Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jeszcze-nie-żona

ciąża w trakcie długiego zwolnienia lekarskiego

Polecane posty

Witam. Jestem na ponad półrocznym zwolnieniu lekarskim (zwyrodnienie stawów biodrowych). Niestety praca jaką wykonywałam trochę się przyczyniła do rozwoju choroby; dosyć ciężka fizycznie. Mam więc takie pytanie czy ktoś wie jak wygląda ciąża w takiej sytuacji? Chodzi mi o to że nie mogę wrócić do pracy ze względy na zdrowie a uprzedzając pytania to nie mogę się wstrzymać z dzieckiem bo mam już prawie 30 lat i jedno poronienie na koncie. Już nie mogę odkładać tej decyzji na później. Powiedzcie czy należy mi się pełnopłatne zwolnienie lekarskie? Dodam jeszcze, że zwyrodnienie jest nieuleczalne i moje leczenie polega tylko na spowalnianiu postępu choroby.

Gość chrobowe 100% należy
się w ciąży. Wystarczy że na L4 będzie kod B. i tyle.

Gość chrobowe 100% należy
no to już pytaj w Zusie oni się na tym znają.

Gość u mnie bylo tak
Ja np mialam zwolnienie do 20lutego a urodzilam 8ego i automatycznie wskoczyl macierzynski. Wiem to nie porownanie ale skad wiesz ze z powodu ciazy tez dostala bys zwolnienie? Moze to wcale nie uleglo by zmianie-to zwolnienie

jeśli zajdę w ciążę to automatycznie muszę przerwać leczenie na cały czas ciąż moje leczenie polega na łykaniu dosyć silnych leków przeciwzapalnych i przeciwbólowych a wiadomo że nie łyka się prochów w trakcie ciąży