Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EdziaGórniakCorazMłodsza

STUDIA PRAWNICZE VS DZIENNIKARSTWO

Polecane posty

Podobno są to studia mające dużo wspólnego, ja jednak cały czas nie wiem co wybrać, dodam,że nie mam nikogo po prawie więc nie będzie się łatwo wbić.Doradzcie co ciekawsze i lepsze dla mnie.

up

Gość też nie miałam znajomości
a się wybiłam. Bardzo trudno jest Ci doradzić,nie znamy Cię,także nie wiemy jakie masz zainteresowania,co dla Ciebie jest ciekawsze. Ja wybrałam Dziennikarstwo z elementami public relations, mieszkam w małym mieście nie daleko Łodzi.Pracuje w lokalnej rozgłośni radiowej -bardzo przyjemna praca.Piszę artykuły do lokalnej prasy - ale jest to wszystko praca na umowę zlecienie,także wyciągnąć więcej się nie da niż w granicach 2 tysięcy .Zależy też ile godzin spędzę w rozgłośni.Przyzwyczaiłam się -pracowałam podczas studiów, potem dostałam pracę jako rzecznik prasowy ,tzw.pijarowiec dużej firmy,norweskiego banku ale z lokalnego radia nie zrezygnowałam. Jest to praca fajna,przyjemna ,lekka. praca,którą bez problemu mogę łączyć z tą"poważną".. Jako pijarowiec żyje mi sie godnie,wysokie zarobki , godziny pracy nie wymuszone"tzn .nie siedzę od rana do wieczora"spotkania,bankiety,imprezy.Praca polega tak naprawdę na bywaniu ,jakieś szkolenia, te sprawy. Rozmowy z pracownikami -tzw.pijar, rozmowy z inwestorami ,obecność na spotkaniach.Świetna praca,świetne zarobki. Życzę Ci powodzenia, dużo wiary w siebie i swoje możliwości. A przede wszystkim podjęcia dobrego wyboru.

Gość moja ciotka też jest dzienni
karka. zawsze taka śmiechowa ,fajna.