Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieTAKIEmamDOmam

Wiele z Was na początku ciąży (4-5tc) było przeziębionych, a dzieci są ZDROWE?

Polecane posty

Gość pytanieTAKIEmamDOmam

Tyle się słyszy, że najlepiej nie chorować w pierwszym trymestrze, bo jest decydujący dla kształtującego się na tym etapie płodu, ale często nie sposób uniknąć przeziębienia czy choroby. Czy Wasze dzieci są zdrowe? Czy jednak jest coś nie tak?

Gość ja sama jestem matką
miałam grypę, no może silne przeziębienie w 10 tyg ciąży. Nie obyło się bez antybiotyku. Bałam się bardzo, ale dziecko zdrowe a ma już 6 lat, prawie w ogóle nie choruje i żadnych wad wrodzonych. W sumie... to ma wadę wzroku (nadzwroczność), a ja i mąż nie nosimy okularów, może ma po rodzinie, a może przeziębienie w ciąży było przyczyną..? Hm.. nigdy się nad tym nie zastanawiałam.

ja byłam chora jak nigdy na samym początku ciąży i na końcu ,normalnie nic mnie nie bierze a w ciąży jak na złość chora,miałam taki kaszel że bałam się że skurczy dostane ,trzymało mnie to chyba z dwa tyg i jeszcze tydzień po porodzie,maluch zdrowy.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
w ok 3 tyg ciązy miałam zapalenie krtani, brałam antybiotyk ( oczywiście lekarz wiedział, że być może doszło do zapłodnienia) teraz jestem w 7 m-cu, zobaczymy, usg pokazuje, że dzidziuś rozwija się bardzo dobrze.