Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona gasnąca

Do miłośników muzyki rosyjskiej:)

Polecane posty

Gość Fieja
arkanami a powiedz konkretnie ktore słowo akcentować? nie ma rzeczy nie możliwych :)

Gość arkanami
To może refren tej piosenki o róży:)Wy tak ładnie akcentujecie, normalnie przez to mi się wydaje , że w polskim nie ma akcentu;)

Gość też fanka
I Walierij Mieładze (Валерий Меладзе). Bardzo lubię głos tego faceta. Na youtubie można go znaleźc - różne

Gość paulalalala
Ja bardzo lubie Ałłę Pugaczową, stare sa jej przeboje bo z lat 70 i 80-tych. np. taka Milion purpurowych róż

Gość ode mnie dla: ona gasnąca
"arkanami" to dla Ciebie, potem będzie fonet - pzdr. Dielo majo: Ты сходишь с ума и теряешь контроль Даже не знаешь, что делать со мной В мире моём много разных мужчин Ты не один. Да, я не пытаюсь сбежать в монастырь И не сжигаю за ними мосты Я показала тебе этот рай А ты выбирай.ла ла ла ла Припев: Дело моё, кого хочу люблю Тело моё, кому хочу дарю И не беда твоя и не вина Много таких как ты, а я одна. Но даже не думай меня покупать Может, ты сможешь меня удержать Если полюбишь такую как есть Не там и не здесь. И вновь невесомо по трапу ресниц Мимо придуманных кем-то границ Чтобы сильнее в сто раз по ночам Ждал и скучал.

Gość arkanami
Jeju Ty jesteś niezastąpiona:)Dziękuję Ci wielkie Dziękuję:)super jesteś:)wszystkie piosenki przepisuje do zeszytu:)buziaki jesteś wielka:*

"arkanami" Twój fonet, proszę bardzo: DieLa majo Ty schodisz s uma i tieriajesz kantrol_ Daże nie znajesz, szto dieLat_ sa mnoj W mirie majom mnoga raznych muścin (muszcin czytamy miękko jak muścin) Ty nie adin. Da, ja niepytajus_ sbieżat_ w monastyr I nie sżygaju za nimi masty (sż czytamy prawie razem, to trudne, ale do wyćwiczenia) Ja pakazaLa t_iebie etat raj A ty wybiraj. La La La La (L podniebienne) Refr. (po rosyjsku refren to pripiew) DieLa majo, kawo chaćiu liubliu Tiela majo, kamu chaćiu dariu I nie bieda twaja i wina Mnoga takich kak ty, a ja adna. No daże nie dumaj mienia pakupat_ (t_ mięciutkie jak ć) Możet ty smożesz mienia udierżat_ ( j.w.) Jeslli paliubisz takuju, kaj jest_, (t_ j.w.) Nie tam i nie sdies_. (s_ górnozębowe) I wnow niewiesoma pa trapu riesnic Mimo(a) pridumanych kiem to granic (mimo na końcu „o brzmi między „o i „a) Sztoby s_ilnieje w sto raz pa nacziam ŻdaL i skucziaL

muszę przyznać, że tą piosenkę fajnie się "fonetyzowało" (neologizmy nam tu powstają "fonet" hihi, ale niech będzie)

Do arkanami. My akurat jechalismy do Permu. I to na kilka dni jedynie. Dluzej w tej podrozy spędzilismy jak zebrac powrót i dojazd, niż na miejscu:) A wrażenia naprawdę pozytywne:) I kolejna porcja muzyki:) Cieszę się, że będę miała czego słuchać:) Także jak tylko ktoś ma ochotę się dzielić, to ja bardzo chętnie. Nie ma co się kłócić:) No ale prawdą jest, że co człowiek, to opinia:) Miłego dnia Wam wszystkim życzę:)

Gość arkanami
Witajcie:) ode mnie dla: ona gasnąca:)Dziękuję Ci za ten powiedzmy" fonet "hihi:)super jesteś niesamowita:)i to wszystko tak bezinteresownie to na prawdę bardzo miłe, jestem bardzo wdzięczna Dziękuję Bardzo:)ale mam nauki ohhh z tych tekstów, jeszcze gdybym je rozumiała to było by super:)chociaż masz rację nie których słów można się domyślić:)Dziękuję

