Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmotyvvovvana

Kto chętny do wspólnego wyjazdu za granice??

Polecane posty

Gość zmotyvvovvana

Muszę wyjechać za granice do pracy. Poszukuję towarzystwa bo to zawsze raźniej. Czy są tu osoby które też szukają pracy za granicą? Może poszukamy razem :)

Gość ytająca 222
ile masz lat? gdzie chcesz wyjechać?

Gość siegnelamdna
a ile masz lat i gdize chcesz wyjechac? jaki znasz jezyk?

Gość zmotyvvovvana
Znam niestety tylko angielski :( Ale kraj jak dla mnie obojętny, pracowalam już w holandii i spokojnie jezyk ang mi wystarczył. Mam 23 lata

Gość tezbympojechal
ja jestem chętny, właśnie skończyłem studia i szukam zajęcia. może być za granicą :)

Gość tezbympojechal
za granicą nie pracowałem, tylko w kraju. skąd jesteś?

Gość zmotyvvovvana
dolny śląsk, okolice legnicy a ty?

Gość tezbympojechal
ja chojnów, więc blisko mamy :)

Gość tezbympojechal
c h o j n ó w

Gość tezbympojechal
serio mam 24 lata, ale nie klnę na forum w przeciwieństwie do tego spamera, który się podszywa

Gość nie możeeee być
A jak wyobrazacie sobie taki wyjazd? Pakujemy walizki i jedziemy i tam na miejscu szukamy noclegu- mieszkania do wynajecia i pracy?

Gość tezbympojechal
ja w ciemno się nie wybieram, najpierw trzeba załatwić byle jaką pracę na początek.

Gość nie możeeee być
zaczern nick i po sprawie.

Gość zmotyvvovvana
oczywiscie ja w ciemno tez nie mam zamiaru jechac, sprawdzam ogloszenia w internecie najpierw. ja mam wprawdzie kontakt do jednej firmy i jednego posrednictwa ale 1. w tej firmie chca ludzi ponizej 23 lat, ja bym mogla tam wrocic ale dopiero na sezon od ok. pazdziernika/listopada bo wtedy zaczyna sie sadzenie (to firma z tulipanami) no ale ty bys tam nie mogl a nie chce jechac sama 2. do tego posrednictwa dzwonilam wczoraj i powiedziala ze dopiero po wakacjach beda potrzebowac a racze nie moge tyle czekac tym bardziej ze to tez nie jest powiedziane ze na 100%mnie tam zaraz wezma

Gość zmotyvvovvana
no i jest jeszcze taka sprawa ze chcialabym wziac siostre ktora studiuje ale ona moze tylko na sierpien jechac ale wiadomo jak nie wyjdzie to pojade bez niej ale jak narazie szukam czegos tez dla niej zeby mogla jechac ze mna

Gość bluebrry
zmotywowana, ja rowniez planuje wyjazd za granice, znam angielski, dogadam sie po hiszpansku i francusku, ale niestety nie mam pojecia jak zalatwic sobie prace na odleglosc, any nie jechac zupelnie w ciemno. Do tego raczej nie chcialabym pracowac ciezko fizycznie. Jakiej pracy szukasz?

Gość zmotyvvovvana
bluebrry - raczej nie ma co oczekiwac ze znajdzie sie prace inna niz fizyczna chyba ze masz jakis zawod ale wtedy to raczej musialabys szukac sama bo raczej ciezko ci bedzie znalezc oferte na konkretny zawod dla kilku osob no i znalezc osoby z takimi smaymi umiejetnosciami/wyksztalceniem mozna znalezc przez internet tylko trzeba troche czasu no i szczescia tez napewno

Gość zmotyvvovvana
ja szukam pracy jakiejkolwiek, jedyne co bym nie chciala za bardzo to zbior ogorkow ale gdybym nie znalazla nic innego to na jakis czas moglabym i na ogorki pojechac potem ewentualnie wrocic na troche do pl i szukac znowu albo szukac na miejscu

Gość zmotyvvovvana
tezbympojechal jestes jeszcze?

