Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

Pytanie o film Martyrs

Polecane posty

Gość Sweet Dream II
to zależy co cię straszy, bo jesli zjawy, duchy, upiory i wampiry to nie masz sie o co martwić, ten film, to czysta aczkolwiek chora psychologia czego boisz sie w takich filmach?

Gość biedroneczka81
Po obejrzeniu długo nie mogłam dojść do siebie, naprawdę wjeżdża na psychikę... Wierz mi kilka dni będziesz myślała o tym co obejrzałaś, o słodkich snach możesz na jakiś czas zapomnieć!

W sumie nie wiem, np wzgórza mają oczy mnie nie wystraszyły tylko obrzydziły bardziej, na silent hill siedziałam ze ściśniętym żołądkiem, ale sama obejrzałam, hostel też oglądałam sama z lekkim przerażeniem, paranormal activity oglądałam sama spoko, ale na koniec to myślałam, że zawału dostanę ;) A ten film to już od kilku osób słyszałam, że jest mega "straszny", ale właśnie nie wiem co znaczy to straszny

film opowiada historię kobiet z których zrobiono fizyczno-emocjonalne kaleki, to co oglądamy na zasadzie współodczuwania z główną bohaterką wydaje się być obrazem ukazującym tworzenie kaleki, masakryczne tworzenie osoby okaleczonej, bitej, poniżanej, bo w cierpieniu odnajdziemy zbawienie..bezsilność. Bezsensowność tego szlaku poraża!

Gość ALE ZAjebista strzelanina
na początku.... laseczka wybija rodzinę w 3 minuty :D 🖐️

Gość rosółrosół...rosół!
Mnie nie przestraszył...ale mnie żaden praktycznie film nie przestraszył. No tak już mam...co innego książki. Jedynie wizja w "Godzinie Wilka" Bergmana nieco niepokojąca....

Czyli oglądając film będzie mnie "bolało", ale po zgaszeniu światła można spać bez obaw jak usłyszę jakiś hałas za oknem itp Dzięki :)

Gość biedroneczka81
Hostel też widziałam i czułam obrzydzenie ale jeśli chodzi o Martyrs to żałuję że to widziałam...

Gość biedroneczka81
czy będzie cię "bolało" hm... Bardziej Tobą wstrząśnie i na jakiś czas niektóre drastyczne obrazy wbiją ci się w pamięć. Jak zdecydujesz się obejrzeć to zrozumiesz o co mi chodziło...

Ja lubię japońskie horrory - odpowiednia muzyka/dźwięki w odpowiednim momencie i całkiem przyzwoite mroczne postacie- nie wiadomo czy to duch czy "potwór z szafy" ;) Skrobanie w ściany, martwe postacie siedzące w kuchni przy stole itp... po takich filmach czasem boje się w nocy iść przez mieszkanie do ubikacji po ciemku ;) Tylko lekka monotonia bo 90% to straszące, powykrzywiane kobiety z długimi czarnymi włosami opadającymi na twarz ;)

Póki co to tak na dłużej wstrząsnął mną film "nieodwracalne" ( scena gwałtu konkretnie) reszta następnego dnia szła w zapomnienie Ale wielkie dzięki za odpowiedzi, obejrzę sama jak piszecie, że nie będzie strachu iść do kibelka w nocy :) O to mi głównie chodziło

Żaden horror mnie tak nie przeraża jak przemyślenia J. Kaczorra

Gość To chory film
Bać, to ja się boję filmów o duchach i demonach. Ten film poraża. Nie obejrzałam do końca, sprawdziłam w urywkach i żałuję. Tak mi się wbiło w głowę, że nie mogłam przestać o tym myśleć. To są filmy dla psycholi! Jak można patrzeć na takie znęcanie! To czysta instrukcja dla psychopatów. Przeraża, bo gdzieś na świecie może ktoś tak cierpi

Gość biedroneczka81
do "to chory film" właśnie o to mi chodziło! O to przerażające znęcanie szok jak można stworzyć taki film! I ten widok pod koniec tej dziewczyny...ten jej wzrok.... jak sobie przypomnę to mną trzęsie!

Mną tez film wstrząsnął, mimo to uważam go za jeden z najlepszych horrorów jakie widziałam. tyle, że to co w nim straszne to opowiedziana historia, a nie sposób jej pokazania, który wbrew pozorom mogłby byc jeszcze gorszy. Historia jest do głębi poryta, i niestety całkiem realna. Kto wie, czy gdzieś takie rzeczy nie maja miejsca.

Gość To chory film
Ja nie dałam rady. Przeskoczyłam do tyłu, patrzę, a ona oberwana ze skóry cos tam szepcze. Niech mi w takim razie ktoś powie, jak ten film się skończył, bo ja go wypierdoliłam, żeby czasem moje dziecko nie znalazło. Sama świadomość że takie ścierwo leży u mnie na półce, była nie do zniesienia!

Gość To chory film
???

To chory film - wiesz co to spoilery??? tutaj ludzie jeszcze go nie oglądali... :(

trzeba pamiętać, że film to film.. --------------------------------------