Gość arkanami
Ona gasnąca, aha no to super, jejku zazdroszczę:)hi hi zabawnie dłuższa podróż aniżeli pobyt:)ale i tak super:)domyślam się że podróż wspaniała, i tak jak pisałaś niesamowite przeżycie:)nooo porcja kolejnej muzyczki :)Pozdrawiam Was

a miłośnikom rosyjskiej klasyki polecam gorąco film "Cichy Don" wspaniała realizacja z roku 1957 obraz kolorowy z lektorem. Załączam 3 linki do 3-ch części . Kto nie czytał powieści, powinien przeczytać , może film go zachęci. Szołochow otrzymał za tą powieść literacką nagrodę Nobla. Kwitnesencja za Wikipedią: "Opisuje życie Kozaków na przełomie XIX i XX wieku. Obfituje w opisy przyrody oraz ginących zwyczajów kozaczyzny. Wątki obyczajowe opisane są na tle zmagań politycznych, związanych z I wojną światową i próbami stworzenia państwa niepodległej kozaczyzny. Główny bohater, Grigorij Melechow, wzorowany jest na autentycznej postaci Charłampija Jermakowa, jednego z przywódców dońskiej kozaczyzny." Własciwie treścią jest przejmująca opowieść o uwikłanej miłości na tle historycznych wydarzeń. Film pięknie zrealizowany, ukazujący surowe życie ludzi tamtej epoki. Trzeba poświęcić ponad 5 godzin na obejrzenie całości, ale naprawdę warto I część: http://www.youtube.com/watch?v=ouLdx-n9-ZM&feature=related II część: http://www.youtube.com/watch?v=8fXa9wMm_ZA&feature=related III część: http://www.youtube.com/watch?v=ovYjAFHKdKM&feature=related Może ktoś zechce podzielić się wrażeniami z obejrzenia tego pięknego filmu - miłego oglądania

http://www.youtube.com/watch?v=bthQWFG0pDo&fe ature=related Bardzo spodobał mi się ten muzyk zabity.. Fieja - jesteś tu jeszcze? Mogłbyś coś więcej o nim napisać? ALbo napisać jak on się na zywa...tak po polsku;-) Miłego dnia wszystkim życzę.. Temat trochę zamarł, mam nadzieję, że ktoś jeszcze podzieli się swoją muzyką

Gość hubix
o kurde jak dawno nic nie czytałem ani nie spiewałem heh bo wakcje a najgorzej to czasami zrozumiec słowa

Gość hubix
Ta chyba temt zamarł. Ucze sie tego języka, zapisałem na jakis projekt czy cos o Petersburgu chyba nie wiem czy mi sie to kiedys przyda. Bo i tak juz nikt nie jeździ tak czesto na wschód na wycieczki czy cos

Gość hubix
Do ona gasnąca: wszyscy odsypija napewno hehe. A teraz ogólnie:Nasz naród niby narzeka a z ta nauka to prawda ale kto nas do niej zniecheca nasze zryte rządy bo wydam kasy naucze sie na niewiem kogo a i tak w najleprzym wypadku w biedronce wyląduje tu nie ma rzadnych perspektyw w tym kraju!!!Potem ze uciekaja z kraju ale to nasz problem. Nie wiem jak to w rosji tam jest ale tez Warszawa to nie Polska a reszta to bida wkoło duzo sie nie róznimy względem ale wy to chociarz po rozmum do głowy poszliscie i cos robicie atu zara chleją i narzekają i nic nie robią z tym nawet nie protestuja a sobie tam u góry robia co chcą aby za duzo na nas nie wydac taka propaganda z tymi dotacjami potem to bedzie trzeba oddac nie

Gość hubix
zyje ktos wogóle? Nie dawno wszyscy sobie gadali i cisza. Temat umarł :(

Zyje zyje Zagladam tutaj czesto. :)Ale w pracy teraz jestem, wiec nie mam za bardzo jak. Mam nadzieje,ze osobyudzielajace sie na poczatku tematu przypomna sobie o nas:) Chetnie sie czegos jeszcze dowiem, odkryje jakas ciekawa muzyke:) moze zainspiruje mnei to do nauki:)

Gość arkanami
Witajcie:)ja również tu zaglądam jak tylko mi czas na to pozwoli:) obejrzę ten film jak tylko znajdę chwilkę, jeśli Ty go polecasz musi być fajny:)właśnie piszcie, dużo bym mogła sobie czytać:)i dołanczajcie jakąś fajną muzykę:)Pozdrawiam Was Wszystkich...

Gość babooshkaaaaaaaa
bielyje rozy sa cudne i wieczne

Gość abrakadabrada
Uwielbiam pewien roryjski zespół,który niestety już nie istnieje.To t.A.T.u.Może trochę mało ambitny,ale lubie czasem go posłuchać

Gość abrakadabrada
Up

Gość maidilla
jest cudna

Gość spoko loko
ja słucham rosyjskiego metalu, uwielbiam ❤️