Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona gasnąca

Do miłośników muzyki rosyjskiej:)

Polecane posty

Gość fieja
ok ja uciekam:) mój chłopak przyjechał po mnie:) buziaki dla was i miłego wieczoru:) i dziękuję za wasze pytania i zainteresowanie Rosją...

Gość kontrastowa
nie do konca sie z Toba zgadzam. To chyba nie tyle ciuchow sprawa co zwyczajnie - urody. Dziewczyny ze wschodu maja naturalna urode , czasami wystarczy niewielka korekta makijazem dla podkreslenia i to ich kreci.

Gość jarmuszkaja
Mnie Rosja interesuje, może jeszcze kiedyś wejdziesz to i opowiesz coś więcej:)a Twój chłopak to polak???

Gość fieja
tak to polak:)) kochany i dobry:)) a do tego przystojny, musze powiedziec ze polacy sa bardzo przystojni , i to się rzuca w oczy, nawet faceci ze wschodu jak tu przyjezdżają to mówią ze kobiety na minus ale faceci to konkurencja dla nich

Gość sorrrry
ale nie jedna polka bije rosjanke na pysk, taka prawda a w rosjankach to własnie ta jakaś pewność siebie, wygórowanie nad innymi minimalizuje je pod względem atrakcyjności. Co z tego, że modnie ubrane nie szata zdobi człowieka. Zdarzają się ładne ale widać jakie puste po tym co piszesz:)jestem facetem i uważam, że polki są najpiękniejsze. Jeżdże po świecie, i znam opinie różnych osób a ich zdanie na temat polek jest na ich korzyść. O rosjankach też mówią, że ładne. W każdym kraju zdarzają się piękności a Ty nie jednej polce zazdrościsz urody, nie oszukuj sama siebie.

Gość kontrastowa
a moze ta tzw pewnosc siebie to po prostu instynkt samozachowawczy, ktory jest reliktem przeszlosci, kiedy kobieta radziecka musiala dzwigac na wlasnych barkach brzemie rewolucji, potem wojny i tak przez 80 lat? Faceci masowo gineli na frontach, kobieta na traktor, do fabryki, do wyrebu drzewa,ba, do czolgu...

Gość sorrrry
Możliwe:)noramlnie denerwuje mnie takie podejście, bo polki to takie owakie. Mamy wiele kobiet pięknych, mających styl i klasę. Są wykształcone, nie rozumiem skąd zdanie, że w Polsce to dla nas wykształcenie nie jest priorytetem. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, a osoba która to pisze jest mało dowartościowana, więc musi się sama dowartościować. A prawda jest taka, że na co drugą polkę się ogląda. A to, że faceci mówią że dziewczyny ze wschodu takie piękne, może i tak ale wszędzie są piękne, bez względu na pochodzenie. Zresztą my faceci wiele zrobimy by jakoś zaimponować, czy trzymać zdanie np. polce powiedzą że polki piękne, rosjanką że to one. Tyle faceci to wzrokowcy, wszędzie znajdziemy obiekt westchnień.

Gość sorrrry
Dziwaczne poczucie wyższości nad innymi, widać że pani Fieja z Moskwy..

Gość kontrastowa
swoja droga, to Polki chyba nie sa az takie "be", ale zauwazam ze zgroza, ze coraz wiecej na ulicach grubasek, niestety. To skutki niewlasciwej diety i braku ruchu. Natomiast jesli chodzi o smak i elegancje w doborze ubioru (niekoniecznie na codzien) to potrafia to robic

Gość sorrrry
Również, tak uważam:)Moi koledzy z różnych krajów, mają o polkach bardzo dobre zdanie. Nie dość , że są piękne to bardzo inteligentne i zaradne. Co dla nich jest elementem który ich do nich przyciąga to skromność. Czego o rosjankach nie można powiedzieć, i po raz kolejny się o tym przekonałem. Chociaż, wiadomo każdy jest inny. Rosjanki też są ładne,ale to wywyższanie się ponad wszystkich jest szczerze żałosne. Trochę skromności i pokory by się przydało.Jak idę z kolegami innych narodowości to ich wzrok skacze z jednej na drugą, taka jest prawda. Nie słuchają tylko idą jak to twierdząc że napawają się pięknem:)

Gość sorrrry
Ale masz rację, coraz więcej takich tłuścioszków, chociaż to chyba tak jak w każdym kraju. Bo gdzie nie byłem, to wszędzie zdarzają się też takie troszkę przy kości, ale tak jak piszesz to kwestia braku ruchu i złego odżywiania się.

