Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile_można

mam 30 lat...od 15 walcze z trądzikiem...

Polecane posty

Gość ile_można

Witam. Jak w temacie, mam 30 lat i połowa mojego życia to walka z trądzikiem. Miałam na twarzy juz wszystko (chyba oprócz za przeproszeniem kupy). Łykałam antybiotyki, witaminy. Calą apteke znam na pamięć. Byłam u endokrynolga, przebadałam hormony i wszystko z nimi w porządku. Mam nieregularny okres wiec chyba jednak jest cos nie tak. Do tego bardzo przetłuszcza mi się skóra twarzy i włosy. W sierpniu ide do dermatologa po ostateczny dokument, mianowicie zazadam skierowania do szpitala, bo juz mi rece opadaja. Postać trądziku: wiecznie błyszcząca twarz, zaskórniki, wielgachne wągry, grudki, krostki (takie z białym czubkiem), czasami takie wilekie bolące podskórne pryszcze, tradzik mam takze na plecach i klatce piersiowej.

miałam ten sam problem i pomógł mi aknenormin , tez szukałam przyczyn hormonalnych i w badaniach niby wszystko ok. ale okres tez nie regularny ale nie przejmowałam sie tym za bardzo skoro wyniki miałam dobre. Rok temu zaczęłam brać aknenormin - trądzik zniknął teraz dopiero 4 miesiące po kuracji przebadałam jeszcze prolaktynę z obciążeniem i wyszło ze mam hiperprolaktemię czynnościową która powoduje nie regularny okres i inne problemy. Ale co najważniejsze buzia ok zero pryszczy , wągrów i łojotoku.

Gość sdsdddffdfgfg
mam tak samo a mam 27 lat, ja nie polecam zadnych antybiotykow. mysle, ze jedynym i najlepszym lekarstwem, bez skutwko ubocznych bedzie glodowka albo zmiana diety na nieprzetworzoną

Gość Kilcia
Ja też mam trądzik tyle że różowaty i u mnie przyczyną jest hiperprolaktynemia.Rzeczywiście coś może być z hormonami skoro masz nie regularny okres. A ginekologicznie wszystko jest ok?Miałaś robioną prolaktynę, a najlepiej od razu z obciążeniem?

|W 12 kolejności radze zastosować zdrową dietę:P.A często w pigułach aptecznych z witaminami są groźne trucizny jak aspartamy.I trądziki,celulitisy są prawie zawsze objawem zatrucia:O.

Gość manca
a badałas wymaz z takiego wypryska? radziłabym idz do jakiegos instytutu mikrobiologii i zbadac co to za bakteria odpowiedzialna jest za ten tradzik i potem przeciwko niej zastosowac leczenie. A próbowałas Izoteku-(Izotretynoina), moze warto w to zainwestowac

Gość manca
dieta ma naprawde znikomy wpływ na trądzik, owszem moze powododac jakies pojedyncze wypryski, ale nie jest odpowiedzialny za jego ostry stan i na pewno nie jest przyczyną trądziku, jest wiele badan naukowych na ten temat które potwierdzają ze jedzenie w nieznacznej ilosci wpływa tylko na stan skóry, byc moze ma on podłoze genetyczne, czy w twojej rodzine ktos miał podobny prblem ze skórą?

Witam, miałam tradzik i stosowałam Epiduo pomógł mi i już nie mam z nim problemu, a więc polecam Epiduo !!!

" [zgłoś do usunięcia] manca dieta ma naprawde znikomy wpływ na trądzik, owszem moze powododac jakies pojedyncze wypryski, ale nie jest odpowiedzialny za jego ostry stan i na pewno nie jest przyczyną trądziku, jest wiele badan naukowych na ten temat które potwierdzają ze jedzenie w nieznacznej ilosci wpływa tylko na stan skóry, byc moze ma on podłoze genetyczne, czy w twojej rodzine ktos miał podobny prblem ze skórą?" Nie można się tak wyrażać bo tradzik może być przez zatrucie a żarcie bywa ostatnio często zatrute:O.

