Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bidaznedza

zasilek socjalny jak i kiedy

Polecane posty

Gość bidaznedza

Mam taki problem moja mama jest calkowicie niezdolna do pracy ale zajebany zus jej nie przyznal renty ja jestem od 9 mies bezrobotny bez doswiadzenia i praw do zasilkow ojciec teraz jedynie ma dochod na reke okolo 1800 czy w MOPSie da sie pobrac jakis zasilek dla nas? na cala rodzine lub na moja mame albo na mnie ? wgl jakie sa zapomogo w tej sytuacji?

Gość djflsvblsd
ty nie dostaniesz nic, bo zdolny do pracy jestes, tylko masz lenia, a twoja matka to juz inna sprawa.

Gość bidaznedza
nie mam lenia tylko jebitne bez robocie n tym zadupiu wiec sie z tymi tekstami pierdol a matka jaki zasilek?

za robote sie wez leniu. nie ma czegos takiego, ze jak jest niezdolna do pracy to nie ma renty. krecisz.

Gość bidaznedza
spadaj szmato daj mi te robote a nie od 9 mies 6 ofert wszystkie odrzucone CV juz niewiem gdzie skladac owszem nie przyznali jej bo w ostatnim dziesiacioleciu nie miala przepracowanych 5 lat zabraklo jej niecalych 3 mies

ja mam rente a do tego sobie dorabiam 3 razy w tygodniu na miare moich mozliwosci. mozna? mozna. tylko trzeba ruszyc dupe.

Gość bidaznedza
dorobic to se mozna mnie tez chetnie zatrudnic chcieli za 300 zl misiecznie bez prawa do zadnego urlopu nawet chorobowego i bez ubezpieczenia i to z wielka laska jeszcze

Jako rodzinie ,nawet jesli prowadzicie wspolne gospodarstwo nic sie nalezy bo i tak wam kwota przekracza 504 zeta na osobe,co do matki moze sie starac o rente socjalna sama dla siebie,ale to trzeba isc do osrodka opieki spolecznej w swojej miejscowosci i dowiedziec sie co i jak,tam wszystko wytlumacza.

Gość bidaznedza
no jutro zajde do MOPSU tylko chce wiedziec o co i jak pytac wiem ze maja tez jakies zapomogi jednorazowe dla dlugotrwale bezrobotnych tez

nie pracuje na czarno, tylko w osrodku chronionym. i wszystkie swiadczenia mam. a 6 cv przez 9 miesiecy to okrutnie malo, choc nigdy ni9e szukalam wielce pracy to tak mi sie wydaje.

jestes zerem i chcesz za darmo, brzydze sie takimi pseudo facetami, zal mi cie 🖐️ lumpie.

Gość bidaznedza
martva widze ze nie umiesz czytac CV to niewiem ile roznioslem teraz juz nawet nie mam pomyslu gdzie dalej roznosic 6 bylo ODPOWIEDZI

Gość there is no energy
troche nie bardzo bo macie po 600zł na członka rodziny a zasiłek można pobierać przy max 477zł/os ale zawsze możecie otrzymać zasiłek specjalny celowy.

Gość EJ TY MARTWA
a komu obciągnęłas, że ci rente dali. że na łeb to wszyscy wiemy, ale napewno nie miałaś przepracoawnych lat

Gość bidaznedza
no wiem ze jakos tam sie da napewno na moja matke cos przysluguje a na stronie MOPSu smiglo mi cos o dlugotrwale bezrobotnych a ostatnio PUP mnie za takiego uznal

to gowno "wszyscy wiecie" i w tym problem. nie zawsze trzeba miec przepracowane lata, ale tego pewnie tez nie wiesz.

Gość huubyguv
bidaznedza, a na klase do tesco to nie laska?? Dlaczego pracuja tam glownie kobiety, a ich mezowie siedza w domu, no bo przeciez to ponizej ich godnosci siedziec na kasie:O

Gość bidaznedza
jak jest polamancem od wczesnych lat to moze miec rente tu akurat ma racje

Gość bidaznedza
CO DO TESCO bylem tam na rozmowie gdy byly przyjecia na dzial elektronika zarzadali ode mnie pelnej moblinosci bo studenci im nie pasuja nawet zaoczni (akurat nie studiuje wiec luz) i pytali czy mialem do czynienia z obsluga techniki i czy siedze na bierzaco w nowinav technicznych czy naprawialem taki sprzet itp zdziwilo mnie bo rozmowa byla jakbym jakims teleinformatykiem mial byc po rozmowie zero odezwu

Gość EJ TY MARTWA
w sumie to fakt na zjebany łeb to nawet 18-tkom dają, co ani godziny nie pracowali. kurwa taka dostaje za chuj pieniądze z moich podatków. Jaki to pożytek z takiej psycholki? Ani to do rodzenia, ani do kochania, nawet ugotowac nie może bo z jej deklem to jeszcze dom spali.

jak widze takie wypowiedzi to mi sie rzygac chce i wyobraz sobie ze rzygam ci na morde, bo tylko na to zaslugujesz 🖐️

jak widze takie wypowiedzi to mi sie rzygac chce i wyobraz sobie ze rzygam ci na morde, bo tylko na to zaslugujesz 🖐️

Gość bidaznedza
dobra juz nie klucic sie

Gość bidaznedza
ktos cos wiecej wie?

Gość bidaznedza
?

Gość oll_56
:(

Gość bidaznedza
uppp

Gość gaga500
ja mam całkowicie nie zdolna do pracy bez prawa do renty,opieka tez odmawia,leki na miesiąc kosztują 500 zł.co robic