Gość kontrastowa
zauwazam, ze wsrod Rosjan jest o wiele silniejsze parcie na zachod niz wsrod Polakow. Mysle, ze wieloletnia, ze nie powiem wielowiekowa bieda i uciemiezenie narodu jest tego przyczyna. Przecietny Rosjanin tak jak do niedawna Polak nie widzi ogromnego potencjalu we wlasnym kraju, we wlasnym narodzie, nie wierzy w madra polityke rzadzacych. A w takiej sytuacji bedzie decydowac prawo piesci czyli prawo silniejszego. Stad rozpychanie sie lokciami, chec dominacji i przewodzenia. Tu sie zgadzam z "sorrry", ze urody nie dodaje wywyzszanie sie ponad inne, ale wlasnie skromnosc. Czasami powie sie o jedno slowo za duzo i beka. Uroda to nie tylko zewnetrzna powloka. Skromnosc, ktora przejawia sie brakiem proznosci to cecha, ktora mezczyzni na calym swiecie cenia, chociaz malo ktory sie do tego przyznaje.

Gość do: Fieja
chyba Kontrastowa trochę Ci dowaliła. Jak umiesz czytać między wierszami, to się doczytasz. Lubię osobiście rosjan, nawet bardzo, bo to fajni ludzie. I powiem ci, że żaden z moich znajomych nie dał odczuć swojej wyższości tak jak ty naszym kobietom. I nie masz racji, bo nie ta piękna, która wygląda jak Barbie w markowych ciuchach i z kilogramem tuszu na rzęsach wystawiona jak towar na aukcji...

Gość sorrrry
BRAWOOOO Pięknie to ujeliście:)dokładnie się z tym zgadzam:)

Gość sorrrry
masz rację z tym, że Rosjanie mają takie parcie na zachód, jakieś wywyższanie się ponad innych. Ja również, znam wielu Rosjan i także ich lubię, zdarzają się mili i sympatyczni ale często tacy, którzy uważają się za pępek świata. Przez ten fakt Rosjanie są że tak powiem mniej lubianym narodem na świecie.

Gość zgodzę się
RACJA. a to że kobieta chodzi tylko i wyłącznie w szpilkach nie świadczy o jej piękności. Kobieta piękna, seksowna itd nawet na boso i w płaskich butach przyciąga wzrok, tą magię trzeba mieć w sobie, niektórym to buty na wysokim obcasie nie pomogą:)heh

Gość marisellas
Miło tak poczytać te wszystkie wpisy i opinie:)ja również mogę się troszkę wypowiedzieć, pracuje w Polsce i Rosji, jestem Polką rodowitą i takich komplementów jak mówią Rosjanie w kierunku mojej osoby nie słyszałam nigdy. Cały czas nasza polska uroda jest zachwalana, czy to na Białorusi, Ukrainie i Rosji. Nie chodzi tylko o mnie, ale o kobiety z naszego kraju.

Gość arkanami
Dziękuję za to tłumaczenie:)ja już dziś od południa studiuję alfabet rosyjski:)do usłyszenia:)

Gość kontrastowa
no i o to chodzi. Podkreslajmy wlasna wartosc i "urode" wlasnego narodu, nie bedac przy tym proznymi. Jest takie fajne powiedzenie tj. rosyjskie przyslowie (ku pamieci nie tylko Polakom) "Ja, eta pasliedniaja bukwa w russkam alfawitie" - "JA - to ostatnia litera w rosyjskim alfabecie". Ta litera faktycznie wystepuje na końcu alfabetu. Mam nadzieje, ze wszyscy zrozumieli...

Gość Eeeeeccccchhhhoooo
Ciekawie tu u Was, chyba się przerzucę

Gość zapraszamy
:)mądrze Kontrastowa to napisałaś:) a co jeszcze myślicie na temat Rosjan?jacy są itd

