Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogo rodzice

kogo rodzice wpedzaja w kompleksy, itp?

Polecane posty

Gość kogo rodzice

Mnie szczegolnie ojciec. Mam juz swoje lata ale do tej pory mi dogaduje, krytykuje. Dawniej czesto mowil, ze jestem brzydka..jak rodzic moze tak powiedziec do dziecka? a brzydka wcale nie jestem, mialam zawsze duze powdzenie, ale przez niego myslalam, ze jestem brzydka, nie wierzylam w siebie. Do dzisiaj boje sie wyzwan, nowych ludzi, nowych miejsc...staram sie z tym walczyc. Juz nie moge sie doczekac wyproadzki z domu co mam nadziej nastapi niedlugo. a najgorsze ze ciagle slysze ze to ja go wykoncze, ze to ja jestem winna, ze sie na zartach nie znam...a wystarczy ze zwroce mu uwage np. "pzestan mi dokuczac" a juz slysze ze mam mu zejsc z oczu, obraza sie,...bo to moja wina przeciez...on jest moim ojcem moze mnie krytykowaxc a ja powinnam byc cicho..

Gość Picolado12
Mnie krytykowano i mi ubliżano w dzieciństwie, przez to do dzisiaj mam problemy - kompulsy i jaka bym piękna nie była to mam strasznie zaniżoną samoocenę.

Gość mnie wpedzili w depresje
zaawansowaną jestem wkurwiona na caly swiat i jezeli bede miala dziecko to tez nie bede mu szczedzila slow krytyki inaczej nie potrafie i nic na to nie poradze, moje zycie to porazka

Moi starzy zawsze stawiali przede mna jakis wzor do nasladowania, zawsze misialam byc jak ktos - oni, lepiej uczaca sie kolezanka itp. Do tej pory mama krytykuje niemal wszystko co robie, chociaz juz dawno sie wyprowadzilam. Zle mi z tym bo mam poczucie bycia jakas taka gorsza w jej oczach (m.in dlatego ze nie obronilam sie w terminie i przelozylam to na wrzesien)

Potrzeba sporo samozaparcia, żeby wyjść na prostą i niestety nie wszystkim się to udaje. Mi się chyba prawie udało.

wy nie potraficie powiedzieć swoim rodzicom wprost żeby przestali ? moi też minie porównywali do lepiej uczących się koleżanek itp. ale jak zaczęło mnie to wkurzać to im wygarnęłam i się skończyło. Kocham moich rodziców ale jak zaczyna im odpierdalać to nie owijam w bawełnę 🖐️