Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladyhj

jeżeli szukam nowej pracy... proszę o pomoc

Polecane posty

Gość ladyhj

Jestem osobą z małej miejscowości gdzie ciężko o pracę. Obecnie pracuje jako robotnik gospodarczy, ale uważam że nie jest to praca dla mnie. Jednak za cos żyć trzeba. Czy w takiej sytuacji jeżeli pracuje a umowę mam na czas określony nie będe miała problemów z rozwiązaniem umowy jeżeli znajdę inną pracę? Proszę o pomoc

Gość ladyhj
Tak planuje to zrobić, wysyłam cv do różnych miejsc, szukam pracy przez net, ogłoszenia ale to nie takie proste rzucić pracę i niewiedziec co dalej. Jak juz napisałam za coś żyć trzeba a ja mam na utrzymaniu dziecko i nie mogę sobie pozwolić na nawet chwilowy brak dochodów

Gość ladyhj
Pozatym jak już tu piszę to wyleje może swoje żale, jestem osoba wykształconą i mam podłą upokarzającą pracę. To żałosne że nie ma pracy dla młodych i ambitnych ludzi, że żeby zarobić dziecku na podstawowe potrzeby muszę sprzatać ulicę.

Okres wyowiedzenia jest zalezny , od dlugosci czau jaki przepracowala w tej firmie.

Gość ladyhj
jeżeli pracuje tam ponad rok ( o rok za długo) i nie mam zaznaczone w umowie długości okresu wypowiedzenia ile przykładowo może on wynieść w takiej sytuacji?

Jesli wiecej niz 6 miechow , a mniej niz 3 lata to miesiac czasu jest okres wypowiedzenia , przy czym to jest dla umowy na czaa nieokreslony , ale chyba ie nie rozni od umowy na czas okreslony.

Wlasnie doczytalem w necie , ze moze byc niemozliwe zerwanie umowy na czas okreslony , o ile taka klauzula zostala zawarta w umowie , takze musisz sobie to sprawdzic