Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1977722

pomoccy jak nauczyć syna ,żeby robił siku do nocnika

Polecane posty

Gość kasia1977722

Syn siada na nocnik i siedzi na nim po czym wstaje i biegnie do pokoju zrobić siku na podłoge ja mu tłumacze ,że sisi robimy do nocniczka ale od 3 miesięcy jest to samo siedzi po 30 min na nocniku a jak tylko mu się chce siku to leci do pokoju i sika na podłoge ,ja gdy tylko zobaczę ,że sika to od razu an nocnik ale wtedy jest płacz i za nic w świecie nie chce na nim siedzieć 2 miesiące temu przytrzymywałam go an nocniku ale to go tylko zniechęciło i zrobiliśmy miesiąc przerwy teraz znowu jest to samo nie pomaga nawet grający nocnik dodam siadanie maskotek na nocniku przekupowanie wstrzykiwanie wody sama niewiem może zrezgynować i spróbować jak będzie większy

Gość naciągactwo się szerzy
pielucha tetrowa i niech z mokrą lata.. metody babuni skutkują

Gość 5667
moze zacznij od tego ile twoj syna ma lat co????? to jest wazna inf. czy 1.5 roku czy 4, jest roznica w podejsciu i met. co nie???

Gość kasia1977722
Syn ma 2 lata zakładam mu pieluche ale on zrobi siku to nawet nie przyjdzie ,że ma mokro lata tak jakby miał sucho nie robi to na nim róznicy

Gość naciągactwo się szerzy
tetrową? bo w pampersie nie czuje jak ma mokro

Gość kasia1977722
tak tetrową

Gość kasia1977722
tetrową i jeszcze jak zrobi w nią siku to sadzam go na krzesełku ,żeby poczuł ,że ma mokro i mu mówie ze siku robimy do nocnika

Gość kasia kasia kasia 22222
widocznie nie czas na niego jeszcze, po co na sile chcesz to przyscpieszac. ja tez tak cudowalam jak ty aż w wieku 2lat i 7 mies synek sam z dnia na dzien zaczał robic na nocnik.

syn nie idzie robic siku na podloge celowo,chyba nie wie o co chodzi z nocnikiem,dam mojprzyklad Na gorącym uczynku mówiłam "zrobiłeś si..." i takie tam,by pojął że to sisi,bo mało mówi. Potem postawiłam nocnik i zapytałam czy chce si,chciał bym mu zdjęła pieluchę i to zrobiłam,zrobił siku i oczywiście brawo itp...i tak załapał,teraz nie musimy chwalić,bo sam sobie bije brawo i jest dumny z tego co zrobił

Gość .knnnnn
jeszcze nie czas odczekaj sprobuj za miesiac czy kolejny dziecko nie mozna zmuszac moj ma 2 latka i 4 miesiace ucze go tydzien i dzis siusia tylko do nocnika i do wc z nakladka szybko poszlo mu zalapanie o co chodzi.trzeba znalezc wlasciwy moment na nauke ja bym odczekala jeszcze tymbardziej ze z chlopcami jest trudniej ponoc niektorzy dopiero po 3 roku naucza sie korzystac z nocnika

Gość YUYJHJHJH
JAK ZROBI SIKU NA PODLOGE TO DAJ MU KLAPSA W TŁEK ZEBY WIEDZIAL ZE ZLE ZROBIŁ

Gość hallllllooo 3
?

Gość EGZE
siedzenie na nocniku mało jest wygodne i praktyczne dla chłopca, bo potem trzeba przestawiać na sikanie na stojąco przed przedszkolem. Moja rada jest taka, omiń nocnik. U mnie lekarka powiedziala zeby maly podgladal tate przy sikaniu, i tak zrobilismy. Młody załapał bo chcial jak tata i kupilismy podstawke pod kibelek. I od razu sikał jak duży chłopak.

Gość bylam i widzialam...
sprobuj z nakladka na kibel, niektore dzieci nie lubia nocnikow.

Gość dobre pytanie 12
moj ma 1,5 roku i biega na nocnik ale robi tylko w pieluszce. Tez mam mu tetrowa zalozyc?

Gość EGZE
nakładka nie!!! niech od razu na stojaka robi, po co ma siedzieć jak dziewczynka a potem uczyć sie na stojąco?