Gość exit110
a ja radzę zrobić badanie na nużeńca. bardzo prawdopodobne, że krosty, trądzik, wypadanie,przetłuszczanie włosów, swędząca skóra są przez niego. Ja długo szukałam przyczyny i znalazłam oczywiście w necie... Wystarczy lepszy mikroskop. nawet nie trzeba oddawać do laboratorium. Zobacz w necie jak wygląda, a potem szukaj pod mikroskopem (w wyciśniętej ropie) . Lekarz może najwyżej przepisać antybiotyk, bo przyczyny na pewno nie będzie szukał. możecie chodzić od dermatologa do alergologa ale takiego prostego badana Wam nie zlecą... A bardzo łatwo się tym zarazić, jest to po prostu roztocze - w kurzu. trudno z tym walczyć ale przynajmniej wiadomo z czym.

Gość Asiuuuulaaaaa
Gdy próbowałeś już wszystkiego, sięgnij po coś mocnego :) Nonacne to właśnie mocny środek który zlikwidował mój trądzik zaledwie w pare tygodni! ja tu zamawiam, http://PREPARatynatradzik.pl/

Gość exit110
zacznij stosować Miksturę Oczyszczającą. Przeczytasz o niej na biosłone.pl

Gość bardzianna
A myślałam, że ja mam ciężko, wprowadź sobie iqface na kilka tygodni, to powinno dać sporą zmianę - w moim przypadku dało to na prawdę wiele. Oczywiście zmiany przycjodziły stopniowo, a w pewnym momencie było już tak źle, że wstydziłam się pokazywać na ulicy :(

Gość gość
To jest swietny salon w Szczecinie w którym to między innymi mozecie wykonać zabieg pomagający uporać się z trądzikiem http://www.beauty-center.pl/ Ja zawsze wychodzę stamtąd zadowolona.

Gość gość
GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o GÓÓÓOOWNO sreeenD!! Przestań spamować tym szajsem!!!! :o

Gość gość
Wyrazy współczucia. Możesz sobie ewentualnie wprowadzić inne kosmetyki do pomocy. Dużo daje aplikator na wypryski HB - przynajmniej w naszym przypadku się sprawdził, ale wiadomo, że efekty, dobra zmiana, to wszystko przychodzi zdecydowanie stopniowo, ale da się.

Gość gość
Jedyne co mnie pomogło to aplikator na wypryski HB - więc może spróbuj tego.U mnie również wiele produktów zupełnie nic nie dawało, dopiero stopniowo sytuacja się poprawiała. Z czasem widać było poprawę, a jak dotąd trądzik jeszcze nie powrócił.

Gość gość
Zawsze warto dokładnie czytać skład na kosmetykach. Taką mam zasadę. Co do sklepów z naturalnymi upiększaczami to polecam sklep na stronie www.e-naturalne.pl Często tutaj dermokosmetyki kupuję – jest ich sporo w asortymencie, na różne przypadłości, w tym właśnie na moje problemy trądzikowe. Kosmetyki naturalne mają tę przewagę, że są lekkie, nie obciążają i tak już nadwyrężonej skóry

Gość gość
Potwierdzam. Stosujecie aplikator na wypryski HB - pomaga na zaskakująco wysokim poziomie. Powiedzmy, że u mnie dało to diametralną przemianę i docelowo ta cera wróciła do normalności. Nie wiem czy to kwestia normalności, czy czegoś innego, ale poprawa jest widoczna.

Gość gość
Masakra. Czy próbowałaś kiedykolwiek aplikatora na wypryski HB? Wiem ile sama się napracowałam nad uzyskaniem takiego efektu - najważniejsze, że w tym momencie wygląda to tak, jak powinno - nie ma śladów. Sądzę, że kluczowe znaczenie ma w tym wszystkim systematyczność w działaniu. Zmiany zauważycie.