Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputeropytanie

coś pożera mi systematycznie miejsce na C!!! ilość miejsca skacze w dól i w górę

Polecane posty

Gość komputeropytanie

bez przyczyny, prosze pomożcie, ciągle tworzą sie pliki stronicowania, dziś skasowałam ostatni film bo nagle było tylko kilka kilobajtów miejsca, po chwili patrzę i znów mam tylko 300 Mega zamiast 700 kóre bylo przed chwilą

Gość prawdopodobnie pamięć
wirtualna. ustaw na sztywno. jak to zrobić i ile ma być poszukaj w necie

Nie trzymaj filmów i innych takich na C :O 700 mega na C :O Windows do poprawnej pracy potrzebuje kilka giga wolnego miejsca na partycji na której jest zainstalowany a nie 700 mega, a że tworzą się pliki stronicowania to zupełnie normalne :O ale jak się trzyma syf na C to tak jest :O

Gość akwarysta hobbysta
to pewnie ta rybka co uciekła koleżance 🖐️ razbora 🖐️

Gość akwarysta hobbysta
zeżarła :classic_cool:

wejdz w "start", kliknij "uruchom", w wole miejsce wpisz %temp% kliknij "ok" otworzy sie okienko z plikami tymczasowymi, ktore mozesz bezpiecznie wyrzucic (ale wczesniej zamknij wszystkie programy, zebys nie usunela czegos, z czego komputer wlasnie korzysta). Zaznacz ctrl plus literka A, podswietla sie wszystkie pliki. Albo zaznacz je odrecznie, jak wolisz. Wyrzuc z okienka, a potem z kosza. To raz. Dwa - jesli sciagasz filmy, albo kopiujesz plyty (np.w Nero) zwroc uwage gdzie komp.zrzuca te pliki. I te teczke regularnie oprozniaj. To sa cale megabajty danych!

Gość komputeropytanie
no hej, dzięki za odpowiedzi ale to chyba wirus czy co??? usunełam tą historię przegladania, ale fakt jest taki: mam program CC cleaner, który sam mi się włącza i usuwa co ma byc usunięte. kiedyś nigdy nie miałam komunikatów o utworzeniu pliku stronnicowania, teraz przy każdym włączeniu komutera, i zawsze jakies komunikaty o 800 mega czy coś - on chyba sygnaliuje o jakimś blędzie. Po każdym taki utworzeniu spada mi ilośc miejsca na dysku. Nie trzymam żadnych śmieci na C, jak mówię usunęłam wszystkie filmy i mam tylko jakieś mało zajmujące miejsce pliki tekstowe. Na pulpicie też mam tylko kilka mega. Nie wiem doprawdy, co jest odpowiedzialne za zabieranie mi miesjsca. No i o co chodzi że przed chwilą usunelam film, było 700 wolnego a po chwili nic nie zobiłam i mam tylko 300 wolnego, nic nie ściągałam serio!

Gość komputeropytanie
dodam że dwa dni temu skasowalam inny film bo byly dwa. i to miejsce zaraz znikło. Dziś skasowałam ostatni. kiedys nie miałam takich kłopotów, miałam więcej rzeczy na C, teraz nie trzymam prawie nic a nie mam miejsca

hm....a nie masz uruchomionego polaczenia z internetem? Moze niechcacy weszlas w jakis plik, ktory teraz sam cos sciaga do Twojego kompa? Moze lepiej wezwij fachowa pomoc...

Gość inne pytanie
hm mam nadzieje że nie... próbuje znaleźć to co zabiera mi miejsce ale na c są same jakieś pliki programów, całe listy a ja sie na tym nie znam :) "fachowiec" domowy to mój brat ale on chyba sam się troche skonfudował :) a antywirus mam AVAST

Gość komputeropytanie
to ja

miejsce na dysku to jedno, ale zeby sie nie okazalo, ze jakis wirus laczy Cie z Seszlami i na koniec miesiaca za sciagniete pliki bedziesz musiala cos placic... Roznie bywa. Lepiej to sprawdz.

na jakim pracujesz Windowsie? Moze otworz menadzera zadan i sprawdz, ktore aplikacje sa teraz czynne? Jesli komp cos sciaga powinno pokazac...