Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wifi-lanka

Jaki router by miec siec bezprzewodową wifi w domu?

Polecane posty

Gość wifi-lanka

czesc:) mam w domu internet radiowy, antena jest na dachu. Chce kupic router wifi by miec w domu bezprzewodowy internet. Ale nie znam sie na ruoterach i chce zeby mi ktos z was pomogł. czy taki router bedzie dobry? czy ma znaczenie ze mam internet radiowy? http://allegro.pl/netgear-wgr614-router-kurier-i1711763417.html

A dostawca radiowy nie zaoferował Ci żądnego routera? Chociaż może i dobrze - czasem sprzedają po zawyżonych cenach routery, choć nie zawsze. Tak czy inaczej jeżeli szukasz jakiegoś, to koniecznie wpadnij na stronkę internetowego sklepu Wasserman. Mają spoko wybór różnych routerów.

Gość michaloski
Wszystko zależy od tego, jakiego typu macie internet. To kablówka czy np. internet od Netii czy Neostrady to np. DGND3700, to router Netgear. Zwracajcie uwagę na to, że router posiada Qos, jak również port USB. Bardzo przydatne rozwiązania.

Gość gość
Nie ma znaczenia, bo chyba każdy router to oferuje. Gorzej kiedy chcesz mieć porządne osiągi - to już wtedy nie będzie tak łatwo. Według mnie najlepsze sprzęty ma Netgear - tzn. najbardziej niezawodne. To trzeci ich router jaki mam, modelu nie znam z pamięci, ale osiągi naprawdę super i zasięg w całym domu + podwórku.

Gość gastens
Router jest zdecydowanie Netgear, nawet jeden ze starszych modeli. Wystarczy wam, powinien przynieść zadowalające parametry , ale tutaj akurat chodzi niezawodność. U nas ich router chodzi bez przerwy od 3 lat i nigdy się nie zawiesił. Pewnie to kwestia też modelu - wiadomo, że takie kwestie trzeba weryfikować.

Gość gość
U nas się udało wi-fi od firmy Inea załatwić - https://www.inea.pl/wi-fi-premium bardzo dobrze nam chodzi, nie musimy się martwić o bezpieczeństwo a wifi to jednak jest wygodna niesamowita

Gość gość
Jeśli macie budżet to Nighthawk R8000. Wystarczy pod duży dom i 2-3 piętra. Na podwórku też powinniście mieć normalnie dobry zasięg sieci. To chyba najlepsze rozwiązanie.

Gość jakost

Do sieci bezprzewodowej potrzebne są podstawowe rozwiązania, nie musisz mieć nie wiadomo jakiego routera, wystarczy jakiś podstawowy, starszy model routera Netgear. I będzie hulać. Po prostu pilnujcie absolutnych podstaw.

Gość cymes

To zależy od potrzeb. Jeśli potrzebujesz podstawowego urządzenia, to nie ma sensu wydawanie kilku stówek. Wystarczy ci nawet Netgear N150, czyli bardzo tani sprzęcik. Ale jeśli masz duże wymagania i szybkie łącze, to możesz zainwestować w Netgear R6400. Wiadomo - podstawa to obsługa dwóch zakresów, przydaje się USB, no i odpowiedni standard. Stary router nie obsłuży wysokiej prędkości.

Gość kampo

Netgear R6400 to już naprawdę całkiem fajne, bardziej niż przyzwoite parametry. Akurat ten model znam dosyć dokładnie - ma wszystko, czego potrzebowałem pod net w domu. Niby ten dom całkiem duży, a usługa działa bez żadnych problemów. A jak to wygląda u was?