepu. ale jak bedę w wekszym to poszukam albo poprosze meża żeby mi kupił po pracy jak trafi tanio.

Gość ja nago
w takich chwilach nie myslisz o wstydzie.bol jest taki ze nic cie nie interesuje.jakby mi wpadlo kilku studentow to nawet bym nie zauwazyla.

Gość becia:)))
rodziłam w koszuli, które zapewniał szpital.