Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddd

dlaczego nie pomagamy innym?

Polecane posty

Gość dddddddd

chodzi mi czy byly takie eksperymenty ,że jesli jestesmy w trudnej sytuacji nie pomozemy osobie ktora moze sie z niej wydostac tylko bedziemy ja "sciagac"

Gość dddddddd
UP

Gość Palihuana
Za złe uczunki zostaniemy ukarani po śmierci. Za dobre uczynki jesteśmy karani za życia. Mnie to drugie dotknęło, nie wiem, czy jeszcze kogoś :P

Gość Palihuana
uczynki :D

Gość dddddddd
Dzieki za opinie chodzi mi o to ze kiedys uslyszalam ze to ze nie pomagamy innym aby nie byli na lepszym pułapie niz my,nie tylko jest ludzkie ale zwierzeta tez tak robia

Gość ladna pogoda
paulina popieram w pelni tez tak mialam poza tym mam osoby nawet w rodzinie ktorym powinnam pomoc w miare swoich mozliwosci ale skoro widze ze ktos wydaje 300 zl na papierosy w skali miesiaca a ja pomoge jej w tez w wysokosci 300 zl to mysle sobie ona nie odmawia sobie przyjemnosci /papierosy/ a ja pomagajac jej tak cos musze sobie odpuscic

Gość pracownica ja
pewsnie niedlugo sie o tym znow przekonam, bo znow musze szukac pracy ....

Gość dzialeczka jest fajna
ladna pogoda - z tymi papierochami w rodzinie mam to samo, daje kase a ktos przewala na uzywki, co innego gdyby na zarcie nie miala :o zawsze gdy pomoge, chce zrobic dobry uczynek, dostaje po dupie, bo rzadko kto jest wdzieczny, taka prawda :o

Gość ladna pogoda
a jak zwroce delikatnie uwage - to obraza majestatu

Gość bo żle pomagacie
dajecie jałmużnę, a nie pomagacie. Nie mozna być naiwnym, pieniądze niczego nie załatwią, a wręcz mogą zaszkodzić i wprawić pomagającego we frustrację. Pomóż jednemu z drugim znaleźć np. jakieś zajęcie typu sprzątanie, opieka, prace w zieleni miejskiej, przy zbiorach czy chałupniczą. Wtedy przekonasz się, czy ktoś w ogóle pomocy potrzebuje czy tylko żerowania na czyjejś naiwności