Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidka1983333

Co dokupic dziecku do przedszkola?

Polecane posty

Gość dzidka1983333

Syn idzie od wrzesnia jako 3 latek do przedszkola,pomózcie co mu dokupic?co jest najwygodniejsze w noszeniu (chodzi o ciuchy),ile rajsop,skarpet,spodni,czy lepiej dresowe czy bojówki?Bluzy pewnie rozsuwane?teraz ze wszystkiego powyrastał i musze pomały kupowac.

Ja synowi do przedszkola zawsze kupowałam dresy, są wygodne, nigdzie nie obcierają. Miał zawsze około 5 par. Tak samo z podkoszulkami. Bluze zawsze zdejmował w szatni, bo w przedszkolu było bardzo ciepło.

Spodnie najlepiej takie dresowe na gumce :) rajstopy niekoniecznie bo zazwyczaj w przedszkolach jest bardzo ciepło :) no chyba że należysz do matek, które uważają że w domu dziecko ma chodzić w samych rajstopach bez spodni :o bluzki też raczej nie takie grube i lepiej z krótkim rękawem i coś na wierzch żeby mógł łatwo rozebrać w razie gdyby mu było ciepło :) np sweterki bez rozpinania wcale nie są potrzebne :)

Zdecydowanie spodnie dresowe. Są najwygodniejsze. Natomiast żadnych bluz na zamki i guziki - dzieci z reguły nie potrafią ich zapinać. Zwykłe bluzki z długim rękawkiem.

Jak to nie umieją? Te które ja znam umieją sie same ubierać tzn w wieku 3 lat. Nie umieją te które mają matki z tendencją do pomagania :p

zapomniałam o kapciach- najlepiej wsuwanych, bez sznurowadeł. Mój syn wiązał buty (sznurował) jak miał 3 lata, ale w przedszkolu miał na to zawsze za mało czasu. Dzieciaki często wychodza na spacer, spieszą się. Wugodniejsze więc sa kapcie wsuwane.

Nie mówię o ubieraniu spodni czy koszulki, a o zapianiu zamka czy guzików. Nie znam ani jednego dziecka, które w wieku 3 lat potrafiłoby to zrobić bez problemu i nie ma to nic wspólnego z wyręczaniem dzieci. Nie wszystkie mają zręczne paluszki ;) Wychowawczyni naszych maluchów na pierwszym zebraniu prosiła rodziców, aby właśnie unikać takiego ubioru. Zwykła bluzka z długim rękawem i spodnie - nic skomplikowanego, co dziecko bez problemu potrafi zdjąć.

spodnie w gumkę w pasie koszulki z rękawem krótkim ( nie na ramiączka) bluzki z długim piżama z długim buty wciągane lub na rzep pamiętaj o dodatkowym ubranku w worku majtki skarpety spodnie bluzka i koszulka najlepiej 2 komplety ) kubek szczotka pasta

Gość dzidka1983333
dzieki za odp,nie chodził mi o to zeby biegał w rajstopach w pzredszkolu ale na droge jak będzie zima cos pod gatkami musi miec,dresy faktycznie chyba najwygodniesze,podkoszulki mówicie?a jakie? na ramiaczkach?z krótkim?i ile tego bo nie naleze do tych co lubią prac codziennie,wole miec wiecej ciuchów.

dokładnie panie proszą by nie zakładać dżinsów koszul i ubrań na zamki guziki itp

z rękawem ! na ramiaczka nie bo jak sie spoci to nie zdejm bluzki na długi bo na ramiczka nie zostanie

Gość dzidka1983333
pizama nie bedzie potrzebna u nas dzieciaki nie spią :-P mamy takie unijna przedszkole tylko 5 godzin dziennie.

Jak kupisz 5 par dresów, to spokojnie na tydzień uczęszczania starczy ( od pon. do piątku). Koszulki z rękawkami. Dobrze jest miec także w szatni zapasowe spodnie, majtki- różne sytuacje sie zdarzają- czasem dziecko nie zdąży do łazienki, obleje sie czymś.

Gość dzidka1983333
ale chodzo o takie kompletne dresy czyli spodnie,bluza?czy same dresowe spodnie plus bawełniane bluzki osobno/

Dzidka, to już zależy od Ciebie. Możesz kupić kompletne dresy lub osobno spodnie i do tego bluzki.