Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczennica:)

Czy ktoś uczył się w LO Cosinus w Poznaniu na Bukowskiej?

Polecane posty

Chcę się tam zapisać. Jak tam jest? Jak z nauczycielami? Czy poziom jest na tyle wysoki, że zdam maturę? Są fakultety?

Gość dzieckoxxiw
saa swietni tylko musisz chodzić całkowicie okryta

Ja serio pytam

Jest tu ktos z cosinusa?

Up

Gość qwertyujjj
Nie w szkole takiej odbywają się zajęcia na zasadzie odbębnienia godzin. Nie wiem jak Cosinus, ale ja znam osoby z AP edukacji, a AP jest szkołą płatną więc przypuszczam, że w bezpłatnej tym bardziej może być podobnie. Lekcje języka polskiego odbywały się normalnie, ale matematyka to dno. Facet nic nie uczył, sam rozwiązywał zadania, a prace kontrolne pisali wspólnie z uczniami. Oczywiście on pisał oni przepisywali z tablicy. Takim sposobem każdy się cieszył, bo miał 4 czy 5 (losowo wystawiane oceny na kogo padło na tego bęc. Ty masz piątke Ty masz 4) No, ale co z tego, że były ładne oceny jak maturę oblali. Po 6 pkt no jeden orzeł miał 14. W takiej szkole nie możesz liczyć, że dobrze Cię przygotują do matury. Taka szkoła da Ci wykształcenie średnie, ale do matury musisz przygotować się sam/a w domu, ucząc się pilnie, biorąc korki. Bo lekcje w takiej szkole odbywają się co dwa tygodnie. Uczniowie w dziennej mają w tygodniu po kilka godzin matematyki, polskiego, angielskiego, fakultety a i tak część oblewa. Ni licz, że szkoła Cię przygotuje. Ona da Ci świstek, ale sama musisz sie wszystkiego uczyc, wydawać na korpetycje. Bo nawet jesli nie bedziesz miec olewych nauczycieli tak jak moi znajomi w AP to mimo wszystko w dwa weekendy w miesiacu nie jestes w stanie przyswoic materialu. A o fakultetach nawet nie masz co marzyc. Heh.

Gość Evvvvka
Tak jak wyżej. Poziomu tam nie ma żadnego, dostajesz jedynie papierek umożliwiajacy przystapienie do matury i moze jakis ogolny zakres z czego musisz sie przygotowywac w domu. I to nie chodzi o ta konkretnie szkołę ale wszystkie wieczorowe, zaoczne licea. Wymagana jest obenosc + ewentualnie opłata czesnego, w zamian za to dostajesz mozliwosc pisania matury. To jak to wykorzystasz zalezy tylko od ciebie

Czyli nie ma dobrego liceum zaocznego?

Gość qwertyujjj
Jeśli nie masz wyboru to idź do zaocznego. Nie wiem z jakich względów wybierasz szkołe zaoczną widocznie musisz. Ale nie licz, ze sama szkola przygotuje Cie do matury. Musisz wlozyc w to wiele wysilku. Zdac do kolejnej klasy to nie problem, ale by zdac mature musisz pracowac podwojnie wiecej niz jakbys uczyla sie w szkole dziennej. Bo tutaj nie przerobicie calego materialu - nie da sie. Ale jesli bedziesz uczyc sie, czytac lektury, cwiczyc matematyke to zdasz mature. Ale nie mozesz liczyc, ze wystarczy pojsc co dwa tygodnie do szkoly i mature bedziesz miec z glowy, bo na pewno zdasz. No chyba, ze taka zdolniacha z Ciebie lub nie zalezy Ci na wysokich wynikach. Ale fakt szkoly zaoczne szczgolnie licea sa na kiepskim poziomie. I kazdy tam dochodzi do tej 3 klasy, dostaje swiadectwo, ale matira to egzamin panstwowy i juz nikt na nic nie przymknie oka, nie da sciagnac itd. Miejmy nadzieje, ze w szkole jaka wybralas sa porzadni nauczyciele i mimo malej ilosci godzin beda starali sie robic wszystko by jak najwiecej i jak najlepiej wam przekazac wiedze. Ale niestety takich nauczycieli jest garstka..

Gość Evvvvka
ale czego oczekujesz od "dobrego" liceum zaocznego? jak ten poziom definiujesz? w kilka dni w miesiacu nawet najlepsi nauczyciele nie przygotowali by cie do matury bez twojego duzego wkladu wlasnego, msyle ze dlatego odpuszczają sprawe bo zdanie tego egazminu i tak zalezy tylko i wylacznie od pracy wlasnej

Gość Ilonka:).,...
Też się zapisałam teraz do Cosinusa na lizeum zaoczne uzupelniajace i jestem ciekawa. Chce jak najwyzej zdac mature. Naprawde o fakultetach mogę tylko marzyć? Nie mówię, że nie chcę się uczyć. Lubię się uczyć, ale wiedza zdobyta w szkole też pomaga i nauczyciele, którzy nakierują edukację na dobry tor. Jest ktoś kto się bardziej orientuje w Cosinusie?

Gość Ilonka:).,...
Up

Gość gość
WYZSZA SZKOLA HANLDU I USLUG POZNAN Chcesz zdać Maturę z matematyki i języka angielskiego? Przyjdź na kursy dla maturzystów, które przygotowaliśmy specjalnie pod kątem potrzeb i wymagań programu Matura 2016 Z okazji 20 - lecia szkoły, masz od nas prezent – kurs maturalny po najniższej cenie w całym Poznaniu. Koszt całkowity 22-godzinnego kursu to tylko 85 złotych, czyli to mniej niż 4 złote za godzinę! Jeśli po kursie zostaniesz studentem Wyższej Szkoły Handlu i Usług, cały kurs będziesz mieć totalnie za darmo! Nie przegap! Ilość miejsc ograniczona! !!Startujemy już 9 kwietnia!!