Poznałam kiedyś parę Rosjanek. Bardzo fajne i miłe dziewczyny. Wszystko zależy od Osoby. Była wśród Nich jedna taka, typowa bym powiedziała "barbie" Znała Swoją wartość, wiedziała że się podoba mężczyznom, Na dyskoteki nigdy nie poszła beż baaaardzo bardzo mocnego makijażu, Buty na ogromnym obcasie, spódnica miniówka króciutka.. Trochę się rzucała w oczy, mówiąc delikatnie.. zwłaszcza że to było we Francji, więc tamtejszy typ urody i ubierania się plus Ona..Oj widać było różnicę. Ja tam nikogo nie krytykuję, chociaż Ona akurat mnie trochę przytłoczyła tym Jej wizerunkiem. A Naprawdę ładna, delikatna, nie potrzebowała aż tak bardzo się eksponować i podkreślać Swojej urody. Zdarzyło mi się też być w Rosji. Jechałam pociągiem transsyberyjskim...przeżycie nie do opisania. :) Jechaliśmy grupą, mimo,że nie umieliśmy po Rosyjsku, Rosjanie byli bardzo fajni, otwarci, Rozmawiali z nami zawzięcie, gestykulując..wiadomo, wiele można było sie domyśleć, bo języki podobne. Naprawdę bardzo miłe doświadczenie. Pamiętam,że w nocy leżałam u góry na tych..nie wiem jak to nazwać - łóżkach, Bolał mnie brzuch. Na przeciw mnie u góry leżał jakiś chłopak, Rosjanin, w pewnym momencie wstał, zrobił mi herbaty, dał jakąś tabletkę i kazał wypić. Heh. Trochę się bałam. Już nawet nie pamiętam, czy ją zjadłam czy nie, chyba tak, bo tłumaczył mi po rosyjsku chyba, że to na ból żołądka i mi pomoże:) A że ne byłam sama więc uznałam, że jakby coś się działo, to znajomi mnie przypilnują:) Ogólnie w pamięci mi zostało to poczucie takiej wspólnoty, otwartość, życzliwość Rosjan. Bardzo fajnie było się tak "dogadywać"...każdy w swoim języku:) Oj widzę dużo nowej muzyki:) zabieram się za słuchanie:) No i dzisiaj na tapecie moja ulubiona piosenka oczywiście. Już sobię nucę i staram się z Nimi śpiewać:D Frajda duża. Pozdrawiam wszystkich

Gość arkanami
Jejku jak ja bym chciała jechać koleją transyberyjską:)zazdroszczę na prawdę:)

:) Naprawdę warto:) Te rzędy łóżek i stóp wystających :) jak się szło przez kilka wagonów do wagonu jadalnego;) Heh. Naprawdę ciekawe doświadczenie i przeżycie:)

Gość arkanami
Fajnie, musiało to być rzeczywiście super przeżycie, dodatkowo mijać kilka stref czasowych. A gdzie byłaś w jakiej miejscowości?jakie wrażenia i w ogóle na długo jechaliście?i jak długo hi hi bo domyślam się że trochę czasu:)

Gość kontrastowa
i ja tam bylam, miod i wino pilam, w Moskwie krotko, na Kaukazie - Gruzini fantastyczni ludzie, za Uralem mialam przyjaciol, wiele lat z nimi pisalam, ale tam juz nie dotarlam. Teraz mam zamiar zwiedzic Litwe, Lotwe, na Ukraine tez bym chciala, Sankt Petersburg marzenie i realna szansa.

Gość ode mnie dla: ona gasnąca
witam wieczorkiem, zaglądam i miło mi, że konferencja w toku, z przerwami na obiadek i kolacyjkę

Gość arkanami
Ja też tu cały czas zaglądam, czy może się coś nowego pojawiło, no i nowe fajne informacje:)ode mnie dla ona gasnąca..jeszcze raz Dziękuję za tłumaczenie:) Fajnie, ze tak sobie pozwiedzaliście, też mam nadzieję się kiedyś wybiorę:)jak już podszkole rosyjski;)

Gość arkanami
a czy mogę jeszcze tylko prosić o przetłumaczenie tej pioseneczki, bardzo ją lubię:) Bielłej rozy Немного теплее за стеклом, но в злые морозы Вхожу в эти двери, словно в сад июльских цветов. Я их так хочу согреть теплом, но белые розы У всех на глазах я целовать и гладить готов. Я их так хочу согреть теплом, но белые розы У всех на глазах я целовать и гладить готов. Белые розы, белые розы - беззащитны шипы. Что с ними сделал снег и морозы, лёд витрин голубых? Люди украсят вами свой праздник лишь на несколько дней, И оставляют вас умирать на белом холодном окне. А люди уносят вас домой, и вечером поздним Пусть праздничный свет наполнит вмиг все окна дворов. Кто выдумал вас растить зимой, о белые розы, И в мир уводить жестоких вьюг, холодных ветров? Кто выдумал вас растить зимой, о белые розы, И в мир уводить жестоких вьюг, холодных ветров? Белые розы, белые розы - беззащитны шипы. Что с ними сделал снег и морозы, лёд витрин голубых? Люди украсят вами свой праздник лишь на несколько дней, И оставляют вас умирать на белом холодном окне. Dziękuję Bardzo Bardzo:*