Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingattt84

Co przeciw wypadaniu wlosom, SKUTECZNEGO?

Polecane posty

Gość kingattt84

Wyobrazam sobie, ze juz byly takie pytania, ale ostatnio jakies 2 mc wlosy wypadaja mi garsciami.. szczegolnie po myciu, ale takze podczas czesania, biore skrzyp polny jakis miesiac ale widze ze zero efektow. Co polecacie przeciw wypadaniu wlosow? Slyszalam ze sam cynk lub kwas foliowy sa skuteczne?

Gość meridiu m
Zależy, jak odżywiasz się w miarę urozmaicenia i nie masz niedoborów to suplementy są raczej niepotrzebne. Chyba, że włoski wypadają z powodu zaburzeń hormonalnych, albo od jakiś lipnych farb do włosów. Z praparatów takimi lepszymi są MERZ SPECIAL albo REVALID. Mają status leku, a nie suplementu diety. Według mnie to znaczna różnica w skuteczności.

Gość kingattt84
dziekuje, kupie ten folic chyba, zdrowie ok, ronie badanie krwi raz w roku, hormony tez mialam badane, farbuje wlosy farbami blond garnier nutriss ale tak co 2 mc odrosty tylko.

Gość agusiak7
he, mi rowniez wypadały włosy garsciami, przeczesac ich nie moglam bo polowa wychodzila, radyklanym krokiem bylo scicie wlosow o prawie polowe - ciezka decyzja ale pomoglo oczywscie nie tylko to bo lykalam tez belisse na wlosy i stosowalam zestaw kosmetykow radicala - pomoglo dzis wlosy wyp;adaja pojedynczy... wloski sa krotsze ale szybko mi odrastaja a wszystko zaczelam stosowac w kwietniu

Gość __zyczliwa
Ścięcie włosów nie ma nic do rzeczy. Mnie zaczęły wypadać włosy dwa miesiące temu, może być, że ze stresu, ale może być, że z przyczyn hormonalnych. Brałam cynk, skrzyp, Vitapil - bez skutku. Od wczoraj stosuję preparaty przepisane przez dermatolog: szampon Stieprox i płyny do wcierania Alpicort E i Loxon 5%. Dostałam też skierowanie na badanie krwi pod kątem hormonów.