Gość zmotyvvovvana
znalazlam ogloszxenie na kwiatki ale potrzebne doswiadczenie oczywiscie eh :O

Gość bluebrry
Nie mowie, ze w ogole odrzucam taka prace, wiadomo, trzeba jakos zaczac, ale przyznaje, ze nie jestem jakos zajebiscie mocna fizycznie i nie wyrobilabym kucajac np. po 8 godzin. Ile w ogole placa za godzine przy takich pracach?

Gość tezbympojechal
jestem, tzn wróciłem.

Gość tezbympojechal
Heh ale dziwne wymagania z tym wiekiem, ja się żadnej pracy nie boję, wiem, że za granicą to raczej fizyczna na początek. a co to za biuro do którego dzwoniłaś? z Legnicy jakieś?

Gość zmotyvvovvana
no ja pracowalam do maja tego roku i mialam stawke 5 e/h ale to jest stawka minimalna to taka firma byla ze patrzyli tylko na to zeby ciac koszty. ja tez silna fizycznie nie jestem ale praca kucajaca to raczej tylko przy zbiorach jest chyba a ja chce jechac na dluzej, nie tylko na wakacje np. wiec szukalabym raczej pracy przy np. mięsie, kwiatach cietych, sałatkach, na magazynie, przy pakowaniu czegos bo to sa prace na dluzszy okres - wtedy jest to praca stojaca albo siedzaca

Gość zmotyvvovvana
moze faktycznie zezcernijsmy sobie nicki bo potem nie bedziemy wiedzieli z kim gadamy :) to jakas firma interkosmos, z tego biura pojechala moja znajoma do pracy wiec da rade tam zalatwic ale jak mowie tam dopiero po wakacjach beda potrzebowali a mi wsie raczej spieszy bo nie moge siedziec w domu, poza tym kasa sie rozchodzi a musze zostawic na wyjazd wlasnie. ja zaczerniam nick, zrobcie to samo bo juz nie jestem pewna czy to wlasciwa osoba czy podszyw pisze :(

ja doświadczenie mam nawet spore, pracowałem zarówno umysłowo, jak i fizycznie. z tych ostatnich to praca na rynku warzywnym, w markecie budowlanym, przy rozbiórce budynków. kiedyś jeździłem też truskawki zbierać.

no wlasnie wiem ze to wyzysk ale to wlasciwie jest normalna stawka minimalna dla osob ponizej 23lat a ja w sumie dopiero w sierpniu koncze 23, oczywiscie tlyko najwieksze dusigrosze tyle płaca w dodatku mialam bardzo nieunormowany czas pracy zdarzalo sie tak ze bylam w pracy godzine dziennie a potem 3 dni pod rzad po 13 godzin co razem z przerwami za ktore nie placa oznaczalo ze bylam w pracy od godziny 7 do 22/23 i nie bylo zadnej ekstra kasy za nadgodziny ponadtwo dostalam um owe tylko na 2 miechy a bylam tam ponad 4 ale to taka firma ogolnie jest to raczej troche lepiej tlyko trzeba szukac

Gość bluebrry
nigdy nie pracowalam fizycznie, takze doswiadczenia nie mam, ale za taka stawke to chyba raczej wymagan wielkich od pracownika nie mozna miec.

bluebrry zdziwilabys sie jakie tam potrafia miec wymagania :) trafialam na ogloszenia do wkiatow ale np. do roz gdzie wymagali doswiadczenia konkretnie przy rozach i to zdobytego w holandii (jakby w innych krajach byly inne roze :O) i to np conajmniej rok, albo do pakowania miesa przyjamniej rocznego doswiadczenia w pracy z nozem :) ale mozna znalezc prace gdzie nie wymagaja doswiadczenia ale trzeba szukac :)